Pa, o ovome upravo pričamo. Postaviš neki cilj i probaš vidjet što se treba uraditi da dođeš do toga. Recimo: "ultimativni cil jej pomoći FLOSS zajednici u hrvata putem 100% prevoda linuxa."4ndY je napisao/la: Staviti cilj kao "miljončić" mi je utoliko dobro što bih s tim miljončićem kasnije napravio korisno (donirao FLOSS-u). U tom kontekstu bih to naučio. Ali učenje samo radi $$$ mi nije baš stimulirajuće
![]()
Zatim rezoniraš: Za to mi trebaju pare i to grdne. Kako doći do para i to grdnih?
Ukratko, pare nisu cilj nego sredstvo do cilja. Sumnjam da je ikome od vas smisao života i želja da radite u firmi za par k kuna, već svi imate neke više ciljeve i ideje od kojih su bar neke materijalne prirode. Upravo zato se radi da bi se zaradilo: da si možeš ispuniti želje oko FLOSS-a, možda otvaranje nekog instituta za tehnologiju/fiziku/kemiju...
Pa dobro, treba ti IQ i želja i snaga karaktera.4ndY je napisao/la: Pa jasno, samo mi nije jasno na što ciljaš, jer ono "biti pametan da bi postao bogat" je prilično, hmm, plitko rezoniranje. Treba ti minimalno još par osobina da bi uopće stvorio predispozicije da se obogatiš.