čavrljanje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

PsyTrance
Spol: M

Re: čavrljanje

Post Postao/la PsyTrance »

Kada bih čitao takav neki tekst ili tutorial napisan na hrvatskom, pola toga nebih razumio i momentalno bih potražio neki drugi tekst na engleskom :D. Hrvatski jednostavno ne mogu podnijeti u tehnici i informatici. Jednom sam da Win 7 tražio Gadgets i nikada mi nebi palo na pamet da su to Programčići :?
retsam

Post Postao/la retsam »

max360se je napisao/la:Da budem malo grammar nazi
tijelo a ne tielo!!! :D

Isto se slazem s tobom.
http://www.mombu.com/culture/croatia/t- ... 05781.html
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
max360se

Post Postao/la max360se »

@retsam
To je iz '42. iz doba NDH, ne znam da li takav pravopis je danas priznat. To ce ti Abz znat rec.

@PsyTrance
Znam kako je, ali to je jos dobro. Citao sam knjigu Digitalna tvrđava i sve, ali bas sve su preveli. I hub i router i switch i tko zna jos sto. Pol toga nisam znao što je.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
retsam

Post Postao/la retsam »

max360se je napisao/la:@retsam
To je iz '42. iz doba NDH, ne znam da li takav pravopis je danas priznat. To ce ti Abz znat rec.
Nije, to znam i ja :) , današnji pravopis je mješavina morfoložkog i fonetskog, taj iz NDH(nije pravopis već Klaićev priručnik za koriensko pisanje) nije u podpunosti dosljedan jer i dalje koristi negaciju odvojenu od glagola i Vukove padeže (izbačeni stari množinski padeži).

U vezi prevođenja anglo-saksonskih rieči iz IT područja na hrvatski mislim da je bolje koristiti engleske termine u izvornom obliku nego koristiti deskriptivne oblike (software - softver), a najbolji izbor pronaći adekvatnu zamjenu na hrvatskom (web stranica - mrežopis, net - međumrežje).
Zadnja izmjena: retsam, dana/u 22 svi 2012, 17:47, ukupno mijenjano 1 put.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Ne lupetajte. Korijenski (korienski :)) pravopis potječe još iz 19. stoljeća i doba tzv. ilirizma, ovo kasnije su samo modifikacije i razne inačice, stupnjevi kojima se dolazilo do sadašnjeg stanja.
retsam

Post Postao/la retsam »

Abzeenth je napisao/la:Ne lupetajte. Korijenski (korienski :)) pravopis potječe još iz 19. stoljeća i doba tzv. ilirizma, ovo kasnije su samo modifikacije i razne inačice, stupnjevi kojima se dolazilo do sadašnjeg stanja.
Da NDH je samo napravila kozmetičku i deklarativnu izmjenu - korienski je praktično mrtav od sumraka Zagrebačke filološke škole( :( ).

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Abzeenth
Site Admin

Je, oživljavaju ga povremeno studenti kroatistike ili lingvistike koji žele biti kul i drugačiji od drugih u svom pismenom izričaju na internetima rofl ili su samo jako nostalgični :D
Markec

Post Postao/la Markec »

Ljudi recimo postoji neka web stranica koja traži javu, a di da skinem javu za ubuntu. na službenoj stranici vidim rpm pakete ali nema deb paketa. repozitorij mi nije od pomoči, kako se vi snalazite ?
shicy

Post Postao/la shicy »

odi u sinaptik i instaliraj icedtea plugin
Abzeenth
Site Admin

Google :D
Zaključano