a možeš i prije pripreme (bilo kakvog kuhanja) znači sirove, ih narežeš na kolutove i posoliš, pustiš par sati i ode višak vode...Vl@do je napisao/la:Mali trik za koji sam tek ove godine čuo. Kad se paprika i patliđani malo prokuhaju, potrebno ih je prije faširanja dobro ocijediti da se izbjegne višak vode kasnije kod kuhanja.
Linux i kuhanje
Moderator/ica: Moderatori/ce
- ziko
- Spol: M
Re: Linux i kuhanje
Software is like sex... it's better when it's free
(Linus Torvalds quote)

- oldman
Also, danas je na redu "Kraljevski hazenfefer" kak bi njofra rekao.
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
@oldman, u čemu je tajna češnjaka kojem se ne skida ljuska?
Ja obično češnjak stavljam na kraju i to sitno isjeckan. Ili ga uopće ne stavljam peći već kasnije pomiješam sa peršunom, maslinovim uljem, limunovim sokom... i tako napravim preljev kojim gotovo jelo prelijem.
Ja obično češnjak stavljam na kraju i to sitno isjeckan. Ili ga uopće ne stavljam peći već kasnije pomiješam sa peršunom, maslinovim uljem, limunovim sokom... i tako napravim preljev kojim gotovo jelo prelijem.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
- calisto053
- Moderator
Re: Odg: Linux i kuhanje
Cesnjak u ljusci i krupno rezano povrce pokazatelj su lagane lijenosti. Zato ja svoje meso za gulas sjeckam na velicinu spekuleVl@do je napisao/la:@oldman, u čemu je tajna češnjaka kojem se ne skida ljuska?
Preljevi su skoro pa obavezni za zecove jer im je meso potpuno suho, tj. bez masti. Nije ga lose ni lagano premazati senfom.
@oldman - izgleda fenomenalno! Postavi i desktop nakon instalacije
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- Abzeenth
- Site Admin
Krasno to izgleda, da... ali ja se uvijek brinem da se krumpir neće dobro ispeći ako ga ostavim tako "cijelog" tj. neizrezanog. Može li mi netko od vrsnih kuhara ovdje reći koliko je točno glup i neutemeljen taj moj strah?
Hvala
Hvala
Pa ako nisi ziher za krumpir u komadima, uvijek ga možeš malo prokuhati (mislim da se to zove "Pečeni krumpir na Dubrovački način") pa onda na kratko ubaciti da se zapeče i dobije onu finu hrskavu crvenkasto-smeđu koricu
- oldman
To moja brine o instalaciji a ja sam samo tehniko i degustator. Češnjak u ljusci se prožme s ostalim i ima fini okus a i ne zapeće se isto tako i luk. Provjereno, u ovom nema lijenosti. Za krumpir se traže manji komadi po mogućnosti. Kako se peće skoro sat vremena i krumpiri su fino pećeni. Može i kako je Bertone naveo kad se priprema jelo u kojem je ostalo prije gotovo nego krumpir.Vino obavezno staviti da ne bude suho. Kako sam probao razna jela na više načina, meni su najdraže jednostavnije kombinacije, jer volim okus mesa a previše toga ga ubije. 
- calisto053
- Moderator
Hoće, samo ga moraš peći u limenoj tepsiji, a ne u vatrostalnoj zdjeli. Tepsija reflektira toplinu čime stvara veću temperaturu i time bolje peče. Samo stavi malo više ulja da ne zagori. S druge strane, vatrostalna zdjela je pogodnija jer je dublja, u nju više stane, manje prska oko, hrana se manje lovi i sl.Abzeenth je napisao/la:Krasno to izgleda, da... ali ja se uvijek brinem da se krumpir neće dobro ispeći ako ga ostavim tako "cijelog" tj. neizrezanog. Može li mi netko od vrsnih kuhara ovdje reći koliko je točno glup i neutemeljen taj moj strah?![]()
Hvala
Ako već nisi sigurna, krumpir sam peci 20-30 min, pa tek onda dodaj meso i ostatak povrća
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- Abzeenth
- Site Admin
OK, hvala
Inače uvijek to narežem na sitnije, ali ponekad mi se baš i ne da, ili se žurim...pa je dobro znati da se može i "u komadu" 
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"