KDE na DORS/CLUC 2017 - ima li zainteresiranih?

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Bunker
Spol: M

Re: KDE na DORS/CLUC 2017 - ima li zainteresiranih?

Post Postao/la Bunker »

iweb je napisao/la:Ne znam koliko je ovo pametno s obzirom da se radi o konferenciji na kojoj se dosta tehničke stvari o Linuxu pričaju, ...
Pa zato i pitam, jer nikad nisam bio niti na jednoj od tih manifestacija pa nemam niti viziju kako to zapravo izgleda.
Vjerujem da će tamo biti i osoba iz HULK-a i sl pa da ih pitamo kako stoji stvar na višoj razini , npr pare iz proračuna, udžbenik informatike i sl...

..................
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Svakako, HrOpen i HULK su organizatori konferencije :)
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Sve piše na stranici konferencije. Ne znam zašto sam napisala vikend pface ali da, točni su ti datumi koje si napisao. Popravit ću.
Lokacija, isto piše na stranici konferencije, je FER u Zagrebu.
Parkirati se može na parkiralištu fakulteta, ili u nekoj od okolnih ulica.
Računala moramo donijeti svoja, kao što sam napisala u svom postu.
Normalno da ima struje ondje, pa kako bi drugačije funkcioniralo?
Posjetitelji imaju besplatno piće i snack, ručak ovisi o vrsti ulaznice.

Kao što sam napisala u svom postu, detaljno o samoj organizaciji štanda ćemo se dogovarati kad
budemo uopće znali ima li dovoljno zainteresiranih. Sigurno će kasnije biti još pitanja, pa bi bilo bolje to sve odgovoriti i objasniti na jednom mjestu, kad se svi skupimo, nego sto puta ponavljati iste stvari.

Ako bi se kvalitetni Linuxaši s drugog foruma bili voljni registrirati ovdje da se dogovaramo o tome, svakako bi bili dobrodošli. No ja ne planiram ići vući njih za rukav; moja ideja je bila pozvati članove iz naše zajednice. Ako se netko želi pridružiti, uvijek to može napraviti.
Da li postoji mogućnost nekih grupa posjetitelja , tipa da dogovorim u dve oš dolazak školaraca iz informatičke grupe u pratnji nastavnika informatike ? Ako da, da li ih to kaj košta, kada bi bilo najoptimalnije da dođu i čemu da prisustvuju ( znači, to su djeca 11-16 g ) ?
Uh, bojim se da ne bi bilo mjesta za ovakvo nešto. Osim toga, teme predavanja su dosta napredne... Ne sjećam se da je ikad bilo grupnih posjeta, a pogotovo ne osnovnoškolskog uzrasta. Ispitat ću još ovo, ali ne bih se nadala previše. Nije to Info/Interliber.

Ono što možeš napraviti je pozvati profesore informatike - njih uvijek bude nekolicina, i bude posebnih radionica baš za njih. :thmb-up
Bunker

Post Postao/la Bunker »

Abzeenth je napisao/la:.....
Ockej. Ti vidi kao stoje stvari oko toga , pa možda da se svi negdje uz neku cafe okupimo i da nam to uživo prezentiraš u detalje.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Meni se isto ne čini smisleno zvati OŠ djecu na DORS jer to nije primjerno okruženje za njih nit ise diskutiraju teme koje bi njima bile iole interesantne. Profesori informatike da, ali klinci nimalo.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Abzeenth
Site Admin

Evo samo mali update:

+ što se tiče konferencije, s njihove strane nema problema, pomoći će nam s organizacijom i kažu da nije prekasno za ovo :D

+ što se tiče ovoga:
shrike je napisao/la:Meni se isto ne čini smisleno zvati OŠ djecu na DORS jer to nije primjerno okruženje za njih nit ise diskutiraju teme koje bi njima bile iole interesantne. Profesori informatike da, ali klinci nimalo.
shrike je u pravu, ne bi bilo izvedivo ne samo zbog "neprimjerenosti" tema, već i zbog samog prostora koji ne može primiti velike grupe, a pogotovo ne velike grupe djece. Dakle ništa od ovoga, ali profesori su itekako dobrodošli.

Za 2 tjedna idem u Njemačku i tamo ću pokušati dobaviti što više promo materijala od KDE-a. Moguće je da nećemo dobiti puno i da ćemo sami morati printati nešto ovdje. U tom slučaju ću izvidjeti možemo li dobiti neku financijsku potporu od njih.

U svjetlu toga možemo produžiti "rok" za prijave za ovo, pa ne morate odlučiti do kraja ovog tjedna, nego sad imate par tjedana ekstra za razmišljanje :thmbs-up
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Bunker je napisao/la:... ima li parking osiguran ili se snalazimo...
Moj savjet ti je da dođeš biciklom :-D

... bio sam prošle godine i naći parkiralište u neposrednoj blizini (u krugu od cca 200 m + kaj se tamo većina parkinga naplaćuje) je muka, a za onaj zatvoreni parking od faksa nisam ni pitao jer je i on bio pun auta)... bicikl je i zdraviji, a ako ćeš i nositi svoj laptop radi prezentacije ruksak na leđa i sve pet (ja sam u ruksaku imao laptop, dodatnu bateriju, miša, punjač, fotić, dodatne baterije, blok za pisanje, par olovki, laganu jaknu i još par sitnica i sve skupa nije teže od 4-5 kg)... jbg, treba samo biti opušten :zen
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Bunker

Post Postao/la Bunker »

shrike je napisao/la:Meni se isto ne čini smisleno zvati OŠ djecu na DORS jer to nije primjerno okruženje za njih nit ise diskutiraju teme koje bi njima bile iole interesantne. Profesori informatike da, ali klinci nimalo.
A dobro, neznam , nisam nikad bio tamo , pa zato pitam. Nevezano uz ovu manifestaciju , ozbiljno bi trebalo porazmisliti a potom i poraditi na približavanju linuxa najmlađoj populaciji . Microsoft to odlično radi kroz kojekakve programe vezane uz obrazovanje, vlade i sl. Ja uvodno predavanje dječici počinjem tako da se prvo poigraju u igrici potapanja brodova ( kde, naravno :-D ) i zatim u kolourpaintu ( opet kde, naravno,,heheh ) probaju nacrtati mapu ( mrežu i brodove ) od te igre. Na taj način uz nekakvi zabavni štimung polako ulaze u korištenje linuxa.

Abzeenth je napisao/la:... U tom slučaju ću izvidjeti možemo li dobiti neku financijsku potporu od njih....
A gle, nisi faca ak bar milju ne izvučeš. :hihi

Neznam niti okvirno koliki su budžeti tih organizacija, a možda ti olakša kalkulaciju primjer od prošlog vikenda i ponedjeljka : 5 osoba je bilo uključeno u političku kampanju vezanu uz predstojeće lokalne izbore, i budžet je bio 10 000 kn koje su se uredno zdrobili u ta tri dana ( kombi rent a car, tri dana doručci ručci večere ( ne po restoranima već onak skromno, ćevapi i sl ) , kopiranje materijala, gorivo, kavice , fotokopiranje , razglasi , snimanje, naslikavanje , upload na službene stranice kandidata i fb stranice , mobilni pozivi ( bonovi ) , predavanje listi na općini ... ) .

Soma po danu ak izvlečeš , bu nam valjda dosta za tekuće troškove . :hihi

bertone je napisao/la:Moj savjet ti je da dođeš biciklom :-D ... ... jbg, treba samo biti opušten :zen
Baš si me razveselio . A opušten sam ti ja stalno, samo ponekad zbog ovna u meni ( horoskop ) imam malo žustriji nastup pa neupućenom gledaocu može to drugačije izgledati .

:-D
Abzeenth
Site Admin

Ništa od ovog ove godine. Nema veze, sljedeće godine ćemo bolje to isplanirati i ranije se organizirati (jer ispalo je da smo trebali ranije javiti KDE-u da bismo htjeli financijsku potporu od njih...). Hvala svima koji su iskazali interes. :)
Zaključano