SUSE/openSUSE fan club!
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: SUSE/openSUSE fan club!
Evo me natrag u klubu. 
Baš mi je drago.
Čekamo izvješće o prvim dojmovima.
Čekamo izvješće o prvim dojmovima.
Where there is a gui there's a way.
Budem, budem, nek se prvo malo "primi" 
Za sada sve 5, naravno osim subpixelinga fontova, ali to se riješi sa izmijenjenim freetype-om. Ne znam zašto druge distre mogu imati uredno uključen subpixeling (čak i Debian), a openSUSE tu radi kerefeke s M$-ovim patentima.
Od repoa namjerno koristim samo službene + Packman essentials + KDE Extra, kako bih ostao u što većoj mjeri stabilan.
Apper također namjerno ostaje instaliran, pa neka on fino ažurira sustav.
Kantu koristim i za svoj posao certificiranja, pa se gore mora vrtiti Crossover jer mi on omogućuje neke bitne Windows aplikacije za rad.
Ma za sada sve radi super!
Za sada sve 5, naravno osim subpixelinga fontova, ali to se riješi sa izmijenjenim freetype-om. Ne znam zašto druge distre mogu imati uredno uključen subpixeling (čak i Debian), a openSUSE tu radi kerefeke s M$-ovim patentima.
Od repoa namjerno koristim samo službene + Packman essentials + KDE Extra, kako bih ostao u što većoj mjeri stabilan.
Apper također namjerno ostaje instaliran, pa neka on fino ažurira sustav.
Kantu koristim i za svoj posao certificiranja, pa se gore mora vrtiti Crossover jer mi on omogućuje neke bitne Windows aplikacije za rad.
Ma za sada sve radi super!
Vidiš, ja sam u ovoj inkarnaciji susea baš zadovoljan fontovima, samo sa u postavkama sustava uključenim anti-aliasingom i potpunim naslućivanjem. Slova su full oštra, glatka, nezubata. Milina.
I ja ostavljam Apper ( na Stefanovo zgražanje
) jer već u 13.1 nisam imao problema s njim. (mislim sa Apperom, ne Stefanom
)
Povremeno apdejtam sa Zypperom, kad se sjetim.
I ja ostavljam Apper ( na Stefanovo zgražanje
Povremeno apdejtam sa Zypperom, kad se sjetim.
Vidi vidi, nisam dao šanu anti-aliasingu i full-hitingu. Sad si mi dao motiv za probu. 
Sad će oživjet forum...
Dobrodošao! Apper radi sada i na 13.1 kakva mu je i svrha. Nema konflikata...
Probaj si dodati ovo između <fontconfig> tagova u /etc/fonts/local.confFugu je napisao/la:Vidiš, ja sam u ovoj inkarnaciji susea baš zadovoljan fontovima, samo sa u postavkama sustava uključenim anti-aliasingom i potpunim naslućivanjem. Slova su full oštra, glatka, nezubata. Milina.
Kod: Označi sve
<match target="font">
<edit mode="assign" name="lcdfilter">
<const>lcddefault</const>
</edit>
</match>
<match target="font">
<edit name="autohint">
<bool>true</bool>
</edit>
</match>
Da, zaista je freetype sada OK u Susetu
Hvala, ne usudim se. Znaš onu, ne popravljaj što nije pokvareno.
Možda isprobam na 13.1
, kad je već na raspolaganju.
Možda isprobam na 13.1
Nemaš kaj pokvariti. Ako ti se ne dopadne efekt, samo to izbrišeš iz te local.conf datoteke i sve ti je po starom.Fugu je napisao/la:Hvala, ne usudim se. Znaš onu, ne popravljaj što nije pokvareno.
Možda isprobam na 13.1, kad je već na raspolaganju.
- holden
- Spol: M
Da se poFalim da sam postao member 
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš