LibreOffice na Meizu MX4 Ubuntu mobitelu.
Moderator/ica: Moderatori/ce

Zašto?shrike je napisao/la:sada čekam da objave vijest da se redhat i debian objedinjuju pod suse vodstvom.
Convergence?JH-IM je napisao/la:Zašto?shrike je napisao/la:sada čekam da objave vijest da se redhat i debian objedinjuju pod suse vodstvom.
Shrike se vjerovatno šalio, nitko od navedenih nema mobilni OS pa ni planove za convergence iako ne bi bilo loše da se više tvrtki uključi u to, Firefox OS su ukinuli za mobitele, Sailfish OS je isto manje ili više otkazan kao OS za mobitele, Plasma Mobile nema ljudstva da napravi neki ozbiljan proizvod u skorije vrijeme, ako ne uspije ni Ubuntu Touch Linux korisnici će biti osuđeni na Android i na iPhone. Na desktopu imaš privatnost a u džepu sasvim suprotnojurastublic je napisao/la: Convergence?
Meni se sviđa ideja convergencea i snap paketi su proizašli iz rada na Ubuntu Touchu, ali mene više brine da li oni imaju ljudstva da završe te projekte koji nisu mali za završiti odnosno Ubuntu Touch, Unity 8 i Mir. Lijepo zvuče snapovi, koji su upotrebljivi i na drugim display serverima i distribucijama, također i convergence je dobra stvar, imati full desktop na mobitelu kada ga spojiš na monitor, ali Canonical nije tako velika kompanija i tu treba puno rada da se to sve dovrši. Ako Ubuntu Touch ne uspije onda sam zabrinut za bilo kakvu mogućnost opstanka open source mobitela, jer nema puno izbora.bertone je napisao/la:Ja pak nisam sretan time kaj Canonical (previše) troši resursa na mobilni OS... zapravo i OS X sam prestao koristiti kad su ga uništili iOS-om, a sad isto to radi i Canonical
Shvatio sam to kao "Ne treba zaboraviti poraditi na "convergenceu" između različitih distri i kompanija a ne samo između mobitela i prilično nekonvergiranih desktop sustava i aplikacija."JH-IM je napisao/la:Shrike se vjerovatno šalio
Nedavno sam malo isprobao taj Wayland i stvari su nakon 5 godina razvoja još u žalosnom stanju, najviše što se tiče baš samih aplikacija.ali mene više brine da li oni imaju ljudstva da završe te projekte koji nisu mali za završiti
Sada imaju priliku za ostvariti dio od toga sa snapovima i flatpakomjurastublic je napisao/la: Shvatio sam to kao "Ne treba zaboraviti poraditi na "convergenceu" između različitih distri i kompanija a ne samo između mobitela i prilično nekonvergiranih desktop sustava i aplikacija."
A što je pjesnik stvarno mislio, možda ne zna ni on sam.