Machinarium

Igranje pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
pingu

Machinarium

Post Postao/la pingu »

slika
Kada bih morao birati neku igru sa originalnim dizajnom, idejom i odličnim soundtrackom (mješavina ambientala, chillouta, loungea, savršeno se uklapa u igru, Tomas Dvorak, bravo majstore), to bi bila Machinarium, djelo čeških majstora iz Amanita Design developer studija. Nisam neki ljubitelj avantura, ali ovo je remek djelo.
Riječ je o point'n'click avanturi rađenoj u flashu (što je jedina zamjerka :) ). Sve je puno detalja i rukom crtano, slično kao kod Braida.
Prvi put sam se susreo sa Amanita Designom kada sam vidio njihovu free igru Samorost u nekom našem informatičkom časopisu, koja također odiše humorom i originalnošću. Kasnije su napravili nastavak u shareware verziji Samorost 2. Kada su objavili informaciju da rade na novom projektu, znao sam povremeno dolaziti na njihov site, vidjeti screenshotove i informacije o napretku igre. Razveselila me vijest da su nakon dugog razvoja (3 godine) uspjeli izbaciti igru.
slika

Po osebujnosti bi najbliže igre Machinariumu bile Neverhood,Oddworld Abe's Odyssey...
Ovakve igre pokazuju, da nije sve u 3D-u, pixel shaderima i stream procesorima, ima nešto i u kreativnosti i talentu koji se također može razmahati sa skromnijim budžetom i alatima.

Igre dolaze u tri verzije, za Win, Mac i Linux.

Sada je idealna prilika kupiti Amanita Design Christmas Pack za 10 baksa. U paketu sa Machinariumom kao bonus dolazi Samorost 2 igra i soundtrack iz obje igre.
madone
Spol: M

Re: Machinarium

Post Postao/la madone »

Joj, sjećam se tog članka 100 igrica u Flashu ili tak nekaj i mene je zainteresirao baš taj Samorost od svih igri ali nekak sam zaboravio na to(Nisam se mogao imena sjetit). Guba, jedva čekam da probam....
zole052
Spol: M

Post Postao/la zole052 »

Samorost 2 sam igrao, fora igra. Jedinica je besplatna cini mi se.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
pingu

Post Postao/la pingu »

zole052 je napisao/la:Samorost 2 sam igrao, fora igra. Jedinica je besplatna cini mi se.
Da, besplatna je.
Odgovori