openSUSE 12.3

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

grguss

Re: openSUSE 12.3

Post Postao/la grguss »

sumski,

hvala za kio_sysinfo.
stefan
Moderator
Spol: M

Post Postao/la stefan »

I kakav je dojam nakon prvog tjedna?

Nakon dosta početnih mušica sada radi ok. Otprilike kao i 12.2. Što je izvrstna vijest jer je 12.2 do sada najbolje izdanje!
Još jedan tjedan updejta i mogao bi biti još i bolji.

Doma sam još uvijek na 12.2. Neću mijenjati jer radi savršeno! Možda se odvažim pa odem nešto žešće eksperimentirati... pa ću prisilno morati instalirati 12.3 ;)
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
zole052

Post Postao/la zole052 »

prvo se nije htio updateati, pa onda nije javljo da su stigli updateovi + dva standardna kde crasha... jednom lancelot kada sam ga otvorio i jednom kada sam neki plazmoid povukao na desktop i to je to... za opensuse na mom hardveru vise nego dobro :)

brzina ista kao i kubuntu samo sto na kubuntuu u mjesec dana nisam imao niti jedan kde crash drugo sve na istoj razini

sve u svemu poprilicno dobro i ostajem na njemu neko vrijeme...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Koristim openSUSE godinama no nikad nisma uspio natjerati da yast izgleda konzistentno sa ostalim programima. :(
Zašto zeleni botuni i zašto nema gradijenta na pozadini prozora?
Zna li netko kako to promjeniti?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Trebalo by maknuti yast2-branding-openSUSE i yast2-qt-branding-openSUSE i instalirati yast2-branding-basedonopensuse i yast2-qt-branding-basedonopensuse

EDIT:
Ako Qt ne vidi oxygen plugin, a velike su šanse da ne vidi, treba napraviti symlink

Kod: Označi sve

# ln -s /usr/lib64/kde4/plugins/styles/oxygen.so /usr/lib64/qt4/plugins/styles/oygen.so
(naravno, ovo gore je samo za 64bitni sustav, maknuti "64", za 32bitni)
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Bernstein
Kontakt:

Post Postao/la Bernstein »

Imam problema s satom, znaci vremenska zona je ok ali i ako pise da je vremenska zona Europa/Sarajevo nakon sto upalim racunar sat mi nije tačan, tek nakon sto idem na podesavanja i kliknem da sinkrozira sat pojavi se tacno vrijeme.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Bernstein je napisao/la:Imam problema s satom, znaci vremenska zona je ok ali i ako pise da je vremenska zona Europa/Sarajevo nakon sto upalim racunar sat mi nije tačan, tek nakon sto idem na podesavanja i kliknem da sinkrozira sat pojavi se tacno vrijeme.
Taj problem je postojao na 12.2 kad je bio u dualbootu. Očito nije popravljeno :facepalm
rješenje: http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... at#p161471
Bernstein
Kontakt:

stefan je napisao/la: Taj problem je postojao na 12.2 kad je bio u dualbootu. Očito nije popravljeno :facepalm
rješenje: http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... at#p161471
Hvala nakon zadnjeg podesavanja sata sada je sve ok; vidjecu kasnije ako se pojavi opet problem da rijesim na ovaj nacin.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Bernstein je napisao/la:Imam problema s satom, znaci vremenska zona je ok ali i ako pise da je vremenska zona Europa/Sarajevo nakon sto upalim racunar sat mi nije tačan, tek nakon sto idem na podesavanja i kliknem da sinkrozira sat pojavi se tacno vrijeme.
ja sam imao taj problem u 12.2 a u 12.3 nemam vise...

e da i ovo je prva kde distra u kojoj radi tipka na laptopu za iskljuciti touchpad :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Bernstein
Kontakt:

zole052 je napisao/la:
ja sam imao taj problem u 12.2 a u 12.3 nemam vise...

e da i ovo je prva kde distra u kojoj radi tipka na laptopu za iskljuciti touchpad :)
Ni ja od danas nemam tih problema, jutros sam bio jedan sat u prošlosti i nakon sto sam podesio sat racunar sam palio i gasio 3 ili 4 puta i vrijeme je bilo ok; nadam se da ce tako i ostati.
Odgovori