Knoppix
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
Knoppix
Uvijek sam Knoppix smatral smijesnom malom distrom vrlo korisnom za inalaciju Gentoo linuxa no prije nego se pojavio Ubuntu Knoppix je velik broj ljudi privukao sa windows platforma na linux i usao u povijest kao prva livecd distra.
Zelja mi je ovdije okupiti sve nostalgicare,ljubitelje i korisnike ove "smijesne" male distribucije.
Zelja mi je ovdije okupiti sve nostalgicare,ljubitelje i korisnike ove "smijesne" male distribucije.
- kova-ng
- Spol: M
Re: Knoppix
evo ja se potpisem, neke 2003. kad sam krenuo u 1. srednje, frend mi je donijeo knoppix 3.2, svidio mi se i otad je krenulo nabrijavanje da bi tek prije 3 godine krenuo s ubunuom 7.04. Sad mi je žao što se tada nisam ozbiljno posvetio linuxu, bdje bi mi sad bio kraj ....
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
ako bude vremena stavit cu kako se knoppix koristi za instalaciju gentoo linuxa
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Ako ćeš stavljati, stavi na wiki.
Ako staviš na forum, brzo će se to izgubiti.
A što je stvarno Knoppix tako zanimljiva distra?
Ako sam dobro shvatio, uglavnom se koristi za servisiranje drugih sustava.
Nešto slično Puppy-u?
Ako staviš na forum, brzo će se to izgubiti.
A što je stvarno Knoppix tako zanimljiva distra?
Ako sam dobro shvatio, uglavnom se koristi za servisiranje drugih sustava.
Nešto slično Puppy-u?
knoppix je prva live cd distribucija uopće , temeljen na debianu i mnogi su ljudi zapoceli suzivot sa SILOM upravi preko knoppixa ( kao i danas sa ubuntuom).
a knoppix je interesantan jer jako dobro moze posluziti kao baza za gentoo ( ubiti moze bilokoja live distra ali sa ubuntu i knoppix je najlakse,posebice sa knoppixa) pa cu i ja svoje iskustvo "rađanja" gentooa staviti na wiki,nadam se uskoro cim me prođu kolokviji( jeb** ti strojarstvo! kaj mi falilo na kemiji?!)
a knoppix je interesantan jer jako dobro moze posluziti kao baza za gentoo ( ubiti moze bilokoja live distra ali sa ubuntu i knoppix je najlakse,posebice sa knoppixa) pa cu i ja svoje iskustvo "rađanja" gentooa staviti na wiki,nadam se uskoro cim me prođu kolokviji( jeb** ti strojarstvo! kaj mi falilo na kemiji?!)
OT: radna mjesta! Sa strojarstvom buš se lakše zaposlil nego sa kemijomAmon je napisao/la:( jeb** ti strojarstvo! kaj mi falilo na kemiji?!)
da Grofe to primjetil ali niej to razlog prelaska sa kemije na strojarstvo vec to sto mi na kemiji nisu dali 4. puta upisati isti predmet pa krenul dalje i ovdije sve fenomenalno.
- Abzeenth
- Site Admin
Awww, Knoppix 
Kad bismo morali pisati sastavak na temu "Moj prvi Linux" [koliko god taj naslov bio pogrešan/neprecizan
], ja bih pisala o Knoppixu. Sjećam se da sam provodila noći igrajući Frozen Bubble, a ujutro je trebalo ići u školu

Kad bismo morali pisati sastavak na temu "Moj prvi Linux" [koliko god taj naslov bio pogrešan/neprecizan
evo ga na wiki je postavljeno kako iz knoppixa izvuči gentoo.
pozivam sve gentoo korisnike da se pridruze u sirenju ove divne distre.gentoo je tezak ali nas puno uci.
bilo bi lijepo kad bi jos se jos netko uhvatio posla i sastavil skriptu za slackware i njegovo post-instal konfiguriranje a ja cu kad uzmognem dodavati stvari z gentoo.
pozivam sve gentoo korisnike da se pridruze u sirenju ove divne distre.gentoo je tezak ali nas puno uci.
bilo bi lijepo kad bi jos se jos netko uhvatio posla i sastavil skriptu za slackware i njegovo post-instal konfiguriranje a ja cu kad uzmognem dodavati stvari z gentoo.
Amon je napisao/la:evo ga na wiki je postavljeno kako iz knoppixa izvuči gentoo.