čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

bertone
Site Admin
Spol: M

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la bertone »

NoMaam je napisao/la:
szbunjen

Pozz
To ti je zadnjih par dana popularna tema o kojoj svi pričaju, a 99% njih nemaju pojma o čemu pričaju :-D
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

bertone je napisao/la:
NoMaam je napisao/la:
szbunjen

Pozz
To ti je zadnjih par dana popularna tema o kojoj svi pričaju, a 99% njih nemaju pojma o čemu pričaju :-D
Ah tako, sad mi je sve ..... :-D :-D :-D

Pozz
Ok i što sad?
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

gdpr ti je nova vrsta paštete u crijevu sa vlascem i ništa drugo. Nemoj da te prevare!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

shrike je napisao/la:gdpr ti je nova vrsta paštete u crijevu sa vlascem i ništa drugo. Nemoj da te prevare!
:thmb-up :-D

Pozz
Ok i što sad?
Bunker

Post Postao/la Bunker »

Pa vise sam mislio u smislu da li vi kao portal morate ili nemorate stogod poduzeti , no kako su to za vas kobasice ( pardon, paštete ) onda ni bed ako zaluta kakvi nadzor....
barbaivo

Post Postao/la barbaivo »

Danas me obavijestio knjigovođa (imam priv. firmu) da će mi vjerojatno poskupiti usluge:po ovoj novoj stvari ja sam tzv. voditelj obrade podataka mojih zaposlenika dakle moram imati softverska rješenja da to sve čuvam i obrađivam!Ako on to učini za mene (on je tzv. izvršitelj obrade podataka) mora uložiti u softver pa će mi usluge poskupiti.Država se naravno izuzela od ovakvih stvari. :bravo Eto na čijim leđima završe takve stvari.
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

barbaivo je napisao/la: Eto na čijim leđima završe takve stvari.
Kao i sve ostalo. Od koga će uzeti nego od onoga koji stvara novu vrijednost. Ne može se uzeti od onoga koji ništa ne proizvodi.
Da sam barem sa 20 znao ovo što znam sa 55, nikada ne bi nikakav alat uzimao u ruke. Istina je da rad oplemenjuje, ali moraju biti vidljivi rezultati tog rada. U zadnje vrijeme su stvari izokrenute naopako, a o iskrivljenim stvarnim vrijednostima i "bogatstvu" uopće više ne vrijedi raspravljati.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Bunker je napisao/la:Pa vise sam mislio u smislu da li vi kao portal morate ili nemorate stogod poduzeti , no kako su to za vas kobasice ( pardon, paštete ) onda ni bed ako zaluta kakvi nadzor....
A ćuj, dosadašnja suradnja sa GRU i FSB će ostati ista ali kako je rizik veći naplaćujemo više za dijeljenje privatnih podataka i utjecanje na izbore u Hrvatskoj, regiji ali i šire. Tako da eto ja ja odlučio uzeti novu S klasu a bertone pikira nešto Mclarena P1. vl@do je već na svojoj novoj jahti i smije nam se jer smo još u gradu, ali neka, i mi ćemo!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

shrike je napisao/la:...vl@do je već na svojoj novoj jahti i smije nam se jer smo još u gradu, ali neka, i mi ćemo!
Tako je. Samo nije jahta, nego brod od 42 metra (kvadratnih) koji plovi na jednom velikom valu Panonskog mora.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Bunker je napisao/la:Pa vise sam mislio u smislu da li vi kao portal morate ili nemorate stogod poduzeti , no kako su to za vas kobasice ( pardon, paštete ) onda ni bed ako zaluta kakvi nadzor....
Da ti postavim osnovno pitanje kad si već izrazio brigu oko slučajnog nadzora, a to je: "Na koga se odnosi GDPR uredba?"
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"