MS Office 2007 SP2 uveo ODF
Moderator/ica: Moderatori/ce
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
MS Office 2007 SP2 uveo ODF
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Re: MS Office 2007 SP2 uveo ODF
haha ne mogu vjerovati da su to napravili, aj super bar neke dobre vijesti od ms-a 
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Pa bilo je govora o tome da će ubacit podršku u SP2: Microsoft prihvaća ODF. U svakom slučaju, odlična vijest! 
super mi je to sto vise necu morati pretvarati .odf u .doc formate da bi nesto poslao nekome na windowsima tko koristi ms office
dobro jos cu morati dok svi ne nabave sp2
dobro jos cu morati dok svi ne nabave sp2
- Suko
- Site Admin
Ovo je odlična vijest!
Znači da ću za koji mjesec imati manje razloga podizati Windowse u Virtualboxu.
Jedini je problem da još uvijek puno ljudi koristi MS Office 2003.
Drago mi je da ODF sve više postaje standard.
Znači da ću za koji mjesec imati manje razloga podizati Windowse u Virtualboxu.
Jedini je problem da još uvijek puno ljudi koristi MS Office 2003.
Drago mi je da ODF sve više postaje standard.
mozda naprave nesto slicno i za ms office 2003
Zašto bi? Pa nisu ludi, ovako lijepo ti kupi Office 2007 kako bi mogao biti kompatibilan sa ODF-om (ili budi pametniji, pa skini i stavi OOo 3.0 i ne plati ništa)Kova je napisao/la:mozda naprave nesto slicno i za ms office 2003
- Suko
- Site Admin
Ma ODF nije uopće zanimljiv Windows korisnicima.Grof je napisao/la:Zašto bi? Pa nisu ludi, ovako lijepo ti kupi Office 2007 kako bi mogao biti kompatibilan sa ODF-om (ili budi pametniji, pa skini i stavi OOo 3.0 i ne plati ništa)Kova je napisao/la:mozda naprave nesto slicno i za ms office 2003
Briga njih za to. Oni će ostati sa svojim MS Officeovima. I snimati lijepo u doc format.
Jednio što bi moglo promijeniti stvar je da vani sve više državnih institucija prelaze na ODF jer taj standard omogućava razmjenu dokumenata neovisno o softveru.
To je vjerojatno i razlog da MS počinje pružati podršku za ODF. Ne gubi se njima dio kolača... A uz ovako glupa državna tijela (poput naših) novci će se uvijek okretati za MS.
Inače, da se radi samo o nama kućnim korisnicima, možeš misliti da bi MS uopće razmišljao o ODF-u.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Već odavno postoje dodaci za MS Office koji dodaju podršku za ODF, ali od sada će biti "out-of-the-box". Samo slažem se sa Sukom, ljudi će nažalost i dalje spremati u MS Office formate, prvenstveno zbog neinformiranosti.
Iv@n je lijepo rekao da ce ljudi spremati u MS Office formate prvenstveno zbog neinformiranosti.Suko je napisao/la: Ma ODF nije uopće zanimljiv Windows korisnicima.
Briga njih za to. Oni će ostati sa svojim MS Officeovima. I snimati lijepo u doc format.
A kao da je i bitno u koji ce format tko spremati, najvaznije je da program koji koristite može otvarati sve važnije formate i da su međusobno kompaktibilni.
Btw. bas ce sad neki ms office korisnik pri spremanju dokumenta paziti da dokument spremi bas u .odf, pa sminimiti ce ga ne misleci na format u koji ga stavlja, snimiti ce ga u prvi postavljeni, kao da mu je to uopce bino. Najvažnije je da sada svi možemo međusobno otvarati/uređivati/pisati iste formate.
Mene iskreno zaboli ona stvar u koji ce format netko nesto spremati, vazno mi je da ga ja mogu otvarati/uređivati/pisati.
Zašto praviti tolike predrasude oko sitnica?