Kutak za gluposti koje smo napravili
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Kutak za gluposti koje smo napravili
To će te naučiti da se backup drži odvojeno, tj da se bitne stvari drže dalje od gluposti i provjerava što ide gdje. Kao i da treba raditi off site backup. Sada ti ziher ne bi bilo žao da si dao 5 $ mjesečno za neki backup.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Malo pive prolio po tipkovnici i neke tipke iz čistog mira sada ne rade. Takav sam tip, da nastojim iz svakog zla izvući ono nešto dobro, pa ću i sada tako. Rastavljam cijeli laptop i konačno će biti temeljito očišćen.
P.S. Nisam uspio tipkovnicu osposobiti. Istuširao sam ju alkoholom, osušio, ali još uvijek neke tipke ne rade, a neke lupaju tri slova (stisnem "w", a on meni "wxy"). Uglavnom koristim externu i tražim "novi" laptop.

P.S. Nisam uspio tipkovnicu osposobiti. Istuširao sam ju alkoholom, osušio, ali još uvijek neke tipke ne rade, a neke lupaju tri slova (stisnem "w", a on meni "wxy"). Uglavnom koristim externu i tražim "novi" laptop.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
Jeeeeeeeeeees. Nakon samo tri dana sušenja pokušam uštekati flet od tipkovnice i gle, radi. Neke tipke na brojčanoj desno ne rade, ali imam one u gornjem redu. Isto tako ne radi Bkskp tipka, ali zato je tu Shift + <.
Stara kliketuša ide ponovo u ormar, nikad se ne zna kada će zatrebati.

Stara kliketuša ide ponovo u ormar, nikad se ne zna kada će zatrebati.

Moj pogled na sve to.
Jučer otvorim Synaptic i iz meni nekih nepoznatih razloga
obrišem sve kernele
. Sve sam s_ebo
Danas odrađena instalacija uz zadržavanje starih postavki i datoteka. Nakon instalacije vidim da fali dosta programa ali šta je tu je.
Joj, joj , joj ne mogu vjerovati šta sam si napravio.
Pozz
Danas odrađena instalacija uz zadržavanje starih postavki i datoteka. Nakon instalacije vidim da fali dosta programa ali šta je tu je.
Joj, joj , joj ne mogu vjerovati šta sam si napravio.
Pozz
Ok i što sad?
Znači, potpuno trijezan sam prekjučer:
- sjebao jedan 1 TB disk dok sam ga skenirao (stajao na stolu) jer sam ga uhvatio vertikalno i prstom pritisnuo pa je glava dosta zvučno zakrešila po pločama
disk uništen ...
- izbrisao sam si sve serije koje gledam kada stignem u folderu, jedno 50ak epizoda sada restoram.
- sjebao jedan 1 TB disk dok sam ga skenirao (stajao na stolu) jer sam ga uhvatio vertikalno i prstom pritisnuo pa je glava dosta zvučno zakrešila po pločama
- izbrisao sam si sve serije koje gledam kada stignem u folderu, jedno 50ak epizoda sada restoram.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Cooleech
- Moderator
Meni se dogodilo, na zadnji dan starog programa koji smo koristili u Tommyu (bio je bugovit do boli), da sam, popravljajući sql bazu, dvaput fiskalizirao isti račun
i, dakako, morao pisati izvještaj za Finu. 
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
ajoj....bertone je napisao/la:Vidim da ste vrlo plodni zadnjih dva dana
.....ma bit će bolje......
Pozz
Ok i što sad?
Radio nešto pod haubom automobila, zaštitnu plastiku koja pokriva akumulator skinuo i stavio privremeno na motor. Nakon obavljene radnje zaboravio na zaštitnu plastiku i spustio haubu
Bravica se zatvorila, a poklopac motora je izgledao presavijen i "nabrijan"... bilo je patnje i psovki da otvorim haubu. Sreća nije bilo posljedica. Pouka iz ovoga mi je Murphyjev zakon "ako nešto može poći naopako, poći će naopako" 
Tko živi u nadi umire u gov....
Instalirao sam WIN 10 radi Garmin Expressa, zato što nemaju verziju Experssa za Linux. A ta aplikacija mi treba za nadogradnju sata ili prebacivanja vježbi na Garmin Connect.
Naravno da sam pokidao Grub i satima sređivao spomenuti, ali sam ponešto i naučio
Pokušao sam Garmin spojiti putem USBa, ali ga Ubuntu nije prepoznao. Da ga je prepoznao mogao sam vježbe prebaciti na Garmin Connect i odraditi stvar bez Windowsa. Ali nakon uspješno obavljene radnje, sada mi i Ubuntu prepozna sat spojen putem USBa kada se ulogiram na web stranicu Garmin Connect i mogu prebacivati vježbe kroz Ubuntu, dok mi to prije nije htio
Kako je to moguće? Znači li to da mi Garmin Connect prije nije htio odraditi stvar dok nisam instalirao Garmin Express
Ako netko ima Garmin uređaj volio bih znati kako se spaja na Linux.
Naravno da sam pokidao Grub i satima sređivao spomenuti, ali sam ponešto i naučio
Pokušao sam Garmin spojiti putem USBa, ali ga Ubuntu nije prepoznao. Da ga je prepoznao mogao sam vježbe prebaciti na Garmin Connect i odraditi stvar bez Windowsa. Ali nakon uspješno obavljene radnje, sada mi i Ubuntu prepozna sat spojen putem USBa kada se ulogiram na web stranicu Garmin Connect i mogu prebacivati vježbe kroz Ubuntu, dok mi to prije nije htio
Kako je to moguće? Znači li to da mi Garmin Connect prije nije htio odraditi stvar dok nisam instalirao Garmin Express
Ako netko ima Garmin uređaj volio bih znati kako se spaja na Linux.
Tko živi u nadi umire u gov....