LibreOffice vs. Microsoft Office

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

mist
Spol: Ž

Re: LibreOffice vs. Microsoft Office

Post Postao/la mist »

Ok, ove pretvorbe formata su drugi par rukava.

A pri funkcionalnosti nešto? Tipa, Word može napraviti to i to, a u Writeru nema te opcije?
Those who stand for nothing fall for anything.
krofna
Spol: M

Post Postao/la krofna »

mist je napisao/la:Ok, ove pretvorbe formata su drugi par rukava.

A pri funkcionalnosti nešto? Tipa, Word može napraviti to i to, a u Writeru nema te opcije?
Ne. Libreoffice ime sve funkcionalnosti koje možeš poželjeti i još više...
calisto053
Moderator

Re: Odg: LibreOffice vs. Microsoft Office

Post Postao/la calisto053 »

mist je napisao/la:Ok, ove pretvorbe formata su drugi par rukava.

Odicna tema za raspravu! Uvijek drvljimo oko ideoloskih razloga, ajmo malo o tehnikalijama.
@ krofna - konvertiranje i nativni formati su vec druga prica i to je tesko usporedjivati. Masu puta smo pisalo o tome na forumu pa malo pogledaj.

U gotovo 90% rada mi je Word/Writer glavni alat. Najvise me smeta sto Writer lose radi s velikim i kompliciranim tablicama, dok Word to odradjuje besprijekorno. Problem je i uredjivanje zaglavlja i podnozja, te postavljanje vise slika na istu stranicu.
Calc nekad ima problema sa izravnim unosom formula, a program za prezentacije lose upravlja umetnutom multimedijom.
Ne koristim ekstra napredne funkcije, ali ovo mi odmah upada u oci. Drazi mi je Libre od MS Officea jer je brzi, pouzdaniji, bogatiji opcijama, intuitivniji i all-in-one.

Edit: Necu ni spominjati kretenske vrpce i alatne trake MS Officea 2007-2012-*. Moram instalirati plugin da bih ga ucinio iole upotrebljivim i prepoznatljivim. God bless padajuce menije! Ajmo promijenit logiku UI-a koja odlicno funkcionira od prvog upotrebljivog X Windows sucelja kako bi zaj*ali postenu korisnicku celjad i nazvat to revolucionarnim i jednostavnim!
I za koji k...pus uopce sluzi One Note i njemu slicne stvari???
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
krofna

Post Postao/la krofna »

calisto053 je napisao/la: U gotovo 90% rada mi je Word/Writer glavni alat. Najvise me smeta sto Writer lose radi s velikim i kompliciranim tablicama, dok Word to odradjuje besprijekorno. Problem je i uredjivanje zaglavlja i podnozja, te postavljanje vise slika nbilna istu stranicu.
Calc nekad ima problema sa izravnim unosom formula, a program za prezentacije lose upravlja umetnutom multimedijom.
Ne koristim ekstra napredne funkcije, ali ovo mi odmah upada u oci.
Na kojoj verziji imaš te probleme?
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Zašto bi pobogu ikada imao u word/writer goleme excel tablice?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
krofna

Post Postao/la krofna »

shrike je napisao/la:Zašto bi pobogu ikada imao u word/writer goleme excel tablice?
:lol: Da ali to je i dalje bug. Ako koristi 4.x vjerojatno mu je bolja ideja preći na 3.x granu pošto radi čudne stvari.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Writer mi se znao jako zblesirati kod dokumenata koji imaju pedesetak i više stranica i puno slika. Znao se jako često smrznuti i srušiti.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Suko je napisao/la:Writer mi se znao jako zblesirati kod dokumenata koji imaju pedesetak i više stranica i puno slika. Znao se jako često smrznuti i srušiti.
Također sam imao takva iskustva, zato mi ne pada više ni na pamet pisanje velikih tekstova u Writeru (MS Word naravno ne može ni ući u usporedbu i razmatranje jer ne zadovoljava minimalne zahtjeve: ne radi na GNU/Linuxu, loše podržava otvorene formate i vlasnički je softver).

:zvizdi

Ne znam jel moguće recimo u WYSIWYG alatima podijeliti dokument u više dokumenata, ali tako da jedan bude "meta" koji objedinjuje sve ostale. Konkretno: različiti ljudi mogu pisati različita poglavlja u različitim dokumentima, no kad bilo tko od njih pokrene "meta" dokument, ima sve na jednoj hrpi. To mi je kod LaTeX-a "killer feature" i zbilja ne znam kako bih diplomski ili bilo što veće (70+ str.) napisao u Writeru :pogled_dolje
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

shrike je napisao/la:Zašto bi pobogu ikada imao u word/writer goleme excel tablice?
Treba mi za posao. Napravim veliku tablicu preko jedne-dvije stranice, ali Writer lose upravlja njome. Bilo je i problema pri eksportiranju Calc>Writer, ali je opet bilo problema. Kao sto Suko kaze, nekad zna i blokirat pri otvaranju velikih dokumenata. To mi se dogadja u verzijama 3.x i 4.x
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

tablice radi u calcu a ne writeru :D

Mene ipak više muči nekompatibilnost formata MSO <-> LO relacija. Većina dokumenata dolazi u definiranom formatu stila u kojem treba biti i praktički nikada ne trebam išta van funkcija MS office 95 tako da me sve ovo ostalo ne zanima (čim treba nešto više, ima drugih stvari). Od kada LO ima i mehanizam pisanja formula čisto je sve kao suza :D
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Odgovori