★ Lifehacker ★

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

zole052
Spol: M

Re: ★ Lifehacker ★

Post Postao/la zole052 »

PsyTrance je napisao/la:Koristi li tko E-Cigaretu? Ja si kupio danas :)

Edit:
Još je prerano za neke zaključke, ali iskustvo do sada je pozitivno. Za sada nemam želju za cigaretom, pafnem nekoliko dimova tek toliko da radim nešto s rukama i da ispirim dim. Jer moja najveća ovisnost o cigareti je zapravo na psihološkoj bazi. U ovih nekoliko dana sam se počeo gaditi sam sebi, jer mi smrde prsti, odjeća i soba, a o financijama da ne govorim. Nisu to neki preveliki financijski izdaci, ali kada se skupi tjedno, mjesečno, godišnje... bude to jedna fina cifra i bude mi žao tog novca koji je otišao u zrak (i smrad).

Trošak s E-Cigaretom je oko 60 kuna mjesečno, ovisno o načinu korištenja cigarete i navici pušača. Prvo sam bio skeptičan kako nešto električno može zamijeniti duhan. Naravno da ne može biti isto kao duhan, ali je vrlo slično po okusu i definitivno smanjuje želju za duhanom. Nema smrada, žari, dima, samo vodena para, a koliko je bolje za zdravlje da ne govorim.

Neki će možda misliti da pričam gluposti i biti će skeptični, ali imao sam i ja takvo mišljenje.

Uzeo sam cigaretu s tankom od 1.2 ml, koji se naravno može dopunjavati. Jedan tank je ekvivalentan kutiji cigareta, možda malo manje.

Duhan planiram postupno smanjivati, a velika mi je želja potpuno ga izbaciti. Duhanit ću na nekim zabavama i okupljanjima kada je takvo društvo. Uz pivo cigareta je jednostavno neizbježna :mrgreen:

Više detalja možete pročitati ovdje: klik i klik.
moj cimer probao, koristio tjedan dana i gotovo... steta para... njemu nije pomoglo

ja volim pusiti tako da nista od toga ;)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zole052

Post Postao/la zole052 »

DAJEMO VAM 15 DANA GARANCIJE NA E-CIGARETE rofl :udri
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

PsyTrance je napisao/la:Trošak s E-Cigaretom je oko 60 kuna mjesečno
Hm, toliko mene izađe trošak duhana, nekad i dosta manje. Jako sam skeptičan prema tim e-cigaretama, malo mi je blesav čitav koncept i radije onda ne bih pušio uopće. Ali ako ti kažeš da ti odgovara, odlično. Svakako nam javi dojmove i za nekih mjesec dana.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Ako internet imate kod T-Coma, i ne planirate mijenjati providera, ponovno je u akciji Samsung Galaxy Mini za sve koji produže ugovor na 24 mjeseca + treba platiti 99kn (na prvom računu). Mora se obaviti online, a uređaj stigne za dan-dva + možete ga besplatno otključati (pošalju vam kod e-mailom ili tako nešto).

slika

Uzeo sam jer svakako ostajemo na T-Comu, a i 20 kuna je jeftinija pretplata kad si pod ugovorom, zgodan mali Android mobitel. Kako u kući već imam dva, ovog ću prodati, došao danas i stoji neraspakiran.

*btw, radi se o drugoj seriji, isti je procesor ARMv6, samo što je ovaj po defaultu clockan na 800+ MHz.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Gledanje televizije online?

Gdje mogu besplatno gledati strane televizijske kanale (SAD, Kanada i sl. s engleskog govornog područja) preko interneta? Našao jesam neke dodatke za Chrome, ali pola tog ne radi a ostatak je skroz bezveze.
max360se

Post Postao/la max360se »

PsyTrance je napisao/la:Koristi li tko E-Cigaretu? Ja si kupio danas :)

Edit:
Još je prerano za neke zaključke, ali iskustvo do sada je pozitivno. Za sada nemam želju za cigaretom, pafnem nekoliko dimova tek toliko da radim nešto s rukama i da ispirim dim. Jer moja najveća ovisnost o cigareti je zapravo na psihološkoj bazi. U ovih nekoliko dana sam se počeo gaditi sam sebi, jer mi smrde prsti, odjeća i soba, a o financijama da ne govorim. Nisu to neki preveliki financijski izdaci, ali kada se skupi tjedno, mjesečno, godišnje... bude to jedna fina cifra i bude mi žao tog novca koji je otišao u zrak (i smrad).

Trošak s E-Cigaretom je oko 60 kuna mjesečno, ovisno o načinu korištenja cigarete i navici pušača. Prvo sam bio skeptičan kako nešto električno može zamijeniti duhan. Naravno da ne može biti isto kao duhan, ali je vrlo slično po okusu i definitivno smanjuje želju za duhanom. Nema smrada, žari, dima, samo vodena para, a koliko je bolje za zdravlje da ne govorim.

Neki će možda misliti da pričam gluposti i biti će skeptični, ali imao sam i ja takvo mišljenje.

Uzeo sam cigaretu s tankom od 1.2 ml, koji se naravno može dopunjavati. Jedan tank je ekvivalentan kutiji cigareta, možda malo manje.

Duhan planiram postupno smanjivati, a velika mi je želja potpuno ga izbaciti. Duhanit ću na nekim zabavama i okupljanjima kada je takvo društvo. Uz pivo cigareta je jednostavno neizbježna :mrgreen:

Više detalja možete pročitati ovdje: klik i klik.
Oprezno s tim. Za razliko od prave cigarete to sranje koristi čisti nikotin. Vrlo lako se možeš otrovati s time.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
PsyTrance

Post Postao/la PsyTrance »

@zole052:
Danas nisam zapalio niti jednu cigaretu, niti imam želju. Kada mi dođe želja za cigaretom, pafnem nekoliko dimova iz e-cigarete i bude mir :mrgreen: . Za sada nemam neku želju vraćati se na duhan... žao mi je novca, a pogotovo zdravlja. Premlad sam da se uništim tim smećem, tako da je bolje da prestanem dok mogu. A ovo za garanciju... :D Daju garanciju 15 dana na rezervne dijelove, ako u međuvremenu od dana kupnje nešto krepa. Atomizer se ionako mijenja svakih 30-40 dana, ovisno o količini pušenja. Za kineski prozivod 15 dana je super garancija :lol:

@iv@n:
Na duhan sam ipak trošio malo više novca nego ti, zato sam se i odlučio za neku alternativu. Prestajanje na "suho" mi je bilo teško, vratio sam se na staro za dva tjedna. Danas uopće nisam imao želju za cigaretom, iako sam bio u pušačkom društvu. Pafnem nekoliko dimova i mir :mrgreen: . Svakako javim dojmove za nekih mjesec dana. Za sada su dojmovi pozitivni.

@max360se:
U svakom dimu cigarete ima toliko kemikalija, da ni oni u tvornicama ne znaju što sve stavljaju u duhan. Bolje da se onda otrujem nikotinom, neko nekom xyz kemikalijom iz cigarete :lol: . Iako još nisam čuo za slučaj da se netko otrovao e-cigaretom...

Uzeo sam tekućinu neke srednje jačine i savršeno mi zamijeni želju za cigaretom, možda mi je mrvicu prejaka. Plan mi je postupno smanjivati jačinu tekućine i pokušati potpuno izbaciti duhan. Znam da će biti teško jer je to faking navika, jednim dijelom i strah jer u nekim trenucima ne znam što bih radio da ne pušim, kud s rukama? Po prirodi sam često živac :D. Ali moram prvo misliti na svoje zdravlje, financije i ljude oko sebe kojima smrdim, a smrdim i sam sebi. Danas mi je bilo ogromno zadovoljstvo ući u svoju sobu i ne osjetiti taj odvratan smrad.

Znam da je većina skeptična oko toga, ali najbolje isprobati i onda reći po iskustvu. Ovo je moje iskustvo nakon prvog dana korištenja, volio bih da nastavim ovim tempom.
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

@PsyTrance
Bravo, samo naprijed. Ako si izdržao jedan dan, možeš i drugi. A onda možeš i treći i sve ostale. Ja ti želim uspjeh jer meni to nikada nije uspjelo a pokušavao sam više puta. Jednom ću morati čvrsto odlučiti samo uvijek mislim da danas nije taj dan.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
PsyTrance

Post Postao/la PsyTrance »

Hvala, nadam se da ću uspjeti na ovaj način, jer na "suho" mi je bilo teško. Ranije sam napisao zašto sam se odlučio na taj potez i mislim da mi je to najbolja odluka u zadnjih nekoliko mjeseci, da se riješim tog smeća dok sam mlad. Držim ti fige da i ti uspiješ ako to čvrsto odlučiš ;)

Edit:
Ovu knjigu mi je preporučilo nekoliko ljudi. Uz čitanje knjige zapališ i cigaretu, a u knjizi je opisano kako se riješiti psihološke ovisnosti dok još uvijek pušiš. http://www.gandalf.hr/carr.html
Lako je prestati pušiti
shicy

Post Postao/la shicy »

Psy, samo ne posustaj ;) nemoj prolazit kod trafika, nastoj ih ignorirat ;) počni se bavit sportom ;) nastoj izbjegavat alkohol...
ali prije svega, zaboravi da cigare postoje ;)
Odgovori