čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

calisto053
Moderator
Spol: M

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la calisto053 »

bertone je napisao/la:
Vl@do je napisao/la:Ono kad slusas Šerbeđiju subotom, ili si ostario, ili imas puno lijepih uspomena, ili samo dugo pamtis.
... ili si izgubio CD/USB sa Zlatkom Pejakovićem :hihi
... a nemaš ni Dražena Zečića pri ruci :hihi
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

calisto053 je napisao/la:
bertone je napisao/la:
Vl@do je napisao/la:Ono kad slusas Šerbeđiju subotom, ili si ostario, ili imas puno lijepih uspomena, ili samo dugo pamtis.
... ili si izgubio CD/USB sa Zlatkom Pejakovićem :hihi
... a nemaš ni Dražena Zečića pri ruci :hihi
Sve je dobro dok Stoja ne budi uspomene... :hihi
Bunker

Post Postao/la Bunker »

Fb hulk se probudio nakon godina neaktivnosti...

https://m.facebook.com/linux.hr/
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Živa istina: :bravo :kava
slika
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

Halo dragi moji dragovići :-D . Moram malo "kukati" a kome ću ako ne vama :hihi .

Prije 3, 4 tjedna nas zove t-com, kao važno je. Vele da smo dobili besplatno maxtv-mini. Pitam ja dali to nešto menja vezano za naš ugovor o internetu i telefonu odgovor je da ne menja ništa, sve ostaje isto. Ali ja sam skeptičan i kažem da bih to provjerio u lokalnom t-com centru. Odgovor je bio da se moramo odmah odlučiti. Naš odgovor je bio da nam u tom slučaju, bez provjere, takav "poklon" ne treba. To smo jasno odbili i rekli da nas više ne zovu po tom pitanju. Prije par dana nam stiže obavjest da se dogovorimo o primitku paketa od t-coma vezano za maxtv-mini. Ja odmah u t-com da vidim o ćemu se radi jer smo to telefonski odbili. U t-comu nas uvjeravaju da je to nešto novo i da imamo na to besplatno pravo bez ikakve izmjene sadašnjeg ugovora. No dobro ako je tako nema veze, ja im vjerujem :nee, kad stigne vidjet ću o čemu se radi.
Naravno da su lagali, đubrad, kad sam došao doma vidim da su smanjili internet brzinu sa 20/2 na 10/.06, a maxtv-mini mi nije još ni stigao. Ja odmah natrag da vidim o čemu se radi. Sad je tamo druga priča i govore da je to sasvim normalno. Bio sam kratak i objasnio im da kad drugi dan dođem kući s posla hoću da je brzina kao i prije ili ih napuštam. Brzina je vračena ali ostaje gorak ukus u ustima od takvog laganja i nepravde. Pa gdje mi to živimo kad "NE" nije "ne". Žalosno pface

Pozz
Ok i što sad?
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Kad god te netko nazove i nešto nudi samo kažeš na njihov dobar dan: "na hvala" i spustiš slušalicu bez da ti oduzmu 5-10 minuta života pričom o ponudi... i da, nikad, ali nikad nemoj pitati što to mijenja za tebe.

Još su ti bolji oni koji zovu (nebitno da li je t-com ili netko drugi) pa kažu da ti mogu ponuditi bolju uslugu za nižu cijenu i onda im je prvo pitanje koliko plaćaš trenutnu uslugu kod drugog operatera :-D
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

bertone je napisao/la:Kad god te netko nazove i nešto nudi samo kažeš na njihov dobar dan: "na hvala" i spustiš slušalicu bez da ti oduzmu 5-10 minuta života pričom o ponudi... i da, nikad, ali nikad nemoj pitati što to mijenja za tebe.
Moja greška pface
bertone je napisao/la:Još su ti bolji oni koji zovu (nebitno da li je t-com ili netko drugi) pa kažu da ti mogu ponuditi bolju uslugu za nižu cijenu i onda im je prvo pitanje koliko plaćaš trenutnu uslugu kod drugog operatera :-D
Takvi su mi "genijalni" :-D .

Kad se predstave da su iz T-coma malo ih odslušam da nema slučajno nekakvih problema sa računom a onda otpilim. Prije 2,3 godine su mi poslali račun od 3000 Kn za potrošeni internet. Njihovom greškom su mi promjenili ugovor sa Flat na ograničeni internet pface . Nakon moje intervencije je greška ispravljena ali još 3 mjeseca su stizale opomene o dugovanju pface i prijetnje o prisilnoj naplati, strašno.

Kad malo bolje razmislim s njima imam samo pi_darije.

Pozz
Ok i što sad?
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Traži ih pristanak da i ti snimaš taj poziv, na što moraju pristati, snimi taj poziv i natjeraj ih da jasno kažu da promjena za tebe nema. Riječi djelatnika su u tom slučaju prema pravilima o poštenom ugovornom postupanju Europske unije obvezujuće i nadjačavaju ugovorne odredbe, a ti za to imaš dokaz :)
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

... a i bilo koja usluga sklopljena van poslovnice se može otkazati u roku 14 dana bez obrazloženja.

Inače, ako ih voliš slušati (teleoperatere) pusti ih da pričaju i onda ih samo pitaj da li ti mogu ponuditi TV uslugu putem cam modula i kartice (to u HR trenutno ima samo EvoTV) i obično tu prestaje svaki razgovor sa njihove strane :-D
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

bertone je napisao/la:... a i bilo koja usluga sklopljena van poslovnice se može otkazati u roku 14 dana bez obrazloženja
Stvar je u tome što je taj vremenski period prošao a ja sam taj "poklon" odbio. No kako bilo da bilo neće me više lake šale uvući u razgovor.
Znam da ni drugi operateri nisu bolji ali sam možda ipak trebao prekinuti ugovor s njima. Čisto da vide da se ne mogu baš tako bahato ponašati.

Pozz
Ok i što sad?
Odgovori