shrike je napisao/la:
1) Ne pokušavam ja ovo zakamuflirati u znanstveno istraživanje (nisam to nikada rekao!), ali ako se već potrudim organizirati tako nešto onda mi nema smisla to napraviti bez veze, već da ima nekog reda i da su rezultati relevantni za mene. Stvar sa pravilima (tipa brzina, ista staza itd) je u tome da se mijenja samo jedna varijabla a ne više njih (znači samo popijene kave/piva/...).
Možeš se potruditi, ali nećeš uspjeti .. jer kako bi ti rasla količina alkohola u krvi tako bi ti bilo sve teže održavati iste ulazne parametre, pogotovo brzinu.
Jel znaš zašto ljudi koji voze aute s tvrdim (takozvanim sportski podešenim) ovjesom po običnim cestama i u normalnom gradskom prometu voze brže od ostalih ljudi .. ne zato što su divljaci za volanom nego zato što im je pun k*** takvog auta (ovjesa) i vožnje istog po našim užasnim cestama pa im je jedina želja i potreba da od točke A do točke B dođu što brže i izađu iz auta
shrike je napisao/la:
2) Ideja nije test granica. To bi bilo kada bi tražio koliko piva mogu popiti prije nego srušim x čunjeva ili koliko brzo mogu ići trijezan bez da srušim x čunjeva. To me ne zanima. Ono što me zanima je ponašanje u određenim uvjetima, ali bez teoretiziranja i stvarno.
ok, ak ti tako kažeš
shrike je napisao/la:
3) Ako bih baš išao provesti stvarno istraživanje, onda bi mi trebalo oko 1000 ljudi da dobijem statistički relevantne podatke za hrvatsku. To bi bilo zanimljivo, ali to je prije posao HAK-a, ministarstva zdravstva ili MUP-a (ili u srudanji) nego mene.
HAK ni sam ne zna što mu je smisao postojanja i rukovodstvo je zapelo negdje u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća jer da nije tako ne bi dan danas imali propisanu širinu parkirališnih mjesta po JUS-u 2x4,80 m što je za tadašnje aute bilo ok, ali danas kad su prosječni auti širi 20-ak cm je suludo .. ili bi u ime svojih članova, znači prvenstveno vozača) tužili gradske urbaniste koji su recimo u ulici Kneza Ljudevita Posavskog (kod raskrižja s Šubićevom) prilikom zadnje rekonstrukcije napravili recimo dva parkirališna mjesta široka 4 m i onda stabla između susjednih parkirališta ogradili betonskim rubnicima visokim 35 cm tako da kad se dva auta parkiraju ili vozač ili suvozač ne mogu izaći iz auta jer nemreju otvoriti vrata)
Min. zdravstva nema volje ni ideje kako rješavati ni vlastite probleme, a kamo li da se još bavi nekakvim istraživanjem, a Min. unut. poslova slično kao i HAK radi po naslijeđu nekih prošlih vremena .. jesi li ikad čuo da je za izletanje iz zavoja s krivim nagibom (znači, čista greška projektanta) bio optužen projektant ili vlasnik ceste .. ne, uvijek je kriv vozač koji nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na kolniku
shrike je napisao/la:
4) Bicikl nije auto, a s obzirom da moj osjećaj za ravnotežu nije baš nešto sumnjam da bi se proveo najbolje

bicikl, motocikl, auto, kamion .. sve je isto i stvar je u ravnoteži, percepciji prostora i osjećaju za dimenzije .. jedino što si u autu najbolje zaštićen ..