POST JE VEZAN UZ VIJEST SA PORTALA
http://www.linuxzasve.com/novost/noveau_driver/420
Noveau driver u Ubuntu 9.04 repozitorijima
Moderator/ica: Moderatori/ce
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Noveau driver u Ubuntu 9.04 repozitorijima
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Re: Noveau driver u Ubuntu 9.04 repozitorijima
Ne tako davno u nazad Nvidia je glasila kao firma koja ima dobre drivere za Linux i čije kartice rade odlično pod njime. ATI se izbjegavao.iv@n je napisao/la:POST JE VEZAN UZ VIJEST SA PORTALA
http://www.linuxzasve.com/novost/noveau_driver/420
Od kako je ATI otvorio svoje drivere, SVE se promjenilo, na štetu Nvidie
hehe, meni je nvidia nesretna, neradi sa ovim starim opensource driverima tako da nemrem pokrenuti ni jednu distru sa live cd-a ako nema odmah u startu za odabrati vesa drivere
nadam se da ce se rijesiti sa ovim novim driverima...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Markec
- Spol: M
Hmm ljudi, ja sam razmisljao, ako budem kupovao za 2 god vjerojatno desktop računalo, kupit cu graficku koja potpuno ima otvorene drivere. Inace koristim ati, a takoder i opensource zasad sam zadovoljan, (nazalost ati nije otvorio sve djelove, sto se tice 3D ubrzavanja, stednje baterije i jos neke djelove)
Otvorene drivere imaju graficke, Intel, Via, i matrox, neznam za ostale, suzio sam to na viu i matrox zato sto proizvode jace grafulje za igru, tko zna tko ce tada biti popularan, najbolji.
Nažalost, viu i matrox nemoze se kupiti kod nas,osim vie koja je samo kod nas integrirana u prijenosnike. Najblize prodajno mjesto je njemačka.
Jos jednom napominjem, nikad se nezna, zasad su graficke od vie slabe, mozda ce tada biti veliki konkurent ati i nvidiji, mozda ati ili nvidia otvori potpuno drivere.
Otvorene drivere imaju graficke, Intel, Via, i matrox, neznam za ostale, suzio sam to na viu i matrox zato sto proizvode jace grafulje za igru, tko zna tko ce tada biti popularan, najbolji.
Nažalost, viu i matrox nemoze se kupiti kod nas,osim vie koja je samo kod nas integrirana u prijenosnike. Najblize prodajno mjesto je njemačka.
Jos jednom napominjem, nikad se nezna, zasad su graficke od vie slabe, mozda ce tada biti veliki konkurent ati i nvidiji, mozda ati ili nvidia otvori potpuno drivere.