Godinu dana portala

Prijedlozi, komentari, kritike i sl. vezano uz portal.

Moderator/ica: Moderatori/ce

iugrina
Kontakt:

Re: Godinu dana portala

Post Postao/la iugrina »

Tux Slave je napisao/la:Ja nikad neću prihvatiti certifikati ako nije iz nekog poznatog izvora. Isto tako znam puno informatički obrazovanih ljudi koji isto tako nebi prihvatili. Ako ćeš ti platiti za certifikat nema problema. Evo jedan koji bi prihvatio:
http://www.verisign.com/ssl/buy-ssl-cer ... index.html
jooooj, ti si tako kewl. ti nikad neces prihvatiti certifikat ako nije iz ...
a kako ces, na primjer, pristupit svom novom ruteru preko httpsa?

argument kako ti znas puno ljudi koji bi, ili nebi, nesto je u potpunosti besmislen.
eto, i ja znam puno ljudi koji prihvacaju takve certifikate, a jesu informaticki
obrazovani, i to znatno.

sto tocno gubis ako prihvatis jedan takav cerifikat za ovaj, ili neki drugi, forum?
bojis se da netko ne bi vidio tvoje podatke koje saljes? kreditnu karticu?
da ne pristupas serveru za koji mislis da pristupas?
pa ti ovaj forum ne koristis za takve stvari. uostalom, zar i vec sada
ne saljes podatke kao plain text?
Gentoo, vanilla kernel, openbox, pypanel, conky, vim, irssi, rtorrent, comix, gajim, quodlibet, mpd, mplayer, ...
4ndY
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Što je onda s ovom pričom oko SSL-a? :misli
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
ecvis17
Spol: m

Post Postao/la ecvis17 »

Ma dajete ssl šmssl ... sretan ročkas forumu ... ono sto je meni najbitnije i nejbolje kod njega je ekipa koja djeluje inviting za ljude koji nisu "unutra" tako da se time znatno približava linux -svima!
Samo dajte.

I hvala svima na pomoći
Debian 10, Windows 10, MacOS
x_sport

Post Postao/la x_sport »

Sretan rodjenadan, naš omiljeni forume!!! :bday :bday :bday :sretno :sretno :sretno :bravo :bravo :bravo
Dajte, snizite tenzije oko ssl-a, mislim da ono što je bitno je da nastavite dalje kvalitetno kao i do sada, da se što više radi na promoviranju open sourcea, i da se bar jedan Open Day ili nešto slično napravi u Splitu!! :D :D

Još jednom, all the best!!
"It ain't about how hard you can hit,it's about how hard you can get hit and keep moving forward..."
Give back to the community....translate!:)
"If you live properly,the dreams will come to you." Randy Pausch,R.I.P.
kvaju

Post Postao/la kvaju »

Sretan rođendan :P LZS
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB odmah, a +250MB dobivamo i ti i ja ako se regaš preko ovog linka
How to

LastFM grupa LINUXZASVE join us
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Priklonio sam se iugrini oko ovog pitanja o SSL-u. Baš sam "eksperimentalno" isprobao kako je lako dobiti tuđi username i password preko nezaštićene komunkacije. Ne radi se tu o nekim spajanjima na nezaštićene wirelesse i sl. već o češće korištenim vezama na Internet kao Internet iz studentskog doma, faksa i sl. Alati za hvatanje plain texta su po defaultu dostupni na gotovo svakoj linux distri... :misli

Dovoljan je jedan wannabe haker u tvom subnetu kad se logiraš na omiljeni forum/portal i ode tvoj identitet...

Ako postoji mogućnost da se implementira SSL, zašto ne? Ipak smo mi tehnološki web/forum (još k tome i Linux koji "brije na sigurnost") koji bi trebao biti primjer drugima oko takvih stvari.

:ugeek:
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

iako bi time dobio vrlo malo, vecina ljudi koristi iste podatke za logiranje na razlicita mjesta, tako da ako netko uhvati podatke, ima ih za vise siteova.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
madone

Post Postao/la madone »

Portal je zakon i škvadra na njemu. Samo tako dalje....
kava :komp :thumbs
pingu

Post Postao/la pingu »

slika
Samo tako dalje...
Odgovori