openSUSE 12.3

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Fugu
Spol: M

Re: openSUSE 12.3

Post Postao/la Fugu »

Ajde, bar sam pošteđen Nvidia problema. To je prošlo glatko, iskopirane već konfigurirane x postavke. Xinerama je OK.
Ali ostalo...
Mislim da mi je najbolje pričekat par dana/tjedan/dva szbunjen ,
pa pokušat ponovo...
Možda izađe kakav update.
Where there is a gui there's a way.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Sve u svemu šlampavo
Takve stvari treba ispolirati prije releasea
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
shicy

Post Postao/la shicy »

točno to. takve stvari ne smiju završiti u konačnom proizvodu.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Mislim da znatnu ulogu ima i "Linux i hardver", odnosno kak ti padne grah u međusobnom odnošaju OS-a sa tvojim kompom.
Vjerujem da mnogima radi besprijekorno.

Uglavnom, trenutno namam OS po želji. Nabrzinu sam instalirao LMDE* da moji ne ovise o live distri dok sam na poslu.
Već slutim lagani distohoping do novog suse pokušaja. Clonezilla image starog sustava sam pobrisao da ne dođem u napast vratit se na staro :zvizdi

* pohvale LMDE-u Mate na brzini i izvedbi, al nekak se ne mogu prisilit na drugi DE.
Where there is a gui there's a way.
SuSe

Post Postao/la SuSe »

Dajte ljudi...nisam htio probati win 8, i sada kada vidim openSuse KDE, izgleda mi taj silni Microsoft amaterska kompanija. Pa koliko samo tamo mogu naći neurednosti, neispoliranosti, ko da su djeca radila... Pa mogli su preslikat GNOME, 3.6 bilo im daleko bolje, ako su već htjeli onakav dizajn, i to bi bio pravi bum, najbolja verzija windowsa....eh taj marketing, i ime i još puno toga čega tu ide... Pa onda su developeri koji rade na suse, uradili nešto briljantno...zato se bar malo strpite :). Pa ovi na windowsu su trebali testirati i raditi još koju godinu....
SuSe

Post Postao/la SuSe »

"Mislim da znatnu ulogu ima i "Linux i hardver", odnosno kak ti padne grah u međusobnom odnošaju OS-a sa tvojim kompom.
Vjerujem da mnogima radi besprijekorno."

Da e to je to, nisam htio govoriti u prošlom postu onu staru "kod mene radi sve dobro, ne znam šta je kod tebe" :D, Jer ja za sada nemam nikakvih primjedbi. A na starijem laptopu nisam ni držao openSUSE duže do sedmice....
Zadnja izmjena: SuSe, dana/u 19 ožu 2013, 16:44, ukupno mijenjano 1 put.
zole052

Post Postao/la zole052 »

sumski je napisao/la:
zole052 je napisao/la:od kad sam ga instaliro vec danima niti jedan update... jel to normalno?
Ako koristiš apper:
a) možeš instalirat apper-plasmoid paket pa dobiš ikonu u trayu
b) provjeri koliki je interval provjere updatea

Ili, samo koristi zypper :)
nakon jucerasnjeg zypper dup danas dosao notification za update novi :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
SuSe

Post Postao/la SuSe »

Eto da se ne žališ :), mada je za sada bilo jako malo update u odnosu na prethodne verzije gdje je bilo mikotrpno za one sa sporijom konekcijom.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

zole052 je napisao/la:nakon jucerasnjeg zypper dup danas dosao notification za update novi :)
Apper je bolji nego u verziji 12.2, ali još uvijek je YAST Software Manager bolji.
Ljuti me što dok skida i instalira pakete ne možeš niš raditi u njemu! :facepalm

Ali kad se navikneš... onda koristiš samo zypper. :zamisljen

Iako... ni One-click-install nije loša stvar....
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
zole052

Post Postao/la zole052 »

SuSe je napisao/la:Eto da se ne žališ :), mada je za sada bilo jako malo update u odnosu na prethodne verzije gdje je bilo mikotrpno za one sa sporijom konekcijom.
pa ovo je prvi put da se tako malo zalim :)
(za sada)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Odgovori