Monitori i sl.
Moderator/ica: Moderatori/ce
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Re: Monitori i sl.
Dobro ste me podsjetili, moram i ja usisat svoje da im olakšam život na ovoj vrućini....
Je li tko pokušao "popravit" izgrebane CD-e? Ima raznih recepata: rakija, mlijeko, Čarli, pasta za zube, svilena/pamučna krpica....
Je li tko probao, ima li pouzdan recept?
Je li tko pokušao "popravit" izgrebane CD-e? Ima raznih recepata: rakija, mlijeko, Čarli, pasta za zube, svilena/pamučna krpica....
Je li tko probao, ima li pouzdan recept?
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
-
Slamd64
jesam ja s kalodontom. U 99% slucajeva nisam nista dobio. Sve bude isto kao i ranije.
Ovo zvuki kao onaj Vidoviti Milan i pašteta
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
max360se je napisao/la:Ovo zvuki kao onaj Vidoviti Milan i pašteta
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Stvar navike naravno,drone je napisao/la:Laptop mi je 1280x800, 16:10. I tu mi je isto pretanko po defaultu, dok mi recimo Unity izgleda sasvim ok. Na desktopu imam 1920x1080 na 22" i defaultno je neupotrebljivo. Nije mi valjalo ni na 19" CRT monitoru koji sam imao prije i koristio ga na 1600x1200 (na takvoj rezoluciji treba obratiti pažnju i dobro podesiti dpi). Ne znam, valjda je stvar ukusa, ali meni taj donji panel treba biti deblji s lijepim velikim ikonama i ostalim elementima, pa ga podebljam na 50 pixela. Istina, na wide screen monitorima bi možda bilo bolje koristiti samo bočne panele, ali navike se teže mijenjaju. Ja imam donji i jedan hidden bočni lijevi za quick launch.
Možda je ono Vladino još i najbolje za wide screen, ali meni se baš i ne sviđa, eh.
Ne znam je li ovo offtopic. Pričamo o izgledu desktopa i layoutu panela.
Upravo sam instalirao na laptop, tamo je rezolucija 1920x1080, na 15,6" i povecao sam na 40 pixela, premaleno je inace.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- drone
- Moderator
Baš me zanima kako izgleda 1920x1080 na 15.6". Zapravo, što manji pixel, to bolja slika, ali onda definitivno moraš pripaziti na dpi, veličinu fontova i sl. Da ostaviš defaultno imao bi bubice 
Uvijek sam gledao da podesim što bliže po WYSIWYG, tj. da mi recimo A4 papir na monitoru (npr. pdf na 100% zoom) bude iste veličine kao i zapravo. To sam podešavao i u xorg.conf direktno kako bi mi i DM bio u skladu. CRT-i su za te stvari bili puno zahvalniji.
Uvijek sam gledao da podesim što bliže po WYSIWYG, tj. da mi recimo A4 papir na monitoru (npr. pdf na 100% zoom) bude iste veličine kao i zapravo. To sam podešavao i u xorg.conf direktno kako bi mi i DM bio u skladu. CRT-i su za te stvari bili puno zahvalniji.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Obicno sve radi OK dok ne stavim nVidia vlasnicke drivere, onda samo treba dpi podesit, ali to nije problem. Jedno na Debianu to nisam morao.
O da CRT-ovi su jako zahvalni, pogotovo jer podrzavaju veci raspon frekvencija i slika se moze na njima stelati.
Najbolju sliku imam na starom laptopu, 15.4" i 1920x1200. Zlatna kombinacija. Nigdje video koji ima los rezoluciju tako dobro ne izgleda.
O da CRT-ovi su jako zahvalni, pogotovo jer podrzavaju veci raspon frekvencija i slika se moze na njima stelati.
Najbolju sliku imam na starom laptopu, 15.4" i 1920x1200. Zlatna kombinacija. Nigdje video koji ima los rezoluciju tako dobro ne izgleda.
Zakasnio sam malo na početak teme, ali bolje ikad nego nikad
15,6" (1366x768, 16:9, mat LCD, TN) - na laptopu kojeg trenutno koristim za 80% privatnih potreba
15,4" (1280x800, 16:10, mat LCD, TN) - na bivšem laptopu (koji je sad kod žene)
22" (1680x1050, 16:10, također mat LCD, IPS) - na zajedničkom kućnom PC-u kojeg koristim rijetko (15% privatnih potreba)
17" (1280x1024, 5:4, Xerox s staklom ispred LCD-a, TN) - naravno nabavljen isključivo zato što je kod djece na njihovom PC-u i zato kaj djeca moraju
prstima dirati ekran, a Xerox je jedini kod nas bio dobavljiv s pravim staklom
17" (1280x1024, 5:4, TN) - na poslu, dva identična Samsunga od kojih je jedan u pivot-u radi worda, a drugi stoji normalno radi excela (čitaj; internet, forumi, i sl.
)
... i za kraj meni najdraži prastari Philips (10+ godina), 15" (1024x768, 4:3, PVA LCD matrica) - kojeg koristim samo onih preostalih 5% vremena kad sam kod svojih u gostima,... zašto najdraži?,... pa zbog izvrsne slike, izvrsnih boja i posebno prikaza dubine crne boje, starinskog kremastog okvira (plastike) i što mi svaki put iznova probudi sjećanja na to kako je bilo lijepo nekad kada je bilo više vremena, kada je PII na 350 MHz uparen s 128 Mb RAM-a bio zvijer i kad sam se dokopao svog prvog CD-a s Knoppix-om
15,6" (1366x768, 16:9, mat LCD, TN) - na laptopu kojeg trenutno koristim za 80% privatnih potreba
15,4" (1280x800, 16:10, mat LCD, TN) - na bivšem laptopu (koji je sad kod žene)
22" (1680x1050, 16:10, također mat LCD, IPS) - na zajedničkom kućnom PC-u kojeg koristim rijetko (15% privatnih potreba)
17" (1280x1024, 5:4, Xerox s staklom ispred LCD-a, TN) - naravno nabavljen isključivo zato što je kod djece na njihovom PC-u i zato kaj djeca moraju
17" (1280x1024, 5:4, TN) - na poslu, dva identična Samsunga od kojih je jedan u pivot-u radi worda, a drugi stoji normalno radi excela (čitaj; internet, forumi, i sl.
... i za kraj meni najdraži prastari Philips (10+ godina), 15" (1024x768, 4:3, PVA LCD matrica) - kojeg koristim samo onih preostalih 5% vremena kad sam kod svojih u gostima,... zašto najdraži?,... pa zbog izvrsne slike, izvrsnih boja i posebno prikaza dubine crne boje, starinskog kremastog okvira (plastike) i što mi svaki put iznova probudi sjećanja na to kako je bilo lijepo nekad kada je bilo više vremena, kada je PII na 350 MHz uparen s 128 Mb RAM-a bio zvijer i kad sam se dokopao svog prvog CD-a s Knoppix-om
Ne znam, 16:10(9) ti daje više mjesta na rad ako je veći monitor, medjutim za neke stvari, pogotovo kad se radi o fizičkim ograničenjima 4:3 je bolje. Tipa kasa, računala u pogonima i sl.Bertone je napisao/la:![]()
Kako volim taj stari omjer stranica (4:3)