os x nikad neradi dobro.nisam badava na macbook stavil slackware.svatko tko je ozbilno radil na mackintoshu zna o cemu pricam.mac je sranje,to zna i apple.to znaju i jabucari samo nezele priznati.
mac linux
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: mac linux
os x nikad neradi dobro.nisam badava na macbook stavil slackware.svatko tko je ozbilno radil na mackintoshu zna o cemu pricam.mac je sranje,to zna i apple.to znaju i jabucari samo nezele priznati.
- dalibor.klobucaric
- Spol: M
- Kontakt:
l0l
ajde ajde..
samo lagano sad ću ja...
ajde ajde..
samo lagano sad ću ja...
Because Open Source Matters
--
Sites - Under construction
--
-
The Acacia Strain
Kolko sam vidio po netu OS X se može stavit na PC ali vele da radi gore nego na mac-u.Amon je napisao/la:
os x nikad neradi dobro.nisam badava na macbook stavil slackware.svatko tko je ozbilno radil na mackintoshu zna o cemu pricam.mac je sranje,to zna i apple.to znaju i jabucari samo nezele priznati.[/quote]
joj joj daj ajde molim te ne pretjeruj
neznam šta si ti radio to na macu al sad si mi stvarno digo živac s tim prenemaganjem kako je sranje!
SAE institut u Ljubljani koji se bavi od sound engineeringa pa do ostalih sličnih stvari pogonjen je mac-om. par frendova mi je tamo diplomiralo i muzičku produkciju, pripremu, audio vizualnu tehniku za spotove, reklame, radili su na macu. nikad im sustav nije pao. ljudi koji žele jednostavnost a brzo obavljen posao radit će na MAC OS (naravno, to govorim za nabrojane tehnike, ne programiranje kao i mi na linuxu ili windowsu).
Da li OS X ima neki softver specijalno napravljen za njega? Koju to killer aplikaciju ima OS X a nema Windows, jer GNU/Linux nema toliku podršku u tom području?The Acacia Strain je napisao/la:joj joj daj ajde molim te ne pretjeruj
neznam šta si ti radio to na macu al sad si mi stvarno digo živac s tim prenemaganjem kako je sranje!
SAE institut u Ljubljani koji se bavi od sound engineeringa pa do ostalih sličnih stvari pogonjen je mac-om. par frendova mi je tamo diplomiralo i muzičku produkciju, pripremu, audio vizualnu tehniku za spotove, reklame, radili su na macu. nikad im sustav nije pao. ljudi koji žele jednostavnost a brzo obavljen posao radit će na MAC OS (naravno, to govorim za nabrojane tehnike, ne programiranje kao i mi na linuxu ili windowsu).
-
The Acacia Strain
ne radi se o aplikacijama, nego sam htio reći kako nije tako nestabilan OS. radi se standardnim aplikacijama koje rade i na windowsu, no na linuxu baš i ne, osim ako ih se proba pogonit s wine-om, gdje će vjerojatno zaštekat, no neću ništa govorit unaprijed jer npr. nuendo, cool edit, reason, pa do creative suite paketa nisam ni pokušavao dizat na linuxu.pingu je napisao/la:Da li OS X ima neki softver specijalno napravljen za njega? Koju to killer aplikaciju ima OS X a nema Windows, jer GNU/Linux nema toliku podršku u tom području?The Acacia Strain je napisao/la:joj joj daj ajde molim te ne pretjeruj
radil sam dovoljno dugo na macu da znam o cemu pricam.moj prvi komp je bil mackintosh indy.poslije njega sam kupil celeron 300 i mac g4.3 godine usporedno vrtil mac os i debian i jako dobro znam kaj je mac os i zakaj ga nemogu smisliti jer ga poznam u dusu.ok mac os se nerusi,ako ga koristis za multimedijalnu obradu,za ozbiljan rad je itekakolos a sam sustava pada za manje od 10 minuta.
i jedini osjecaj koj imam za mac os je isti onaj kao kad se igras sa malim retardiranim djetetom.
i evo 5 stvari koje mac os ima katasrofa rijeseno
1.file menagment
2.window menagment
3.terminal/konzola ( mozes priznati da je masu puta lakse utipkati nesto u terminal nego se jebavati sa misem a i ako windowsi neskrivaju svoj cmd netreba to ni mac os jer pobogu mas os je po srzi darwin bsd!!)
4.zastita i sigurnost ; je istina je da mac os pokusavauciniti stvari za krajnjeg korisnika sto laksim ali slobodno mozes priznati da vecina tih rjesenja nisu nimalo logicka.koristiti pun user name u ichatu??nimalo sigurno!
5.instalacija programa ; to je losije rijeseno nego wn98 registry.
mac os je sranje za ozbiljan rad i to cu uvijek tvrditi , ali ako zelis da ti stvar svira,da pogledas film , da mozes editirati zvuk,video,obrađivati slike uzmi mac.jos ako ti njegova retardiranost odgovara nema boljeg rjesenja za tebe.
i jedini osjecaj koj imam za mac os je isti onaj kao kad se igras sa malim retardiranim djetetom.
i evo 5 stvari koje mac os ima katasrofa rijeseno
1.file menagment
2.window menagment
3.terminal/konzola ( mozes priznati da je masu puta lakse utipkati nesto u terminal nego se jebavati sa misem a i ako windowsi neskrivaju svoj cmd netreba to ni mac os jer pobogu mas os je po srzi darwin bsd!!)
4.zastita i sigurnost ; je istina je da mac os pokusavauciniti stvari za krajnjeg korisnika sto laksim ali slobodno mozes priznati da vecina tih rjesenja nisu nimalo logicka.koristiti pun user name u ichatu??nimalo sigurno!
5.instalacija programa ; to je losije rijeseno nego wn98 registry.
mac os je sranje za ozbiljan rad i to cu uvijek tvrditi , ali ako zelis da ti stvar svira,da pogledas film , da mozes editirati zvuk,video,obrađivati slike uzmi mac.jos ako ti njegova retardiranost odgovara nema boljeg rjesenja za tebe.
-
The Acacia Strain
ok, kao prvo ja nisam jabučar kako bi ti rekao, za mene je linux hc OS. također nisam mislio na ljude koji se preseravaju s mac-om kada dođu na kavu pa rašire laptop i "ja imam mac"Amon je napisao/la:mac os je sranje za ozbiljan rad i to cu uvijek tvrditi , ali ako zelis da ti stvar svira,da pogledas film , da mozes editirati zvuk,video,obrađivati slike uzmi mac.jos ako ti njegova retardiranost odgovara nema boljeg rjesenja za tebe.
od nabrojanih stvari se također slažem, no instalacija programa se obavlja veoma lako. radi se sa kext paketima (to vjerojatno i sam znaš), jeste malo debilna ta drag 'n drop spika no za ljude koji se bave multimedijalnom obradom je ok. nisu oni kao većina ovdje ljudi koje OS zanima duboko u srž.
za ono što sam nabrojao služi svrsi. također ne kužim kako ti se rušio nakon 10 min, ljudi provedu čitav dan mixajući na tome. a digni takve programe i vidjet češ da nisu mali već da gutaju dosta RAM-a, a opet ne ruše sustav.
da za multimediju je duso dalo,tu se slazem.
kak ga srusil nakon 10 min?ljepo.ja sam malo zahtjevniji korisnik koj voli ispitivati granice izdrzljivosti hardwera i softwera.
ocito se negdje nismo razumjeli i razisli se.
kaj se tice drugh stvari prvo pitanje je bilo linux na macu.ok,ide.radi.
drugo pak je bilo os x na pc kanti.da se nejebavate imam doma osx pc inatall dvd pa ako nekome treba przilica radi
kak ga srusil nakon 10 min?ljepo.ja sam malo zahtjevniji korisnik koj voli ispitivati granice izdrzljivosti hardwera i softwera.
ocito se negdje nismo razumjeli i razisli se.
kaj se tice drugh stvari prvo pitanje je bilo linux na macu.ok,ide.radi.
drugo pak je bilo os x na pc kanti.da se nejebavate imam doma osx pc inatall dvd pa ako nekome treba przilica radi
- dalibor.klobucaric
- Kontakt:
evo ja ofišali odustal druga verzija koju pokušavam staviti na lap je u banani
očito sam krivu stvar skiuo..
ima ko .tor ispravne verzije?
Because Open Source Matters
--
--
-
The Acacia Strain
jel radiš sa pc install dvd ili?dalibor.klobucaric je napisao/la:evo ja ofišali odustal druga verzija koju pokušavam staviti na lap je u banani