Knoppix

Diskusije o raznim Linux distribucijama.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
Amon
Spol: M

Knoppix

Post Postao/la Amon »

Uvijek sam Knoppix smatral smijesnom malom distrom vrlo korisnom za inalaciju Gentoo linuxa no prije nego se pojavio Ubuntu Knoppix je velik broj ljudi privukao sa windows platforma na linux i usao u povijest kao prva livecd distra.
Zelja mi je ovdije okupiti sve nostalgicare,ljubitelje i korisnike ove "smijesne" male distribucije.
kova-ng

Re: Knoppix

Post Postao/la kova-ng »

evo ja se potpisem, neke 2003. kad sam krenuo u 1. srednje, frend mi je donijeo knoppix 3.2, svidio mi se i otad je krenulo nabrijavanje da bi tek prije 3 godine krenuo s ubunuom 7.04. Sad mi je žao što se tada nisam ozbiljno posvetio linuxu, bdje bi mi sad bio kraj ....
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
Amon

Post Postao/la Amon »

:P

ako bude vremena stavit cu kako se knoppix koristi za instalaciju gentoo linuxa
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Ako ćeš stavljati, stavi na wiki.
Ako staviš na forum, brzo će se to izgubiti.
A što je stvarno Knoppix tako zanimljiva distra?
Ako sam dobro shvatio, uglavnom se koristi za servisiranje drugih sustava.
Nešto slično Puppy-u?
Amon

Post Postao/la Amon »

knoppix je prva live cd distribucija uopće , temeljen na debianu i mnogi su ljudi zapoceli suzivot sa SILOM upravi preko knoppixa ( kao i danas sa ubuntuom).
a knoppix je interesantan jer jako dobro moze posluziti kao baza za gentoo ( ubiti moze bilokoja live distra ali sa ubuntu i knoppix je najlakse,posebice sa knoppixa) pa cu i ja svoje iskustvo "rađanja" gentooa staviti na wiki,nadam se uskoro cim me prođu kolokviji( jeb** ti strojarstvo! kaj mi falilo na kemiji?!)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Amon je napisao/la:( jeb** ti strojarstvo! kaj mi falilo na kemiji?!)
OT: radna mjesta! Sa strojarstvom buš se lakše zaposlil nego sa kemijom ;)
Amon

Post Postao/la Amon »

da Grofe to primjetil ali niej to razlog prelaska sa kemije na strojarstvo vec to sto mi na kemiji nisu dali 4. puta upisati isti predmet pa krenul dalje i ovdije sve fenomenalno.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Awww, Knoppix :D
Kad bismo morali pisati sastavak na temu "Moj prvi Linux" [koliko god taj naslov bio pogrešan/neprecizan :P], ja bih pisala o Knoppixu. Sjećam se da sam provodila noći igrajući Frozen Bubble, a ujutro je trebalo ići u školu :D :lol:
Amon

Post Postao/la Amon »

evo ga na wiki je postavljeno kako iz knoppixa izvuči gentoo.
pozivam sve gentoo korisnike da se pridruze u sirenju ove divne distre.gentoo je tezak ali nas puno uci.
bilo bi lijepo kad bi jos se jos netko uhvatio posla i sastavil skriptu za slackware i njegovo post-instal konfiguriranje a ja cu kad uzmognem dodavati stvari z gentoo.
pingu

Post Postao/la pingu »

Amon je napisao/la:evo ga na wiki je postavljeno kako iz knoppixa izvuči gentoo.
pozivam sve gentoo korisnike da se pridruze u sirenju ove divne distre.gentoo je tezak ali nas puno uci.
bilo bi lijepo kad bi jos se jos netko uhvatio posla i sastavil skriptu za slackware i njegovo post-instal konfiguriranje a ja cu kad uzmognem dodavati stvari z gentoo.
slika slika
Odgovori