KDE SC programi na Non-KDE desktopima

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
stefan
Moderator
Spol: M

KDE SC programi na Non-KDE desktopima

Post Postao/la stefan »

KDE SC je već odavno više nego samo desktop environment i pruža cijelu paletu aplikacija raznih namijena.
Zanima me da li i koje programe koriste ljudi koji nemaju Plasma Desktop već su sreću pronašli sa drugim...

Pretpostavljam da su Dolphin i GwenView našli svoje obožavatelje... A sasvim sigurno i K3B...

P.S. Možda je već bila slična tema, ali nisam je mogao naći.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Fugu

Re: KDE SC programi na Non-KDE desktopima

Post Postao/la Fugu »

Dok sam bio Ubuntu gnom, Brasero sam vrlo rano zamijenio k3b-om, radilo je ok.
Where there is a gui there's a way.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

k3b za prženje cd /dvd, nema boljeg kod linuxa.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Kod mene najčešće samo K3B, a ponekad i Krusader jer nema ništa toliko kvalitetno u Gnome/GTK svijetu.

Inače, čini mi se da stabilnije rade GTK programi pod KDE-om nego KDE/Qt programi pod Gnomom. Važnije su mi aplikacije, pa zato nisam od onih čistunaca koji ako koriste KDE moraju imati samo KDE aplikacije, odnosno samo GTK ako su pod Gnomom/XFCE-om itd. Mislim da pod KDE-om koristim čak i više GTK nego KDE aplikacija.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

drone je napisao/la:Kod mene najčešće samo K3B, a ponekad i Krusader jer nema ništa toliko kvalitetno u Gnome/GTK svijetu.

Inače, čini mi se da stabilnije rade GTK programi pod KDE-om nego KDE/Qt programi pod Gnomom. Važnije su mi aplikacije, pa zato nisam od onih čistunaca koji ako koriste KDE moraju imati samo KDE aplikacije, odnosno samo GTK ako su pod Gnomom/XFCE-om itd. Mislim da pod KDE-om koristim čak i više GTK nego KDE aplikacija.
Slažem se. Glupo bi bilo ignorirati aplikacije zato što želiš čisti KDE ili čisti Gnome...
Jedino što me može navesti na takav potez je KDE KIO i integracija aplikacija s nepomukom i akonadijem... Ali, još nema puno takvih aplikacija a i zasad ne vidim značajniju korist.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Možda, ali ipak još uvijek čekam da to postane stabilnija tehnologija. Za sada ih zaobilazim.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

drone je napisao/la:Možda, ali ipak još uvijek čekam da to postane stabilnija tehnologija. Za sada ih zaobilazim.
Mislim da stabilnost više nije upitna.
Neki servisi žderu resurse :( a pitanje je i da li ti to stvarno treba (kio)...
zole052

Post Postao/la zole052 »

zaboravili ste medju ostalima i ktorrent :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

zole052 je napisao/la:zaboravili ste medju ostalima i ktorrent :)
Taj je dobar! Ja isto koristim jedino k3b i nekada ktorrent, ali najčešće (gotovo ekskluzivno) rtorrent
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
retsam

Post Postao/la retsam »

Na gtk baziranim sučeljima koristim isključivo gtk aplikacije, ali ne zbog nekakvog purizma, već jednostavno rade bolje i stabilnije i troše manje resursa dok su qt aplikacije poprilično glomazne i rastrošne, a na KDE-u također korstim velik broj gtk aplikacija(xchat, thunderbird, pidgin, firefox, gimp, audacity, inkscape, bleachbit,... ), a akonadi i nepomuk su disableani.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Odgovori