Fedora 17 i sleep

Diskusije usko vezane uz Fedora i srodne distribucije (RHEL, CentOS...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Fugu
Spol: M

Fedora 17 i sleep

Post Postao/la Fugu »

Evo me natrag nakon podosta vremena. Kako mi se Kubuntu skršio kod isprobavanja dockova (http://www.linuxzasve.com/trojka-dockovi), te ga ne uspijeh popraviti :evil: , stvorila se prilika za isprobati još jednu distru. I evo mene slučajno i neplanirano na Fedori KDE. Sve radi OK osim uspavljivanja na gumb. Na tom računalu je sleep na gumb za paljenje uvijek dobro radio na svim instaliranim, pa i live distrama. Osim sada. Stavio sam veliku sleep ikonu na desktop, pa uspavljujem računalo klikom na nju. Kako komp ide 10-ak puta dnevno na spavanje, fali mi to na gumb. Jasno je da sam iskušao sva moguća podešenja.

Pitanje glasi: Zna li netko kako složiti sleep na gumb u Fedori 17 KDE?

Koja riječ o Fedori. OK. Niti smrdi niti miriši. Vrlo česti apdejti iako nemam instalirano brdo softvera. Linearnost podešavanja glasnoće ne valja: 0-12% veliki skok u glasnoći, 12-100% nema promjene, od 125% raste do izobličenja. Instalirao sam pavucontrol – PulseAudio volume control, ali se još nisam uhvatio podešavanja. Izgled. Bespredmetno, jer ga već žmirećki podesim da izgleda kao Kubuntu prije nje, Čakra prije njega, Suse prije Čakre. Nitko od mojih niti ne skuži promjenu distribucije :mrgreen: .
Ne vjerujem u njenu budućnost u mom domu. Iako, nikad ne reci nikad :mrgreen:
Zadnja izmjena: Fugu, dana/u 20 lip 2012, 17:16, ukupno mijenjano 1 put.
Where there is a gui there's a way.
drone
Moderator

Re: Fedora 17 i sleep

Post Postao/la drone »

Probaj Mageiu, ako već nisi. Nisam probao, ali čini mi se kao pristojna KDE distra.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Ajde, malo bum istražil, dobro je imati neku rezervu na pameti.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Trebao bi pokrenuti program xev i vidjeti što ti ispiše kad pritisneš tu tipku. Ako je već poznata tipka (ima registrirano ime kod X-a), onda možeš lako u System Settings pridružiti joj akciju za spavanje.

Pogledaj ovaj post.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Fugu

Post Postao/la Fugu »

4ndY je napisao/la:Trebao bi pokrenuti program xev i vidjeti što ti ispiše kad pritisneš tu tipku. Ako je već poznata tipka (ima registrirano ime kod X-a), onda možeš lako u System Settings pridružiti joj akciju za spavanje.

Pogledaj ovaj post.
Super, hvala :thumbs , kad proučim i isprobam, javim se.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Evo, stvar radi, na žalost, ne mojom ili xev zaslugom, već zaslugom jednog od brojnih updateova.
Startao sam xev i probao hardverski gumb na kućištu i ode kanta na spavanje. :thumbs
Neko vrijeme nisam probavao, a apdejti su skoro svakodnevni. Uglavnom, sad radi.
slika
Još sam se malo poigrao xev-om. Da sam bar znao za njega dok sam prije nekoliko godina pokušao migrirati htpc na linux.
Njime bi vjerojatno uspio aktivirati brdo multimedijalnih tipki na mišu i tipkalici.
Hvala na pomoći. Tut iz linka sam iskopirao za svaki slučaj.
Pozdrav.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Evo, mislim da ću zaključiti poglavlje zvano Fedora 17. Danas sam joj skoro dao nogu, ali sam morao ranije na posao, pa sad samo vrebam malo slobodnog vremena da joj kažem da nismo jedno za drugo.

Problemi sa sleepom dolaze i odlaze, zavisi od updatea za taj dan. U ovih mjesec dana, sigurno me bar 20x dočekala obavijest o raspoloživom updateu. Mislim, nitko te ne tjera na to, al kad se već nudi... teško je odbiti. Nanizalo se nekoliko verzija kernela od kojih se boota samo s prvim, tj. najstarijim, koji je vjerojatno došao s instalacijom. Probleme s nelinearnošću zvuka nisam popravio. Nije mi se previše ulazilo u to. Onako, intuitivno nisam uspio, a ubit se od surfanja u potrazi za rješenjem mi nije način jer mi je brži instal neke nove distre. Željena podešenja su spremljena, home je backupiran, a imam i image (Clonezilla ::bravo )postojeće distre za svaki slučaj.
Povremeno se javljao prozor SELinuxa sa meni nerazumljivim problemima oko nekih temp. fileova. Neko vrijeme je dosađivao, a onda prestao, (odmah nakon jednog od apdejta :nee )
Ne pomaže niti RedHatovo umiljavanje MS-u oko UEFI-a. A kako Fedoru sponzorira RedHat... :thumbs_down .

Uglavnom, Fedora, ćao bao :navija . Slijedeća u mom distrohoperskom, sad već ustaljenom mjesečnom ciklusu je Mageia 2 KDE.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Ni meni Fedora nikad nije radila kako treba, a iz nekog razloga ni openSUSE (ne voli moje kompove). Mageia bi trebala biti ok, ali nikad je nisam instalirao. Baš me zanima što će te snaći :)
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Po tvojoj preporuci sam i istražio Mageiu. Ni meni openSuse nije dobro radio, iako mi je i dalje vrlo simpatična distra i sigurno bum je probal u nekoj novijoj verziji. Sad mi je prilagodba neke KDE distre postala brz i rutinski posao pa mi nije bad ovako ih često mijenjati. Nekaj se i nauči, onak usput, bez namjere.
Javim rezultate, odnosno prve dojmove za par dana.
jorgovan

Post Postao/la jorgovan »

čini se da fedora 17 radi, nije mi se srušila i radi stabilno.

open suse, svaka druga verzija nije radila.
mageia 2 - ne prolazi mi instalacija.
Odgovori