KDE SC programi na Non-KDE desktopima
Moderator/ica: Moderatori/ce
KDE SC programi na Non-KDE desktopima
KDE SC je već odavno više nego samo desktop environment i pruža cijelu paletu aplikacija raznih namijena.
Zanima me da li i koje programe koriste ljudi koji nemaju Plasma Desktop već su sreću pronašli sa drugim...
Pretpostavljam da su Dolphin i GwenView našli svoje obožavatelje... A sasvim sigurno i K3B...
P.S. Možda je već bila slična tema, ali nisam je mogao naći.
Zanima me da li i koje programe koriste ljudi koji nemaju Plasma Desktop već su sreću pronašli sa drugim...
Pretpostavljam da su Dolphin i GwenView našli svoje obožavatelje... A sasvim sigurno i K3B...
P.S. Možda je već bila slična tema, ali nisam je mogao naći.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Re: KDE SC programi na Non-KDE desktopima
Dok sam bio Ubuntu gnom, Brasero sam vrlo rano zamijenio k3b-om, radilo je ok.
Where there is a gui there's a way.
-
Lutherus
k3b za prženje cd /dvd, nema boljeg kod linuxa.
- drone
- Moderator
Kod mene najčešće samo K3B, a ponekad i Krusader jer nema ništa toliko kvalitetno u Gnome/GTK svijetu.
Inače, čini mi se da stabilnije rade GTK programi pod KDE-om nego KDE/Qt programi pod Gnomom. Važnije su mi aplikacije, pa zato nisam od onih čistunaca koji ako koriste KDE moraju imati samo KDE aplikacije, odnosno samo GTK ako su pod Gnomom/XFCE-om itd. Mislim da pod KDE-om koristim čak i više GTK nego KDE aplikacija.
Inače, čini mi se da stabilnije rade GTK programi pod KDE-om nego KDE/Qt programi pod Gnomom. Važnije su mi aplikacije, pa zato nisam od onih čistunaca koji ako koriste KDE moraju imati samo KDE aplikacije, odnosno samo GTK ako su pod Gnomom/XFCE-om itd. Mislim da pod KDE-om koristim čak i više GTK nego KDE aplikacija.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Slažem se. Glupo bi bilo ignorirati aplikacije zato što želiš čisti KDE ili čisti Gnome...drone je napisao/la:Kod mene najčešće samo K3B, a ponekad i Krusader jer nema ništa toliko kvalitetno u Gnome/GTK svijetu.
Jedino što me može navesti na takav potez je KDE KIO i integracija aplikacija s nepomukom i akonadijem... Ali, još nema puno takvih aplikacija a i zasad ne vidim značajniju korist.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- drone
- Moderator
Možda, ali ipak još uvijek čekam da to postane stabilnija tehnologija. Za sada ih zaobilazim.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2010-... Arch
2010-... Arch
Mislim da stabilnost više nije upitna.drone je napisao/la:Možda, ali ipak još uvijek čekam da to postane stabilnija tehnologija. Za sada ih zaobilazim.
Neki servisi žderu resurse
zaboravili ste medju ostalima i ktorrent 
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Taj je dobar! Ja isto koristim jedino k3b i nekada ktorrent, ali najčešće (gotovo ekskluzivno) rtorrentzole052 je napisao/la:zaboravili ste medju ostalima i ktorrent
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- retsam
- Spol: M
Na gtk baziranim sučeljima koristim isključivo gtk aplikacije, ali ne zbog nekakvog purizma, već jednostavno rade bolje i stabilnije i troše manje resursa dok su qt aplikacije poprilično glomazne i rastrošne, a na KDE-u također korstim velik broj gtk aplikacija(xchat, thunderbird, pidgin, firefox, gimp, audacity, inkscape, bleachbit,... ), a akonadi i nepomuk su disableani.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config