Jedino što mi se sviđa je artwork i ništa više!
Da malo objasnim po čemu sam ovo zaključio...
Instaliram ja fedoru i vidim da se ona malo sporo boota... instaliram bootchart, restartiram fedoru, u teminal upišem bootchart –o ~/ izbaci mi grešku da nije pronašao podatke u nekoj datoteci...bla bla... ukucam u terminal su –c 'kwrite /boot/grub/menu.lst' i vidim da u kernel liniji nije dodano int=/sbin/bootchartd (ovo se automatski dodalo u f11 nakon instalacije), aj dodam ja liniju, restartam u terminal opet ukucam bootchart –o ~/, ono izradi mi .svg sliku koju normalno ne mogu pogledati kak treba...
Ponovno otvorim terminal, upišem bootchart –f png, dobijem sliku u png formatu, pogledam ono boot od 1:12 -.-''
Razmišljam što ću i u kernel liniju u grubu dodam acpi=off i uklonim quiet i rhgb radi dojma
Restartiram – terminal - bootchart –f png - boot 24 sec - ja sretan
Idem instalirati RPM Fusion repositorij i nvidia drivere, instaliram repo, krenem instalirati drivere, driveri nisu pronađeni u repozitoriju!? Zašto?? Repozitorij nije instaliran, kako kad sam ga instalirao?? Aj pokušam ja ponovno par puta, ista stvar... aj ostaviti ću to za poslije, stavit ću si neku glazbu...
instaliram amarok sa
yum install amarok phonon-backend-gstreamer
Neće reproducirati glazbu, kontam si ono nisam instalirao sve codece, instaliram ja i gstreamer-plugins-good gstreamer-plugins-bad gstreamer-plugins-ugly, opet neće reproducirati pjesme... instaliram još neke (ne sjećam se koje točno), čak sam uklonio i pulseaudio... zvuk ne radi... aj to ću ostaviti za poslije, možda čak i ovdje ostaviti post u vezi toga...
Video radi nekako, slika zastaje, problemi sa zvukom... malo mi na živce ide...
Ima vremena za to, poslije ću to sređivati, mislim u sebi. Idem instalirati emesene i chromium...
Prvo instaliram chromium, sve 5, ide, al jedinom me svaki puta pita hocu li ga postaviti kao default browsera, ja stisnem da, al nema efekta. SELinux mi se javlja, ignoriram ga. Ok, ne smeta mi to. Instaliram emesene, gtk je, kontam si idem instalirati gtk-qt-engine da bi mi gtk aplikacije lijepo izgledale na kde4, pokušam preko terminala, tek piše mi da je već instaliran. Aj super
Aj to mi nije neki problem, glavno da radi...
Vratim se na RPM Fusion repositorij, tek mi miš otkaže... restartiram ga ja na tipku. Idem ponovno pokušati srediti repo, fedora se zamrzne par sec nakon što sam otvorio chromium(SELinux me opet gnjavi), koji me po 20. put pitao želim li ga postaviti kao default browsera...
Restartiram ja opet, u grubu maknem onaj acpi=off, restartiram, boot mi se vrati na onih 1:12 min... al miš radi bez problema... razmišljam o tome tome da vratim fedoru 11, al se predomislim i odlučim staviti ove widgetse na desktop, otvorim da stavim neke i nikako nisam mogao pronaći neke koje sam koristio u f11... aj idem ih skinuti sa neta. Spojim se na net, chromium opet pita hocu li ha postaviti kao zadanog, SELinux se OPET javi, fedora se smrzne OPET!
Restartiram, uklonim SELinux, restartiram, već na rubu živaca, otvorim chromium da bar vjesti pročitam na miru, chromium normalno opet pita hoće li mi on biti default, miš se sam od sebe se isključi, provjeravam usb priključke na matičnoj, izgleda da svi rade, pokušam se par minuta snaći bez miša, vidim ne ide – restartiram!
Zadnji pokušaj na fedori 12! Bootam je, ne palim chromium, odem da promijenim temu, vidim da je na izboru više njih, što me iznenadilo pošto je na f11 bilo samo 2, pogledam ih, ipak si vratim air, sjetim se onih drivera za grafičku. Instaliram firefox, koji btw. užasno izgleda, postavim ga za default, idem pokušati inst repo na neki drugi način, otkaže miš!
Lupim rukom po kućištu, restartiram ga na tipku, dignem xp, na kojem miš radi i chromium me ne ispituje svake 2 sec hoće li mi biti default, spojim se na ovaj forum i svoje frustracije iznosim u ovom podužem postu!
Žalim sve koji su čitali ovaj moj „uradak“, ali ja više ne znam što da radim, ako netko misli da zna kako mi pomoći s mojom miš situacijom molio bih ga da bar pokuša, jer ja više ovako ne mogu!