zole052 je napisao/la:
puno ih prica ali rijetki odu...
Evo, ja otišao Ne toliko daleko koliko sam planirao, ali ima još vremena otići. Laponija djeluje zanimljivo!
pa neki i otidju ocito
pogledaj malo, rijetko tko se preseli negdje unutar drzave i ode od "sigurnosti" svoje kuce, ode od prijatelja i svega ostalog a kamo li da ode tako daleko u nepoznatu zemlju
Meni nije problem otići od prijatelja, obitelji, kuće itd. jer mi to apsulutno ne predstavlja nikakvu prepreku, introvertna sam osoba pa mi prijatelji nisu na prvome mjestu, a otići negdje gdje nikoga ne poznajem, gdje me nitko neće stalno gnjaviti da idem van s njima, neće stalno druženje tražiti mi zvuči stvarno super.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
zole052 je napisao/la:
inace ako koga zanima ima EURES - The European Job Mobility Portal https://ec.europa.eu/eures/
Moje iskustvo sa EURES-om je užasno. NUde se lošiji poslovi za nižu plaću. Moj savjet je da nakon što odaberet državu u koju bježite, odete fino na lokalne portale u stilu mojposao i slično na kojima je ponuda bolja.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Šest godina fakulteta, godinu dana staža i pet godina specijalizacije. Dvanaest godina nam traje škola. Niti jedan fakultet u RH ne traje niti približno toliko dugo. A još me čeka dvije i pol godine subspecijalizacije i ako bude sreće dvije godine poslijediplomskog. Šesnaest i pol godina škole kad se sve zbroji.
A ekipa iz ministarstva misli da će lako nabaviti nove liječnike. Ono, rastemo ispod lista kupusa pa nas samo treba sakupiti.
Taj bahati stav Vlade prema nama je stvarno previše! Većina nas radi pošteno i radimo s onim što imamo. Ima loših primjera, ali to je samo mali postotak. Znam svoje kolege i znam da su ok ljudi.
Ne znam tko će liječiti ove ljude kad mi odemo vani. Čisto sumnjam da će liječnik iz Bugarske i Rumunjske biti isto tako kvalitetan. No, odgovorne osobe to nije briga. Oni se ionako na liječe u Hrvatskoj.
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Ma žao mi je kad vidim kako se moji mladi kolege pate.
Jadni skoro već dvije godine čekaju da im netko da staž. A posla ima za njih i još toliko ljudi.
I jadni idu vani tražiti život. Žalosno je to.
Je, boli to
Ja sam si noćas dao oduška pa napisao malo više na službenom forumu.. jedva čekam reakcije sutra iako se lako može dogoditi da reakcije izostanu do srijede jer su oni kojima su kritike upućene vjerojatno spojili vikend i praznik
On topic.. zadnjih par mjeseci sam razmišljao da su mi djeca malo starija zapalio bih u Moskvu.. ovako, nula bodova.
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Čekaj, kako je moguće da ćekaju staž a ljudi fali? tu nešto gadno ne štima!