Rasprava - Ubuntu 11.10, Unity i ostalo

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Markec
Spol: M

Re: Stigla finalna verzija Ubuntua 11.10

Post Postao/la Markec »

DoDo je napisao/la:

90% ljudi koristi Windowse i ne mare za Ubuntu. A ak im i spomenes Ubuntu, pokazes im ga, oni ga isprobaju, oduseve se i postave za defaultni OS, nakon 2 dana te zovu i pitaju zakaj ne mogu pokrenuti exe koji su dobili od susjeda i kad im velis da exe ne mozes pokretati pod Ubuntuom odmah te natjeraju da im vratis Windowse.
E tu si napravio pogrešku, moja iskustva su takva da nikada ama baš nikada ne izbrišeš nekome windows i staviš odma linux, isprva sve lijepo, sviđa ima se sučelje, svidaju im se efekti i onda počnu uočavati da nesto neradi. da nemogu neke aplikacije pokrenuti itd. Ja sam naučio lekciju uvjek treba početnicima staviti dualbot i reći im neka na linux idu polako, neka ga poručavaju polako dok ne otkriju što radi a što neradi, nek probaju pronači alternativnu aplikaciju koju trebaju. Jer ako im nasilu staviš linux oni će ga jednom probati i poslije će reći da nezele više i vratit će se na windows za stalno sa lošim mišljenjem o linuxu.

čak i ako odbiju dualbot, kažeš im da je dobro imati nešto sa strane, jer ako se windowsi slučajno sj*** sa virusima itd bar će ovaj raditi pa da možeš spasiti podatke .
shicy

Post Postao/la shicy »

živa istina...u početku divota, a super, a krasno, a nema virusa, ne triba defragmentirat ovo ono...a čim je*eni LibreOffice ne napravi dokument ka i MS Office, odma neka panika :(
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Umjesto da se kaže kako nesretni MS Office ne napravi dokument kao Libre Office. Po HR normi mi bi trebali svi koristiti i prilagođavati se Libre Officeu, a ne MS Officeu.... ;)
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Grof je napisao/la:Umjesto da se kaže kako nesretni MS Office na napravi dokument kao Libre Office. Po HR normi mi bi trebali svi koristiti i prilagođavati se Libre Officeu, a ne MS Officeu.... ;)
Slažem se. :thumbs
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Naša je država u k**cu po pitanju standarda. Standard NE MOŽE biti nešto što treba platit ako postoji kvalitetna i besplatna alternativa. Ovdje najviše pucam na školstvo, jer je FLOSS u školama nepostojeća stavka. Čuo sam da FINA uredno i fino ti da od*eb ako dokument nije M$-ov format.
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
shicy

Post Postao/la shicy »

čuo sam i ja takve stvari...još je "lako" nama koji smo gerilci već neko vrijeme, pa napravimo dokument u Libre/OpenOfficeu a u MS Officeu ga korigiramo, ali šta će čovik koji se prvi put susretne sa Linuxom i Libre/OpenOfficeom...snimi dokument, posli ga na MS Officeu ne može otvorit, pa panike, beštimanja...ružne stvari...
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

M$ Office preko Winea?
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Ja ne želim kupovati M$ Office kada imam i više nego zadovoljavajuću alternativu. Ti koji forsaju MS poslovanje, neka mi kupe i WIndoze i MS OFffice ili neka se drže hrvatskih normi koje su i sami prihvatili.
shicy

Post Postao/la shicy »

ne, nego na tuđem kompu...na svom napravim u Libreu, snimim kao .doc i onda "na licu mjesta" ili "di nađem windowse" korigiram...
btw, radi li M$ Office preko Winea? da to predložim nekim ljudima?
edit - obično ljudima ostavim dualboot, da ne paničare previše ako im šta ne radi pod linuxom
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Shicy je napisao/la: btw, radi li M$ Office preko Winea? da to predložim nekim ljudima?
Radi bez većih problema.
Evo ako te zanima:
http://www.linuxzasve.com/novost/kako_i ... wine_/1109
Odgovori