čavrljanje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

bertone
Site Admin
Spol: M

Re: čavrljanje

Post Postao/la bertone »

PunkBastard je napisao/la: Znanstveni pristup ne radi tako, bar ne "do koliko auto ide"
Ofkors da tako ne ide u znanstvenom pristupu no ovdje se o tome ni ne radi .. radi se da bi shrike želio testirati svoje mogućnosti (sposobnosti) pod raznim stimulansima, a to nema veze s znanstvenim istraživanjem već s njegovim guštom (i željom da istraži svoje granice) što pokušava zamotati u celofan znanstvenog istraživanja :-D

.. i tu je problem o kojem sam pričao jer se zbog gušta granica pomiče sve dok se ne prijeđu .. a kad se prijeđu, onda posljedice ovise o sreći.

Za znanstveno istraživanje bi bilo potrebno nekoliko kandidata različitog spola i tjelesne mase, a približno istog vozačkog iskustva/staža u kotačima .. i za takve vrste testova nisu potrebne duple komande (kočnica/kvačilo) jer kandidati rade po točno propisanom i scenariju u običnom autu.

PS. Ako mu je ipak stalo do znanstvenog rada, a ne gušta ne treba mu ni auto, ni poligon, ni čunjevi .. dovoljno mu je prazno parkiralište bilo kojeg trgovačkog centra nakon zatvaranja, gajba ili dvije pive, 30-ak 2l PVC boca cole ili sl. i i bicikl .. i da, dva-tri frenda koji će ga pokupiti s asfalta kad dođe do kraja (prijeđe granicu) znanstvenog rada :lol:
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Pa, svijet nije binaran :D Ovo je poluozbiljno iliti polu znanstveno istraživanje.

1) Ne pokušavam ja ovo zakamuflirati u znanstveno istraživanje (nisam to nikada rekao!), ali ako se već potrudim organizirati tako nešto onda mi nema smisla to napraviti bez veze, već da ima nekog reda i da su rezultati relevantni za mene. Stvar sa pravilima (tipa brzina, ista staza itd) je u tome da se mijenja samo jedna varijabla a ne više njih (znači samo popijene kave/piva/...).

2) Ideja nije test granica. To bi bilo kada bi tražio koliko piva mogu popiti prije nego srušim x čunjeva ili koliko brzo mogu ići trijezan bez da srušim x čunjeva. To me ne zanima. Ono što me zanima je ponašanje u određenim uvjetima, ali bez teoretiziranja i stvarno.

3) Ako bih baš išao provesti stvarno istraživanje, onda bi mi trebalo oko 1000 ljudi da dobijem statistički relevantne podatke za hrvatsku. To bi bilo zanimljivo, ali to je prije posao HAK-a, ministarstva zdravstva ili MUP-a (ili u srudanji) nego mene.

4) Bicikl nije auto, a s obzirom da moj osjećaj za ravnotežu nije baš nešto sumnjam da bi se proveo najbolje :P
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

shrike je napisao/la: 1) Ne pokušavam ja ovo zakamuflirati u znanstveno istraživanje (nisam to nikada rekao!), ali ako se već potrudim organizirati tako nešto onda mi nema smisla to napraviti bez veze, već da ima nekog reda i da su rezultati relevantni za mene. Stvar sa pravilima (tipa brzina, ista staza itd) je u tome da se mijenja samo jedna varijabla a ne više njih (znači samo popijene kave/piva/...).
Možeš se potruditi, ali nećeš uspjeti .. jer kako bi ti rasla količina alkohola u krvi tako bi ti bilo sve teže održavati iste ulazne parametre, pogotovo brzinu.

Jel znaš zašto ljudi koji voze aute s tvrdim (takozvanim sportski podešenim) ovjesom po običnim cestama i u normalnom gradskom prometu voze brže od ostalih ljudi .. ne zato što su divljaci za volanom nego zato što im je pun k*** takvog auta (ovjesa) i vožnje istog po našim užasnim cestama pa im je jedina želja i potreba da od točke A do točke B dođu što brže i izađu iz auta :-D

shrike je napisao/la: 2) Ideja nije test granica. To bi bilo kada bi tražio koliko piva mogu popiti prije nego srušim x čunjeva ili koliko brzo mogu ići trijezan bez da srušim x čunjeva. To me ne zanima. Ono što me zanima je ponašanje u određenim uvjetima, ali bez teoretiziranja i stvarno.
ok, ak ti tako kažeš :mrgreen:

shrike je napisao/la: 3) Ako bih baš išao provesti stvarno istraživanje, onda bi mi trebalo oko 1000 ljudi da dobijem statistički relevantne podatke za hrvatsku. To bi bilo zanimljivo, ali to je prije posao HAK-a, ministarstva zdravstva ili MUP-a (ili u srudanji) nego mene.
HAK ni sam ne zna što mu je smisao postojanja i rukovodstvo je zapelo negdje u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća jer da nije tako ne bi dan danas imali propisanu širinu parkirališnih mjesta po JUS-u 2x4,80 m što je za tadašnje aute bilo ok, ali danas kad su prosječni auti širi 20-ak cm je suludo .. ili bi u ime svojih članova, znači prvenstveno vozača) tužili gradske urbaniste koji su recimo u ulici Kneza Ljudevita Posavskog (kod raskrižja s Šubićevom) prilikom zadnje rekonstrukcije napravili recimo dva parkirališna mjesta široka 4 m i onda stabla između susjednih parkirališta ogradili betonskim rubnicima visokim 35 cm tako da kad se dva auta parkiraju ili vozač ili suvozač ne mogu izaći iz auta jer nemreju otvoriti vrata) pface

Min. zdravstva nema volje ni ideje kako rješavati ni vlastite probleme, a kamo li da se još bavi nekakvim istraživanjem, a Min. unut. poslova slično kao i HAK radi po naslijeđu nekih prošlih vremena .. jesi li ikad čuo da je za izletanje iz zavoja s krivim nagibom (znači, čista greška projektanta) bio optužen projektant ili vlasnik ceste .. ne, uvijek je kriv vozač koji nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na kolniku :(
shrike je napisao/la: 4) Bicikl nije auto, a s obzirom da moj osjećaj za ravnotežu nije baš nešto sumnjam da bi se proveo najbolje :P
bicikl, motocikl, auto, kamion .. sve je isto i stvar je u ravnoteži, percepciji prostora i osjećaju za dimenzije .. jedino što si u autu najbolje zaštićen ..
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
calisto053
Moderator

Re: Odg: čavrljanje

Post Postao/la calisto053 »

Bertone je napisao/la:Zato što ti nije misao vodilja znanstveno istraživanje već zadovoljavanje osobne znatiželje ili preciznije radio bi to za svoj gušt, a onda kad bi vidio kako je to zabavno, ponovio/nastavio bi testiranje tamo gdje si prethodno stao (80 - 100 - 120 km/h .. pa do koliko auto ide) :-D
Oh, malodusni! Da Newton nije krao jabuke ili spijunirao zgodne susjede nikad ne bi otkrio gravitaciju, niti usavrsio teleskop. Primjera je bezbroj!
Shrike, ne slusaj zle jezike! Samo sabotiraju tvoju dobru volju i bacaju ti klipve pod tockove ;) :p
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Zloćo :lol: .. nije to sabotiranje shrikeovih misli već briga za njegovo zdravlje ;)
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Je, je.... a sto je slijedece? Preventivna zabrana djelovanja, cenzura, preventivan nadzor i lisavanje slobode? Ne brini, shrike, sve je to "za tvoje dobro". ONI znaju sto je najbolje za tebe ;)
PS: bas mi nekako fali gigolo :D

Sent from my Vip Racer III using Tapatalk 4 Beta
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Upravo testiram Grafenwalder iz Lidla, ohlađen na idealnu temperaturu. Limun vs Strong. Testovi su pokazali da su obje predobro legle nakon par km biciklom.
Btw, ova vrućina je fakat ubila i zadnje slovo kreativnosti i inspiracije u meni. Ne mogu ovaj tjedan napisati niti pola stiha, a kamoli suvislu rečenicu, čak niti u čavrljanju.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
mist
Spol: Ž

Post Postao/la mist »

Jel netko od vas bio u Kauflandu u zadnje vrijeme?

Imaju ovo! -> http://roadstar.com/index.php/products/vintage-line

Ovo mi se čini kao nešto što pod hitno moram nabaviti -> http://roadstar.com/index.php/products/ ... -1899tumpk
Those who stand for nothing fall for anything.
retsam

Post Postao/la retsam »

Nisam to vidio u posljednje vrijeme, ali sjećam se da sam se prije nekih godinu dana vrtio oko tih roadstarova i razmišljao da li da kupim, ali na karju sam ipak odustao.
Međutim, nisam vidio ovaj HIF-1899TUMPK, koliko se sjećam bio je HRA-1500MP, TRA-1957 i HRA-1500/N.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Meni je "napetiji" HIF-1799TUMPK, nema kasetni deck, ali ima, čini se, bolji gramafon. ;)
Koliko im se kreće cijena?
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Zaključano