Mint 13 + KDE - sitni i ne tako sitni problemi
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Abzeenth
- Site Admin
Re: Najava: Mint 14 "Nadia"
Je, ali ja nemam 4 već samo 1 GB. 
Re: [Draft] Najavljen Mint 14 "Nadia"
Kak to napreduje?Abzeenth je napisao/la:Ja sam smušena i zaokupljena svojim KDE-spori-startup problemom pa se uopće ne mogu koncentrirati.
Hvala!
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
- Abzeenth
- Site Admin
Re: Mint 13 + KDE - sitni i ne tako sitni problemi
Premjestila sam i spojila postove vezane uz ovaj problem u jednu temu, da se ne širim po cijelom forumu
Dakle, ako nekog zanima update: napravila sam chmod -x /usr/bin/kactivitymanagerd, ali nije pomoglo.
I dalje je jednako sporo ili tek neznatno brže. Ostaje mi još pokušati s novim, praznim korisnikom, iako mi se nekako čini da će se i dalje to događati
Inače uz KDE imam instaliran i LXDE, koji se uredno i brzo pokreće, kao i uvijek.
Dakle, ako nekog zanima update: napravila sam chmod -x /usr/bin/kactivitymanagerd, ali nije pomoglo.
I dalje je jednako sporo ili tek neznatno brže. Ostaje mi još pokušati s novim, praznim korisnikom, iako mi se nekako čini da će se i dalje to događati
Probaj, pa javi (i pulseaudio, koristan je vrag, al zato i dosta problema zna radit).
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Linux Mint 14 Nadia To Drop Gnome 3 Shell
http://www.muktware.com/4225/linux-mint ... ell-flavor
http://www.muktware.com/4225/linux-mint ... ell-flavor
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- Branimir
- Spol: M
- Kontakt:
Meni se rušio sat prilikom postavljanja vremena
Redovito! Ofkors kad se ne dira, radi normalno.
Onaj update manager je smeće i pol vremena zašteka, ne volim taj idiotproof sistem, na kraju s apt-om radim. I općenito sam zbunjen s Mintom jer više ne kužim dal šljaka sudo il je root, ne volem sudo.
Uglavnom, s obzirom da je Debian zapeo u kamenom dobu s KDE-om, dao sam Mintu šansu i na kanti i na laptoru i super radi na obje mašine (13ica)! Ne da mi se probavat Suse, jer sam navikao na .deb pekiđ menđr, a nekak sam ušo u fazu da isprobavam najnoviji bling bling pa eto upravo apgrejdavam na mint 14, jer me zanima kak najzadnji KDE zgleda i radi...
Nemam dojam da sauga puno proc snage, sve radi lijepo (komp je dve i neš godine star, skoro tri, 2gb rama), prije sam imao i Gnome2 i XFCE i Openbox na istoj kanti i KDE 4.8.4 nije neka sporulja uopće, a puno bolji desktop doživljaj od bilokojih od ovih spomenutih DE-ova.
Iskreno, uopće ne kužim zašto se itko zamarao s forkanjem Gnome-a 2 (Mate?) i s Gnome 3 prilagodbom da zgleda ko dvojka (Cinnamon), kad postoji KDE kao alternativa. Enivej da ne ulazim u off, skoro će apdejt bit gotov pa javim dojmove, srdi me kaj gmail notifikacijski viđet ne radi, možda proradi sad
Onaj update manager je smeće i pol vremena zašteka, ne volim taj idiotproof sistem, na kraju s apt-om radim. I općenito sam zbunjen s Mintom jer više ne kužim dal šljaka sudo il je root, ne volem sudo.
Uglavnom, s obzirom da je Debian zapeo u kamenom dobu s KDE-om, dao sam Mintu šansu i na kanti i na laptoru i super radi na obje mašine (13ica)! Ne da mi se probavat Suse, jer sam navikao na .deb pekiđ menđr, a nekak sam ušo u fazu da isprobavam najnoviji bling bling pa eto upravo apgrejdavam na mint 14, jer me zanima kak najzadnji KDE zgleda i radi...
Nemam dojam da sauga puno proc snage, sve radi lijepo (komp je dve i neš godine star, skoro tri, 2gb rama), prije sam imao i Gnome2 i XFCE i Openbox na istoj kanti i KDE 4.8.4 nije neka sporulja uopće, a puno bolji desktop doživljaj od bilokojih od ovih spomenutih DE-ova.
Iskreno, uopće ne kužim zašto se itko zamarao s forkanjem Gnome-a 2 (Mate?) i s Gnome 3 prilagodbom da zgleda ko dvojka (Cinnamon), kad postoji KDE kao alternativa. Enivej da ne ulazim u off, skoro će apdejt bit gotov pa javim dojmove, srdi me kaj gmail notifikacijski viđet ne radi, možda proradi sad
- jurastublic
- Spol: M
KDE - koliko suza treba za tako malo sna. 
"Hodor bre foobar"
- Abzeenth
- Site Admin
Ovako i ja mislimBranimir je napisao/la:Iskreno, uopće ne kužim zašto se itko zamarao s forkanjem Gnome-a 2 (Mate?) i s Gnome 3 prilagodbom da zgleda ko dvojka (Cinnamon), kad postoji KDE kao alternativa.
Što se tiče Update Managera, moram priznati da mi se nikad nije sviđao, a ja stvarno dugo koristim Mint. (Pa dobro, malo više od 4 godine, ne znam je li to zapravo dugo. Čini se kao da jest