čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

bertone
Site Admin
Spol: M

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la bertone »

EvoTV ima katastrofalno lošu sliku (uspoređujem sa BNetom kojeg koristim), ali ima prednost što jedino kod njih možeš imati cam modul pa nemaš TV Box-a i hrpe nepotrebnih žica.

PS. I da, titlovi na Evo su malo čudni :hmm

PPS. Sad sam pogledao popis programa za MaxTv-a i ja ne vidim Discovery paket programa, gdje si odnosno kada to gledao?
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

bertone je napisao/la: Priča je da su potrošili sve novce na Ligu prvaka i još neke sportske programe, pa da nemaju love za Discovery paket no ja imam neku drugu teoriju urote i mislim je pozadina (dugoročno) puno gora.
:ljut2
nije..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

glaskoncILLa je napisao/la:
bertone je napisao/la: Priča je da su potrošili sve novce na Ligu prvaka i još neke sportske programe, pa da nemaju love za Discovery paket no ja imam neku drugu teoriju urote i mislim je pozadina (dugoročno) puno gora.
:ljut2
nije..
E sad mi je lakše :-D
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Fugu

Post Postao/la Fugu »

bertone je napisao/la: Sad sam pogledao popis programa za MaxTv-a i ja ne vidim Discovery paket programa, gdje si odnosno kada to gledao?
Tajna je u tome da su na maxu do jučer normalno fercerali, provjerio uživo, danas su ih ukinuli, kao i na Iskonu. Kao, osvježavaju ponudu.
Kaj je s tim Discoveryem, kaj je tak skup, smrdi, mrzi sve hrvatsko ili koji vrag?
Where there is a gui there's a way.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Pa rok za ukidanje je bio 1.2.2018. BNet je ukinuo ranije u Zagrebu, malo kasnije u Splitu. MaxTV radi po drugom principu nego kablovska pa su vjerojatno mogli čekati do zadnjeg i onda odjednom ugasiti uslugu svima no iz par izvora tijekom siječnja sam pročitao informaciju da svi gase DC.

Razlog je navodno financijske prirode kako sam već napisao. Pogledao sam što HAKOM kaže na tu temu no ne kaže ništa (poslali su par odgovora u rukavicama na upite mailom).

Ako te zanima moja teorija, mogu ti je poslati na PM, ali nisam siguran da je želiš čuti :-D
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Pa pošalji slobodno, cijenim tvoje znanje i stav, pa vjerujem da kakva eventualna bedastoća ne može poljuljati stvorenu sliku. :hihi
Jeremija

Post Postao/la Jeremija »

Fugu je napisao/la:Već se neko vrijeme spremam napustiti Iskon, ali žena i klinci baš nisu bili za akciju. Ali situacija se mijenja.
Jučer su Iskonovci mučki skriveno u EPG-u umjesto opisa emisija dali:

"Zbog osvježenja ponude Iskon.TV-a, ovaj kanal prestaje s emitiranjem 1.2.2018. godine. Niže pogledajte koji će vas novi kvalitetni kanali od početka veljače čekati na Iskon.TV-u. U Osnovni paket Iskon.TV-a dolaze iznimno hvaljen BBC Earth te lifestyle kanal Woman. Kanali Discovery Channel, Animal Planet i TLC više neće biti dio ponude. U Prošireni paket Iskon.TV-a stižu dugo priželjkivan CineStar TV Fantasy filmski kanal te Viasatovi popularni dokumentarni kanali Viasat Nature i Epic Drama sa sadržajima za cijelu obitelj. Kanali Discovery Science, Discovery Turbo Xtra te Discovery IDx više neće biti dio ponude. Uživajte u odličnim dokumentarcima, obiteljskim sadržajima i zabavnim emisijama! Vaš Iskon..."

Dakle, ništa mail, ništa pop-up obavijest, samo skrivečki u epg-u da gase sve iz Discovery portfelja. :ljut2

Kako je ta priča završila kod Vipa i Bneta? Tamo su to isto učinili, ako se ne varam.
Hvala Abzeenth i Bertone za savjete u vezi e-trgovine.

Što se tiče Discovery kanala, Evo TV u osnovnom paketu (za ostale pakete ne znam) ima samo jedan Discovery Channel.
I neka kao mana u mom slučaju je signal za Evo TV, na mnogim programima je ponekad dosta slab, ponekad ne može da prikaže sliku. A u drugo doba dana jačina signala je 95%. I nisam istraživao koji je razlog lošem signalu, da li je uzrok susjed, UFO ili Chemtrails :D :D
Tko živi u nadi umire u gov....
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Hvala na odgovoru, malo ću još istraživat, ne gori.
Iz evotv-a su mi odgovorili da nemaju informacija o mogućim promjenama i da po nekom članku 3 nešto, imaju pravo brljat po programima ako to ne utječe na cijenu prema korisniku. Dakle, koliko se god može, izbjegavati vremensko ugovorno vezanje.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Da vam pomognem (ili skratim vrijeme googlanja) dostupnost pojedinih programa morate pratiti/gledati kroz vlasničke odnose pojedine grupacije (jbg, globalizam) pa si izgooglajte pojmove:

United Media Group
Dragan Šolak
SBB (Serbia Broadband)

Što se tiče SBB-a, ako niste znali oni su putem treće, četvrte ili xy tvrtke (tko to više može pratiti) vlasnici vlasnici N1, Sportkluba, DomaTV, POP TV, Kanal A i td., a zamalo su postali i vlasnici NovaTV (to je navodno u zadnji trenutak spriječeno intervencijom Agencije za elektroničke medije)... da li je netko prethodno spomenuo EvoTV i zašto na njemu ide Discovery ili zašto je netko spomenuo čudne titlove :hmm

Najbolje, zapravo nemojte ništa googlati jer nećete imati nikakve koristi od toga... osim glavobolje :place
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"