SUSE/openSUSE fan club!

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

drone
Moderator

Re: AW: SUSE/openSUSE fan club!

Post Postao/la drone »

Slamd64 je napisao/la: Naime, ovaj disk navodno ima puno bad sektora, pretpostavljam na zadnjim blokovima, jer mi nikad nije ostecen nijedan podatak ili pao sistem.
Provjeri gdje su bs-i pa ako su grupirani, jednostavno na tom dijelu napravi jednu praznu neformatiranu particiju. Ali prije toga probaj ih popraviti low level formatom ili specijalnim programom (pisali smo na forumu o tome).
zole052 je napisao/la:jedna stvar je biti malo nestabilan i imati problemcice... kada ti zvuk prestane raditi nakon updatea onda je to problem sa velikim P

a 12.2 je bio jos gori na mom kompjuteru :zvizdi
Meni je 12.3 još živ, ali ne koristim ga previše. Inače, i kod mene je bilo isto s 12.2, ali i sa svim prethodnim verzijama koje sam povremeno instalirao još od 2004. godine. Jedina konstanta kod mog hardvera je nvidia, a sad kod 12.3 nouveau je bio izvor problema koje sam uklonio instalacijom vlasničkih drivera. Uz to, Network Manager je ispočetka ludovao, pa se poslije smirio.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Fugu
Spol: M

Re: SUSE/openSUSE fan club!

Post Postao/la Fugu »

Sve me sram, ali ja s 12.3 više nemam nikakvih problema. Na izostanak 3d efekata uzrokovanog korištenjem xinerame sam se navikao, te skoro zaboravio. Apdejti prolaze besprijekorno. Sve u svemu, med i mlijeko. Uz opasku da je prvi instal (s čekiranog isoa), bio lom i katastrofa. Drugi pokušaj (uz novi image za svaki slučaj), sve 5. Tako mi je bilo i s 12.1. Očito se Susetu mora uvijek pružiti druga šansa, ne radi na prvu. :mrgreen:
Where there is a gui there's a way.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Nisi probal ono s video grupom?
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

sumski je napisao/la:Nisi probal ono s video grupom?
Jesam, dodal sam svog usera u video grupu.
Nekako mi se učinilo da sve još bolje radi, ali sigurno je subjektivno.
Dalje po pitanju xinerame nisam ništa poduzimal.

Sad sam se sjetio jedne sitnice: Sa xineramom, na sekundarnom monitoru nema strelice miša.
Where there is a gui there's a way.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Službeno sve mašine pod svojom ingerencijom prebacio na 12.3
Sad si i u profilu mogu promjeniti na 12.3 :D
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Ne znam kam bi ovo postao jer je riječ o problemu u OBS-u. Naime OBS je toliko dobar da osim što pakira za RPM distre, lako pakira i DEB distre, pa nema potrebe paketirati na nekom drugom .deb paketnom servisu.
Eh sada, OBS mi je uredno ispakirao moj patchani KDE fastuserswitch za Debiana 6 i 7, te za Ubuntu 12.04, ali 12.10 i 13.04 ne ide pa ne ide, jer mu navodno ništa ne pruža zavisnost kdebase-workspace-dev. Ne moram naglašavati kako taj paket u Ubuntuovim repoima za 12.10 i 13.04 postoji!
Pital sam na oS forumu, al pitam i tu, ako slučajno netko zna o čemu je riječ u OBS-u.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Grofe, vrlo vjerojatno se radi o tome da KDE vise nije u main repou, vec universe ili multiverse, a kolko znam samo paketi iz main repoa su na OBS-u
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Da, to bi moglo biti to, jer taj paket zaista prije nije bio u universe, nego u main tree-u.
Hmm, baš šteta, nego jel postoji način da ga ručno nekako dodam u build repo na OBS?
Probal sam raditi s onim blesavim PPA-ovima, al to je živi očaj i trebam biti na debian sustavu da mi to preko CLI-a fercera.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Postoji :)
Samo je problem kaj ti bude javil istu stvar i za npr. kdelibs, kdepimlibs, itd. Znaci, moral bi pol KDE-a buildat
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Nego, zale se ljudi na gusterov font rendering, pogledajte samo Fedoru:
slika
Odgovori