openSUSE 12.3
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: openSUSE 12.3
sumski,
hvala za kio_sysinfo.
hvala za kio_sysinfo.
I kakav je dojam nakon prvog tjedna?
Nakon dosta početnih mušica sada radi ok. Otprilike kao i 12.2. Što je izvrstna vijest jer je 12.2 do sada najbolje izdanje!
Još jedan tjedan updejta i mogao bi biti još i bolji.
Doma sam još uvijek na 12.2. Neću mijenjati jer radi savršeno! Možda se odvažim pa odem nešto žešće eksperimentirati... pa ću prisilno morati instalirati 12.3
Nakon dosta početnih mušica sada radi ok. Otprilike kao i 12.2. Što je izvrstna vijest jer je 12.2 do sada najbolje izdanje!
Još jedan tjedan updejta i mogao bi biti još i bolji.
Doma sam još uvijek na 12.2. Neću mijenjati jer radi savršeno! Možda se odvažim pa odem nešto žešće eksperimentirati... pa ću prisilno morati instalirati 12.3
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
prvo se nije htio updateati, pa onda nije javljo da su stigli updateovi + dva standardna kde crasha... jednom lancelot kada sam ga otvorio i jednom kada sam neki plazmoid povukao na desktop i to je to... za opensuse na mom hardveru vise nego dobro
brzina ista kao i kubuntu samo sto na kubuntuu u mjesec dana nisam imao niti jedan kde crash drugo sve na istoj razini
sve u svemu poprilicno dobro i ostajem na njemu neko vrijeme...
brzina ista kao i kubuntu samo sto na kubuntuu u mjesec dana nisam imao niti jedan kde crash drugo sve na istoj razini
sve u svemu poprilicno dobro i ostajem na njemu neko vrijeme...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Koristim openSUSE godinama no nikad nisma uspio natjerati da yast izgleda konzistentno sa ostalim programima. 
Zašto zeleni botuni i zašto nema gradijenta na pozadini prozora?
Zna li netko kako to promjeniti?
Zašto zeleni botuni i zašto nema gradijenta na pozadini prozora?
Zna li netko kako to promjeniti?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Trebalo by maknuti yast2-branding-openSUSE i yast2-qt-branding-openSUSE i instalirati yast2-branding-basedonopensuse i yast2-qt-branding-basedonopensuse
EDIT:
Ako Qt ne vidi oxygen plugin, a velike su šanse da ne vidi, treba napraviti symlink
(naravno, ovo gore je samo za 64bitni sustav, maknuti "64", za 32bitni)
EDIT:
Ako Qt ne vidi oxygen plugin, a velike su šanse da ne vidi, treba napraviti symlink
Kod: Označi sve
# ln -s /usr/lib64/kde4/plugins/styles/oxygen.so /usr/lib64/qt4/plugins/styles/oygen.soListen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Imam problema s satom, znaci vremenska zona je ok ali i ako pise da je vremenska zona Europa/Sarajevo nakon sto upalim racunar sat mi nije tačan, tek nakon sto idem na podesavanja i kliknem da sinkrozira sat pojavi se tacno vrijeme.
Taj problem je postojao na 12.2 kad je bio u dualbootu. Očito nije popravljenoBernstein je napisao/la:Imam problema s satom, znaci vremenska zona je ok ali i ako pise da je vremenska zona Europa/Sarajevo nakon sto upalim racunar sat mi nije tačan, tek nakon sto idem na podesavanja i kliknem da sinkrozira sat pojavi se tacno vrijeme.
rješenje: http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... at#p161471
Hvala nakon zadnjeg podesavanja sata sada je sve ok; vidjecu kasnije ako se pojavi opet problem da rijesim na ovaj nacin.stefan je napisao/la: Taj problem je postojao na 12.2 kad je bio u dualbootu. Očito nije popravljeno![]()
rješenje: http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... at#p161471
ja sam imao taj problem u 12.2 a u 12.3 nemam vise...Bernstein je napisao/la:Imam problema s satom, znaci vremenska zona je ok ali i ako pise da je vremenska zona Europa/Sarajevo nakon sto upalim racunar sat mi nije tačan, tek nakon sto idem na podesavanja i kliknem da sinkrozira sat pojavi se tacno vrijeme.
e da i ovo je prva kde distra u kojoj radi tipka na laptopu za iskljuciti touchpad
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Ni ja od danas nemam tih problema, jutros sam bio jedan sat u prošlosti i nakon sto sam podesio sat racunar sam palio i gasio 3 ili 4 puta i vrijeme je bilo ok; nadam se da ce tako i ostati.zole052 je napisao/la:ja sam imao taj problem u 12.2 a u 12.3 nemam vise...Bernstein je napisao/la:Imam problema s satom, znaci vremenska zona je ok ali i ako pise da je vremenska zona Europa/Sarajevo nakon sto upalim racunar sat mi nije tačan, tek nakon sto idem na podesavanja i kliknem da sinkrozira sat pojavi se tacno vrijeme.
e da i ovo je prva kde distra u kojoj radi tipka na laptopu za iskljuciti touchpad