Noveau driver u Ubuntu 9.04 repozitorijima

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
iv@n
Site Admin
Spol: M
Kontakt:

Noveau driver u Ubuntu 9.04 repozitorijima

Post Postao/la iv@n »

POST JE VEZAN UZ VIJEST SA PORTALA

http://www.linuxzasve.com/novost/noveau_driver/420
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Grof
Site Admin

Re: Noveau driver u Ubuntu 9.04 repozitorijima

Post Postao/la Grof »

iv@n je napisao/la:POST JE VEZAN UZ VIJEST SA PORTALA

http://www.linuxzasve.com/novost/noveau_driver/420
Ne tako davno u nazad Nvidia je glasila kao firma koja ima dobre drivere za Linux i čije kartice rade odlično pod njime. ATI se izbjegavao.

Od kako je ATI otvorio svoje drivere, SVE se promjenilo, na štetu Nvidie
zole052

Post Postao/la zole052 »

hehe, meni je nvidia nesretna, neradi sa ovim starim opensource driverima tako da nemrem pokrenuti ni jednu distru sa live cd-a ako nema odmah u startu za odabrati vesa drivere :( nadam se da ce se rijesiti sa ovim novim driverima...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Markec

Post Postao/la Markec »

Hmm ljudi, ja sam razmisljao, ako budem kupovao za 2 god vjerojatno desktop računalo, kupit cu graficku koja potpuno ima otvorene drivere. Inace koristim ati, a takoder i opensource zasad sam zadovoljan, (nazalost ati nije otvorio sve djelove, sto se tice 3D ubrzavanja, stednje baterije i jos neke djelove)
Otvorene drivere imaju graficke, Intel, Via, i matrox, neznam za ostale, suzio sam to na viu i matrox zato sto proizvode jace grafulje za igru, tko zna tko ce tada biti popularan, najbolji.
Nažalost, viu i matrox nemoze se kupiti kod nas,osim vie koja je samo kod nas integrirana u prijenosnike. Najblize prodajno mjesto je njemačka.
Jos jednom napominjem, nikad se nezna, zasad su graficke od vie slabe, mozda ce tada biti veliki konkurent ati i nvidiji, mozda ati ili nvidia otvori potpuno drivere.
Odgovori