Gabe Newell: Windows 8 je “katastrofa”
Moderator/ica: Moderatori/ce
- glaskoncILLa
Re: Gabe Newell: Windows 8 je “katastrofa”
tak nekak..
osim toga, windowsi su installabilni na 100% kucnog hardwarea i na njih se moze instalirati daleko vise aplikacija.
poanta je da ako radis takav sustav, normalno da ce dolaziti do bugova, ali, tehnicki gledano, microsoft radi odlican posao, to pokazuju i rezultati..
osim toga, windowsi su installabilni na 100% kucnog hardwarea i na njih se moze instalirati daleko vise aplikacija.
poanta je da ako radis takav sustav, normalno da ce dolaziti do bugova, ali, tehnicki gledano, microsoft radi odlican posao, to pokazuju i rezultati..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Bez obzira o stvarnoj kvaliteti win 8, mnogo će korisnika biti ektremno nezadovoljno upravo zbog promjene GUI-a. Otpriliek kao što je gnome3/unity, dok će se nekima jako svidjeti. Moje osobno mišljenje je da će se glas ovih prvih čuti mnogo više.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
zar je bitno... nastaviti ce koristiti sedmicu ko sto hrpetina ljudi jos koristi xp dan danasshrike je napisao/la:Bez obzira o stvarnoj kvaliteti win 8, mnogo će korisnika biti ektremno nezadovoljno upravo zbog promjene GUI-a. Otpriliek kao što je gnome3/unity, dok će se nekima jako svidjeti. Moje osobno mišljenje je da će se glas ovih prvih čuti mnogo više.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
-
The Acacia Strain
- Spol: M
firme jos nisu ni na sedmicu presle kako trebazole052 je napisao/la:zar je bitno... nastaviti ce koristiti sedmicu ko sto hrpetina ljudi jos koristi xp dan danasshrike je napisao/la:Bez obzira o stvarnoj kvaliteti win 8, mnogo će korisnika biti ektremno nezadovoljno upravo zbog promjene GUI-a. Otpriliek kao što je gnome3/unity, dok će se nekima jako svidjeti. Moje osobno mišljenje je da će se glas ovih prvih čuti mnogo više.
calisto053 je napisao/la:Ljudi ce svejedno kupovati.
"To je novi Vindovs osam s Metrom. Najnoviji! Osmica!"
Nažalost istina. Ljudi su koristili i Windows Vistu, bez obzira što nije bila popularna. Dosta korisnika je ipak ostalo sa Windows-om XP.Lutherus je napisao/la: ...a opet većina ih je koristila vistu prije nego je prešla na 7 i danima su čekali da se skine preko njihovog omiljenog torrent clienta.
Po mome mišljenju, ovdje će Microsoft-ova dominacija na tržištu odigrati važnu ulogu, jer Microsoft nameće korisnicima da koriste Windows, ali da li će Microsoft zadržati dominaciju, to je pitanje. Hoće li ljudi prihvatiti novi GUI?
Po mome mišljenju ljudi to neće prihvatiti, ali živi bili pa vidjeli
To je tačno, ali, ako se nekome (uključujući i mene) ne sviđa Unity ili GNOME 3 GUI, može koristiti koristiti neki drugi desktop GUI, dok kod Windows-a 8 to nije moguće (da, znam da postoje besplatni zamjenski shell-ovi poput BBLean, KDE4 for windows, Emerge Desktop, SharpE, Cairo i drugi, ali mnogi od ovih projekata su napušteni, tako da vjerovatno neće biti kompaktibilni sa Windows-om 8).shrike je napisao/la:Bez obzira o stvarnoj kvaliteti win 8, mnogo će korisnika biti ektremno nezadovoljno upravo zbog promjene GUI-a. Otpriliek kao što je gnome3/unity, dok će se nekima jako svidjeti. Moje osobno mišljenje je da će se glas ovih prvih čuti mnogo više.
Linux-u mnogi nisu predviđali svijetlu budućnost, pa evo, još je tu, sa još boljom prihvaćenošću i još većom podrškom nego što ju je prije imao.charuga je napisao/la:mis i tipkovnica , dodir , glas .....................misao ?
gdje je tu linux ??
kako su susjedove kruske KATASTROFA rodile , moje jesu male i slabo ih ima ali nisu spricane i zato su zdravije![]()
ponavljam se ali moram ,
gdje je u buducnosti linux ?
windows 8 mozda cak i ne valja , ali oni ce napraviti to da ga bude jako jako puno ljudi i kompanija koristilo za raznorazne stvari.i razvijati ce ga dalje u tom nekom smjeru, prema tome da ce se zbilja moci samo reci ili cak pomisliti a neka windows 38-ca ce to izvrsiti.
a sta ce napraviti linux zajednica ??
pljuvat po susjedovim kruskama i cekati da njezine kruske prestanu radjati zbog klime
Ne slažem se da je Unity primjer pozitivnog. Trebale su postojati dvije verzije Ubuntu-a: jedna za Notebook korisnike i druga za Desktop korisnike.calisto053 je napisao/la: Napravit iskorak uvijek nosi kontroverze sa sobom. Npr. Gnome Shell/Unity je primjer pozitivnog. Vista je primjer negativnog, ali je to doradom pretvoreno u velik usmjeh: Win7.
Windows Vistu nisam lično koristio, ali sam čuo uglavnom loše stvari o njoj.
Microsoft radi odličan posao tako što pokušava da nametne korisnicima da koriste nešto što je namjenjeno za touchscreen, iako ne posjeduju isti?glaskoncILLa je napisao/la:tak nekak..
Slažem se.capttawish je napisao/la:Meni je osobno koncept samog metro sučelja promašen. Sama ta ideja jedno zajedničko sučelje za smartphone, tablet i pc mi se čini glupom. Do prije par godina Microsoft je gurao pc sučelje(sa desktopom i startom) na tablete, a sada radi istu grešku samo obrnuto.
Isprobao sam windows 8 release preview, i smatram da je metro sučelje odlično za tablete. Sve te geste koje je Microsoft osmislio, dobro bi se snašle na tabletima, no pc gdje mi moramo mišem imitirati pokrete prstom, mi se čini u krajnu ruku glupe. Usto format metro sučelja isto odlično izgleda na tabletu, no na ekranima sa 22 inča, to je potpuno neiskorištavanje prostora.
Po mome mišljenju, Windows XP je bolji i od Windows-a 7. Razmišljam o kraju podrške Windows-a XP.The Acacia Strain je napisao/la:firme jos nisu ni na sedmicu presle kako trebazole052 je napisao/la:zar je bitno... nastaviti ce koristiti sedmicu ko sto hrpetina ljudi jos koristi xp dan danasshrike je napisao/la:Bez obzira o stvarnoj kvaliteti win 8, mnogo će korisnika biti ektremno nezadovoljno upravo zbog promjene GUI-a. Otpriliek kao što je gnome3/unity, dok će se nekima jako svidjeti. Moje osobno mišljenje je da će se glas ovih prvih čuti mnogo više.
Lično posjedujem mnogo starih računara proizvedenih od 1997-2006. Šta će biti sa njima? Takvi računari ne mogu pokrenuti Windows 7. Da li to Linux-u daje šansu da postane primarna platforma na takvim računarima? Da li je to način da se platforma koja je postala primarna za servere, pokreće 10 najbržih superkompjutera na svijetu i koja zahtijeva 3 puta manje resursa za korištenje na serverima dokaže na PC računarima, i tako postane popularna iz istog razloga zbog kojeg je postala popularna i na serverima? (Uz druge dodatne razloge i prednosti, kao što je Apache)
Da li to daje šansu prosječnom korisniku da se upozna sa Linux-om i shvati da Windows nije jedini OS koji postoji?
Da li to Linux-u daje mjesta i šansu za promociju, pogotovo na takvim računarima? Vrijeme će reći.
Ipak, knjige su pisane o operativnim sistemima, i naravno, Windows korisniku koji ne zna ništa o Linux platformi će trebati vremena da nauči koristiti Linux i da nauči alternativni softver za postojeći Windows-ov.
Znam da Linux nije nikada namjeravan da bude "besplatni Windows", niti ga smatram takvim operativnim sistemom, ali malo promocije ne bi škodilo.
Oprostite na gigantskim postovima
Točno...Po mome mišljenju, Windows XP je bolji i od Windows-a 7. Razmišljam o kraju podrške Windows-a XP.
Lično posjedujem mnogo starih računara proizvedenih od 1997-2006. Šta će biti sa njima? Takvi računari ne mogu pokrenuti Windows 7. Da li to Linux-u daje šansu da postane primarna platforma na takvim računarima? Da li je to način da se platforma koja je postala primarna za servere, pokreće 10 najbržih superkompjutera na svijetu i koja zahtijeva 3 puta manje resursa za korištenje na serverima dokaže na PC računarima, i tako postane popularna iz istog razloga zbog kojeg je postala popularna i na serverima? (Uz druge dodatne razloge i prednosti, kao što je Apache)
Da li to daje šansu prosječnom korisniku da se upozna sa Linux-om i shvati da Windows nije jedini OS koji postoji?
Da li to Linux-u daje mjesta i šansu za promociju, pogotovo na takvim računarima? Vrijeme će reći.
Ipak, knjige su pisane o operativnim sistemima, i naravno, Windows korisniku koji ne zna ništa o Linux platformi će trebati vremena da nauči koristiti Linux i da nauči alternativni softver za postojeći Windows-ov.
Znam da Linux nije nikada namjeravan da bude "besplatni Windows", niti ga smatram takvim operativnim sistemom, ali malo promocije ne bi škodilo.
ja osobno preferiram XP - zato što mi bez grča radi sve na njemu što mi treba ( i što netreba)
KOliko sam probao win7 - nije loš ( ustvari ušminkan XP )
dakle Metro style iliti Uvodni skrin će se moći promjeniti i to nije totalni default.
U potpunosti je podržan stari dobri win32 api zbog kojeg su u prvi moment skočili svi
developeri na svijetu.
metro app-s će bit podržan kroz proširen WinRT api - i tu ne vidim nikakvih problema uopće.
E sad da li linux to može uskočiti pa normalno kad bi bilo malo više sluha od frekova koji
razvijaju prokleti kernel koji --mora -mora biti samo uvrnuta konzola bez ikakvog GUI podsustava
i tog se drže kao pijani plota.
Zamislite koji bi to imput dalo linux programeri kada bi imali iole upotrebljiv GUI api po defualtu
na linuxu ...aaa
Tek onda bi se stvari iz korijna promijenile na bolje ,ovalo svako baulja po svome te ovaj te onaj
desktop.
Pa pogledajte da li su windows programeri ograničeni samo na win32 api ,normalo nisu..
dakle MS je dizajnirao os tako da se mogu koristiti i drugi frame.-workovi...
I am the one and only....
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Makar Windows 8 bude i totalni promašaj (nisam siguran zašto, ali nekako sumnjam u to), kao što je netko već rekao, ljudi će jednostavno nastaviti koristiti jako dobar Windows7+SP.
Kad su fulali s Windows98, odmah je stigao Windows98SE, umjesto Windows Mileniuma koristio se jako dobar Windows 2000, umjesto Viste koristio se također izvrstan WindowsXP, a poslije i Windows7. Lako je kad držiš čitavo tržište, oni si mogu dopustiti malo eksperimentiranja.
Kad su fulali s Windows98, odmah je stigao Windows98SE, umjesto Windows Mileniuma koristio se jako dobar Windows 2000, umjesto Viste koristio se također izvrstan WindowsXP, a poslije i Windows7. Lako je kad držiš čitavo tržište, oni si mogu dopustiti malo eksperimentiranja.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- glaskoncILLa
microsoft radi odlican posao zato jer u svijetu klijentskih racunala ima udio od 80%, sto nije slucajno. izmedju ostalog, do toga su dosli ispitivanjem trzista.qwxy je napisao/la:Microsoft radi odličan posao tako što pokušava da nametne korisnicima da koriste nešto što je namjenjeno za touchscreen, iako ne posjeduju isti?glaskoncILLa je napisao/la:tak nekak..
...."Have you mooed today?"...
- Suko
- Site Admin
Microsoft je izgubio pravo na ime Metro. Traze drugo ime.
http://www.theverge.com/2012/8/2/321654 ... an-partner
Suko je napisao/la:Microsoft je izgubio pravo na ime Metro. Traze drugo ime.
Ionako je osuđen na propast
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.