evo iman pitanje...upravo sam instalirao arch linux na svoj komp i sada iman tripleboot ubuntu 8.04, winxp i arch linux..
sve je išlo dobro s instalacijom arch linuxa i podesio sam u /etc/rc.conf postavke za internet i stavio sam da mi se u bootu pali i "hal" i "gdm", instalirao sam i gnome-terminal, updateao pakete i sve radi osim zvuka..
U sound preferences mi sve uređaje detektira normalno...mic od usb kamere i kameru što je rijetkost u linuxu zato što mi kamera nije brand name..detektirao mi je zvučnu digital i analog output od ATI-a i INTEL digital i analog output...i sve ostale hardware za zvuk da ih ne nabrajam...
kada stavim opciju autodetect onda mi kaže da neman gstreamer pluginove..pa sam instalirao i to, i napravim reboot ali i dalje mi zvuk neradi...kada napravim uh zaboravio sam naredbu sada sam na poslu..ja mislim ls grep | 'snd' ili nešto slično tome..oprostite na greškama...svi uređaji su mi uredno popisani da su detektirani
uglavnom evo da sada pitam...što mi je sljedeće za radit da uspostavim zvuk u arch linuxu...naravno u windowsu i ubuntuu zvuk radi normalno i sve je okay...i još jedno pitanje za kraj u ubuntuu postoji ubuntu-restricted-extras...dali postoji nešto takvo za arch linux ili ću morati svaki posebno instalirati...uspio sam instalirati do sada flash player plugin...i na moje razočaranje otišao sam na youtube i pokrenu clip i nisam dobio nikakav zvuk..pa mi je to sada primarni problem...dali sam trebao nešto prilikom instalacije odabrati popis paketa ili nešto...pomoć molim vas...
hvala unaprijed svima na pomoći