Svaka čast autorima, trebalo je uvesti putanje svih objekata na nebu, čak i satelita, svemirske postaje, kometa.
Aplikacija se nalazi u Ubuntu softver.
http://www.stellarium.org/
Moderator/ica: Moderatori/ce
Najsjajnija zvijezda je upravo kako kažeš na zimskom nebu, Sirius, alfa Velikog psa, malo lijevo u liniji s Orionovim pojasom.Jeremija je napisao/la:Uvijek sam se pitao koje su to sjajne zvijezde. Pogotovo ona najsjajnija, a pojavljuje se tokom zime. Tražio, čitao o njima.
Pod svemirska postaja, i mislio sam na ISS. Mislim da druge postaje i nema, možda neke pomoćne, ruska i kineska, ( ispravite me ako griješim).kepica je napisao/la:jesi provjerio ovo za svemirske postaje ?
konkretno me zanima ISS - da li zaista možeš vidjeti TRENUTNU putanju satelita ?

Ne znam kolega kod mene se sateliti, kao i ISS kreću po nebu, da li je realno vrijeme. Planeti, mjesec i zvijezde su u realnom vremenu.kepica je napisao/la:tražilica je na tipku F3, traži ZARYA i dobiješ ove podatke
nažalost - osvježavaju se jednom u 72 sata - nema govora o praćenju u realnom vremenu
pojasni molim te !Jeremija je napisao/la:Ne znam kolega kod mene se sateliti, kao i ISS kreću po nebu, da li je realno vrijeme. Planeti, mjesec i zvijezde su u realnom vremenu.kepica je napisao/la:nema govora o praćenju u realnom vremenu