Zašto ne, sve mi skužilo iz cuga, radi super, možda za ekipu koja je s linuxom u dobrim odnosima i nije nešta ali za mene ohohoooo.Lutherus je napisao/la:Joj ne Mandriva
Drivers nvidia gt555m problem
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Re: Drivers nvidia gt555m problem
ne postoji niti jedna distra kojoj je vrijeme poluraspada 6 dana... neznam sta ti to radis da ti se raspadne, pogotovo mandriva koja je vec duze vani pa je updateana, jedini je problem sto mozda necemo vise nikada vidjeti sljedecu verziju kako se ceka da mandriva stavi kljuc u bravuLutherus je napisao/la:Jer Mandriva ima vrijeme poluraspada 6 dana.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
-
Lutherus
Neka. Neka im je. Za sve što su napravili Mandrakeu ni ne zaslužuju bolje 
Evo zašto nikako da pređem na linux, bumblebee, konzola, bumblebeekonzola , konzola konzola, konz........!
Napravim kako kaže uputstvo , probam ono kao optirun glxspheres - i radi i šta sad kako pokrenuti neki program u kojem nekome nesta reci da se koristi nvidia ili koji .... pas m...r.
Imam volju ali vec po stoti put počnem se baviti konzolama , naredbama, stelanjem, čitanjem, trebam još jedan život.
Ljutim se sam na sebe i zato ovaj izljev, odmorim koji dan pa ću opet.
Taman pomislih "vidi majstora" i sav ponosan, kad ono fljus.
Sve bi još štimalo da ne volim čačkati sve i svašta ali..
Eto Lutherus , za dlaku da je prošlo kako treba , samo da se odnerviram jedno par dana pa nastavim, inače sve sam instalirao ali ne znam dalje sta napravit, a drivere instalirati oooooo to će izgleda biti j...da!
Sorry dečki na izljevu ali ljut sam ko leptir kad sleti na plastični cvijet.
Idem malo na COD 4 nekoga utamanit.
Napravim kako kaže uputstvo , probam ono kao optirun glxspheres - i radi i šta sad kako pokrenuti neki program u kojem nekome nesta reci da se koristi nvidia ili koji .... pas m...r.
Imam volju ali vec po stoti put počnem se baviti konzolama , naredbama, stelanjem, čitanjem, trebam još jedan život.
Ljutim se sam na sebe i zato ovaj izljev, odmorim koji dan pa ću opet.
Taman pomislih "vidi majstora" i sav ponosan, kad ono fljus.
Sve bi još štimalo da ne volim čačkati sve i svašta ali..
Eto Lutherus , za dlaku da je prošlo kako treba , samo da se odnerviram jedno par dana pa nastavim, inače sve sam instalirao ali ne znam dalje sta napravit, a drivere instalirati oooooo to će izgleda biti j...da!
Sorry dečki na izljevu ali ljut sam ko leptir kad sleti na plastični cvijet.
Idem malo na COD 4 nekoga utamanit.
Eto mene opet, može li mi netko reći gjde mi se dešava zastoj na osnovu ovih slika.
Prva slika je kad stavim da mi se pokrene linux mint s cd - live, ali isto tako i kod ubuntu 10.04., 11.10, pclinuxos, a također i ako pokrenem instalaciju.Tu stane i stoji 5 min.
Nakon 5 min počinje mi se pojavljivati druga slika koja se ponavlja unedogled -kao da lista nešta.
Jedino što mi može proći je Mandriva.
Kako to srediti??
Sve to na laptopu ASUS N75SF .
Prva slika je kad stavim da mi se pokrene linux mint s cd - live, ali isto tako i kod ubuntu 10.04., 11.10, pclinuxos, a također i ako pokrenem instalaciju.Tu stane i stoji 5 min.
Nakon 5 min počinje mi se pojavljivati druga slika koja se ponavlja unedogled -kao da lista nešta.
Jedino što mi može proći je Mandriva.
Kako to srediti??
Sve to na laptopu ASUS N75SF .
Izgleda kao problem s driverom graficke kartice (ovako odokalno).
Pokusaj bootati s bilo kojeg ods navedenih liveCD-ova. Kada proces bootanja dodje do GRUB menua, pritisni "e" za edit linije na koja oznacava "kernel". Pokusaj doci na kraj te linije i dopisi sljedece:
Kada si dopisao ovo gore, pritisni "Enter" pa tipku "b".
Da li se stogod promijenilo ?
P.S. - Moguce je da ce ti neki od navedenih liveCD distribucija prilikom inicijalnog menua ponuditi opciju za editiranje boot opcija, tu moras izabrati nomodeset (iskljuciti modesetting, ukoliko je omogucen).
Pokusaj bootati s bilo kojeg ods navedenih liveCD-ova. Kada proces bootanja dodje do GRUB menua, pritisni "e" za edit linije na koja oznacava "kernel". Pokusaj doci na kraj te linije i dopisi sljedece:
Kod: Označi sve
nomodeset
Kada si dopisao ovo gore, pritisni "Enter" pa tipku "b".
Da li se stogod promijenilo ?
P.S. - Moguce je da ce ti neki od navedenih liveCD distribucija prilikom inicijalnog menua ponuditi opciju za editiranje boot opcija, tu moras izabrati nomodeset (iskljuciti modesetting, ukoliko je omogucen).
When you're a kid and you wanna go "Weee !", but you ain't got drugs yet ... You hold out for your life, hold on to your little GONADS ... and STRIFE.
Eto probao i radi, Fedora, ubuntu 11.10, mint u live modu rade.
Onda probao instalirati ubuntu i opet radi ali kad sam restartao komp nakon instalacije (imam dual boot s win7) , učitao mi se Grub i to je to , tipkovnica ne reagira.Reinstall ubuntu i opet ista stvar.
Samo Mandriva 2011 radi kako treba od instalacije pa nadalje, naravno nemogu upogonit nvidia gforce gt555m , mislim da je to zbog optimusa, a bumblebee mi izgleda prekomlicirano još od prošli puta kad sam i postavio temu na forum.
Hvala na pomoći, budem probao napraviti baš install ostalih distri kad uhvatim vremena.
Onda probao instalirati ubuntu i opet radi ali kad sam restartao komp nakon instalacije (imam dual boot s win7) , učitao mi se Grub i to je to , tipkovnica ne reagira.Reinstall ubuntu i opet ista stvar.
Samo Mandriva 2011 radi kako treba od instalacije pa nadalje, naravno nemogu upogonit nvidia gforce gt555m , mislim da je to zbog optimusa, a bumblebee mi izgleda prekomlicirano još od prošli puta kad sam i postavio temu na forum.
Hvala na pomoći, budem probao napraviti baš install ostalih distri kad uhvatim vremena.
Cekaj, gore navedena postavka se moze postaviti trajno. Reci, zasto ne mozes instalirati nvidia driver ?
Dodatno, mozes li provjeriti unutar BIOS postavki ima li opcija za podesavanje opcija za grafiku (npr. mozes li iskljuciti optimus ?).
P.S. - Evo i nesto zanimljivo glede "Optimus" tehnologije (3.3 kernel):
http://www.phoronix.com/scan.php?page=n ... px=MTA0MjY
Dodatno, mozes li provjeriti unutar BIOS postavki ima li opcija za podesavanje opcija za grafiku (npr. mozes li iskljuciti optimus ?).
When you're a kid and you wanna go "Weee !", but you ain't got drugs yet ... You hold out for your life, hold on to your little GONADS ... and STRIFE.
Unutar BIOS nisam našao postavku za podešavanje grafike, jako malo opcija inače ima u BIOS.drade je napisao/la:Cekaj, gore navedena postavka se moze postaviti trajno. Reci, zasto ne mozes instalirati nvidia driver ?
Najveći problem je što sam ja vulgaris korisnik za Linux, i probam nešta u hodu naučiti - kad stignem.Dosad (prije kupnje ovog laptopa) manje više čisto korištenje i baš sitna podešavanja ok ali sad , hm.
Iskreno, nikad mi nije bilo jasno kako driver-e install osim ako nije automatski (ostalo s windoza), nešta pročitam (forum ili neki howto) napravim - ne radi - stanem 2-3 dana- ponovo probam - proradi i tako do .....
Pretpostavljam da je ekipi već dosta ovakih kao ja ( misle , sjedni pročitaj , nauči), ali nemam baš previše vremena a htio bih nešta naučiti - koristiti, ono instalirati i raditi na kompu pod linux.