Ne rade Wine programi
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Ne rade Wine programi
E imam pitanje...sta god da instaliram preko wine programa, znaci program od windowsa, ne mogu otvoriti, zasto?!?!
Re: Nokoliko pitanja :)
Zato sto wine ne podrzava sve programe sa windowsa tj neki ce se moc samo instalirat i nece raditi nakon installa,dok ce drugi raditi manje vise dobro,a u nekim slucajima i bolje nego na windowsu kao sto je slucaj kod mene sa RTS-om Anno1602
.
Ovdje mozes pogledat koje aplikacije/igre ce raditi i koliko dobro
http://appdb.winehq.org/appbrowse.php
Ovdje mozes pogledat koje aplikacije/igre ce raditi i koliko dobro
http://appdb.winehq.org/appbrowse.php
hvala ti...ali ja sam vec instalirala 50 razlicitih programa a niti jedan mi nije radio, mozda nesto nije u redu sa wine-om ili ja krivo instaliram...
potreban mi je folder lock jer u mojoj kuci svako svakome se petlja u sve i bar na svom kompu hocu imati privatnosti, ali nece mi ga otvoriti... jel postoji neka alternativa za taj program?!?!
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Što se tiče privatnosti, to bar na Linuxu možeš dobiti.mia666 je napisao/la:potreban mi je folder lock jer u mojoj kuci svako svakome se petlja u sve i bar na svom kompu hocu imati privatnosti, ali nece mi ga otvoriti... jel postoji neka alternativa za taj program?!?!
Promijeni si password da ga drugi ne znaju.
Ako i oni hoće raditi na Linuxu, stvori novog Usera, npr. "Ostali"
A, mape koje hoćeš zaštititi, tj, za one koje samo ti hoćeš vidjeti promijeni sa
Kod: Označi sve
chmod ga-rwx mapa-koju-hoces-zastititi -RTime ćeš same mape, a i rekursivno sav njihov sadržaj moći vidjeti i izvršavati samo ti, a ne ostali korisnici.
Naravno, root može vidjeti sav sadržaj i tu nema pomoći, ali, pretpostavljam da si ti administrator na svom
kompu.
Pogledaj si i
Kod: Označi sve
man chmodRe: Ne rade Wine programi
Pozdrav....
Zbog nespretnpg imena teme, morao sam istu podijeliti u dvije i dati im suvisliji naziv...
Molim korisnike da paze kako daju imena svojim temama kako bi bile svima razumljivije.
Zbog nespretnpg imena teme, morao sam istu podijeliti u dvije i dati im suvisliji naziv...
Molim korisnike da paze kako daju imena svojim temama kako bi bile svima razumljivije.