Preporuka za Distru
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
- ok
- Spol: M
Re: Preporuka za Distru
Dobro ba dario nemoraš me sad granatirat tim svojim tomahawk granatama a ovaj shicy neka ne pokušava da me ismijava 
- ok
Evo skidam imige od lubuntu, Nisam ga dosad probo nadam se da ću ostat na tome kako god išlo !
tog shicyja ni najmanje ne zanima ismijavanje ikoga, pa tako ni tebe. ne uzbuđuj se
- ok
Ništa onda Zer Gutica prika 
Nisam ja nigdje vidio da te netko pokušava ismijavati (pogotovo ne shicy kojemu je sve ravno k'o Slavonija).. nego da te podsjetim na ovu temu, otišao si spavati i onda..?? .. jesi li napokon instalirao vlasnički driver?ok je napisao/la:Dobro ba dario nemoraš me sad granatirat tim svojim tomahawk granatama a ovaj shicy neka ne pokušava da me ismijava
Jednostavno, uzmi bilo koju distribuciju i nemoj petljati po postavkama i tweakati OS i sve će raditi. Ovaj tvoj APU je i u Lenovo ThinkPadu Edge E-145.. isprobao sam i tamo YT radi bez smrzavanja ukoliko nemaš upaljena više od dva-tri taba no opet ponavljam pametno koristi hardverske resurse s kojim a raspolažeš i sve će biti ok.
- ok
lubuntu 15.4.4 učitava amd drivere za ovaj lap bez problema 
- ok
mogo sam i prije saznat da na ver ubuntu15.4 rade driveri a ne lupat sebi glavu koja mi distra odgovara, i to da mi je možda lap pokvaren što se tiče linuxa koristim ubuntu najnovije verzije ili mint i ništa drugo 
poanta je da ne možeš magično saznati koja ti distra kako radi. jedina opcija je probati i vidjeti, tako da se ne sekiraš po tom pitanju 
a što se tiče toga što ćeš koristiti, koristi ono što ti radi
a što se tiče toga što ćeš koristiti, koristi ono što ti radi
- ok
ubuntu mi dobro paše jednostavan je pregledan i lako se snalazim na tom linuxu neznam šta vi admini koristite ali ja gledam filmove, igram igrice i čačkam po sistemskim mogućnostima, u zadnje vrijeme kontaktiro sam samo daria da mi je samo reko ubaci sebi latest verziju 15.4 i radiće ti driveri
Super da si napokon zadovoljan s radom svog laptopa.. samo mi nije jasno da li si napokon uspio instalirati vlasnički driver ili ti bolje radi s slobodnim driverom koji je u novijem kernelu?
Ako te baš zanima tko što koristi i na čemu, klik na nick i obično piše u postavkama korisnika
Ako te baš zanima tko što koristi i na čemu, klik na nick i obično piše u postavkama korisnika