Linux mint

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Odgovori
Hackmaster
Spol: M
Kontakt:

Linux mint

Post Postao/la Hackmaster »

Evo kao distribuciju za linux početnike ja preporučam linux mint. Za razliku od navikanog ubuntua na kojega je poslje same instalacije potrebno instalirati kodeke (za video, glazbu) za koje početnici obični imaju hrpu pitanja (šta? kako? odakle skinut? kako instalirat...), sami linux mint već ima u sebi ima instalirane kodeke.

Evo kako izgleda mint u radu na mom računalu: http://www.efax.net84.net/smf/index.php ... 193.0.html

Eto pa šta Vi ostali mislite o tome
PROGRAMER - onaj koji ti na nevjerojatan način riješi problem za koji nisi ni znao da ga imaš.
DoDo

Re: Linux mint

Post Postao/la DoDo »

Iako ga nisam nikad koristil, slažem se. Ipak je mint ubuntu s kodecima i poboljšanim updaterom, kaj ne?
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Pa upravo se zato na Wikiju i pojačavaju tekstovi vezani za Mint.
Da bi početnici što bezbolnije prešli.
I ja mislim da je Mint upravo idealan izbor za ljude koji se nikada nisu sreli sa Linuxom.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Suko je napisao/la: I ja mislim da je Mint upravo idealan izbor za ljude koji se nikada nisu sreli sa Linuxom.
I ne samo za njih ;) Ima dosta prednosti nad ubuntuom a ne samo kodeci i flash!
Super mi je i sto su mintovci zadrzali ono samo javljanje u 'notification area' da ima novih updateova a ne ko na ubuntu 9.04 sto samo iskoci unaj update manager bez da ga itko ista pita. Pa nisu po defaultu iskljucili ctrl+alt+delete ... to su sve sitnice ali vesele covjeka, pa mintMenu, pa one puste extenzije za nautilus... ima u mintu puno toga :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

Hackmaster je napisao/la:Evo kako izgleda mint u radu na mom računalu: http://www.efax.net84.net/smf/index.php ... 193.0.html
Koristi KDE ili GNU?
a joj.
rofl rofl rofl rofl
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

I ja sam opalio na to :D
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Hackmaster
Kontakt:

Post Postao/la Hackmaster »

Da zaboravio sam napomenuti u gornjem postu da se java i flash instaliraju zajedno sa sustavom te na taj način je prelazak sa windowsa na linux bezbolniji novi korisnicima
PROGRAMER - onaj koji ti na nevjerojatan način riješi problem za koji nisi ni znao da ga imaš.
Odgovori