Pravila foruma PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake: Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi: [Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
@simaco11, naravno da može bez spaljivanja.
Ja koristim USB stick (MultiSystem). Staviš na njega nekoliko distri (ovisno o prostoru) ili samo jednu ako imaš recimo 1 Gb. I isprobavaš do mile volje. Kasnije izbrišeš i staviš drugu i tako redom. Pogledaj malo po forumu i na portalu ima dosta toga.
Na primjer: http://www.linuxzasve.com/izradite-mult ... ultisystem .
ontopic: openSUSE 12.2 jer je to u ovom trenutku The Distra
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Uspeo sam da butujem sa drugog Flesh-a.. No sada imam problem..kad učitava podatke stigne do 60% i dela "Serching for linux partitions" tu zakuca i izbaci grešku
Unable to create repostitory from url 'cd:/?devices=/dev/sdb1'.
to sam se i ja pitao. dugo sam bio na ubuntu-u jer je kao bio za pocetnike, ali tone bugova i jednostavno sam zeleo da nadjem nesto stabilno i tako predjem na debian. godinama sam sad na njemu iako sam na testing grani to je super stabilan sistem. ne znam da li cu ikada promeniti debian za nesto drugo. jednostavno racunar mi radi super stabilno i super brzo.
videcemo nekada kada budemo menjali masinu pa mozda legne nesto drugo mada teska srca ce to biti