Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Starter
Spol: M

Re: Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx

Post Postao/la Starter »

Imam jedan VELIKI problem.
Nemam uopće više konekcije za Linuux, na Win XP radi bez problema ali na Linuxu više ne.
Ovako. Srušio sam XP i Lin i napravio na novo instalaciju oba OS-a. Router za X zahtjeva D-Link isntalaciju drivera jer mi router bez toga neće spojit na net kad sam na XP-u, dok sam kod Linuxa samo prikopčao LAN i sve je radilo bez problema, D-link nit sam mogao instalirat na Lin a niti mu je trebao jer sam imao LAN.
Taj je problem nasato nakon ar dana korištenja Ubuntu 10.04. Poušao sam preko terminala sa sudo pppoeconf alii ali bez uspjeha. Na 9.04 xubuntu sam inače imao onu opciu rescue broken system pa je on sam sriktao, ali više tog cd-a nemam. Koju god Live cd distru ubacim ne zeli više spojit na net.
Postoji li možda neka Linux distra koja je za sređivanje takvih stvari (Kao Glary utilites,ccleaner i sl za Winse)kad ti sistem otiđe kvragu i kad se neke stvari skomješaju u kompu a nisi previše stručan.
:roll:
Starter

Post Postao/la Starter »

Skidam systemrescuecd live cd(tako se zove distra), a možda i jedno os starijih verzija xubuntu-a..
Nadam se da će upalit
domi

Post Postao/la domi »

Starter je napisao/la:
domi je napisao/la:Ovo mi se u zadnje vrijeme događa učestalo tj.poslije instalacije lucida 4-ti put al većinom kad se sa Kubuntua vratim na Ubuntu.
Jeli to znak da je mom HDD-u odzvonilo.Ništa ne radim na silu uvjek uredno preko svih dugmića koji su za to potrebni :D :mrgreen:
slika

Edit:I to traje preko 20 min......
Pa koliko ti je HDD star ako smijemo znati?
4 godine :D
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
vuksamotnjak

Post Postao/la vuksamotnjak »

Mene zanimaju dvije stvari a to su:
Dali je moguče exportirati ikone od ubuntu 10.04 i prebaciti ih na Mandrivu 2010.1 i dali je moguče dodati na mandrivu onaj appelt za promijenu statusa IM-a? Još sam na Ubuntu ali budem vijerojatno isprobao malo ovu betu 2 od mandrive, pa napišem par riječi u drugoj rubrici Mandriva vs Ubuntu :))
オープン思考....Linuxを使う=オープンWikiの [url]wiki.open.hr[/url](すべての情報を持って)

एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
charuga
Spol: m

Post Postao/la charuga »

ja sam odusevljen sa ubuntu tweakom :D

i awn-om ;)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

domi je napisao/la:
Starter je napisao/la:
domi je napisao/la:Ovo mi se u zadnje vrijeme događa učestalo tj.poslije instalacije lucida 4-ti put al većinom kad se sa Kubuntua vratim na Ubuntu.
Jeli to znak da je mom HDD-u odzvonilo.Ništa ne radim na silu uvjek uredno preko svih dugmića koji su za to potrebni :D :mrgreen:
slika

Edit:I to traje preko 20 min......
Pa koliko ti je HDD star ako smijemo znati?
4 godine :D

A što ti kaže Ubuntuov Disk utility iz system administration-a? On ima pregled SMART parametara..
domi

Post Postao/la domi »

Kako da to saznam,bolje pitam nego nešto sprčkam :)
slika
e sad sam vidio pa piše sve good i OK ;)
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
charuga
Spol: m

Post Postao/la charuga »

prilikom bootanja primjetio sam da mi izbaci neki error probing SMB2 :?

zna li netko mozda o cemu je rjec i kako to ukloniti.
:)
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Za vlasnike Nvidia i ATI kartica.
Popravite ružni Plymouth logo
Starter

Post Postao/la Starter »

hhhhhhhhhhhhhh
Lynx mi je sredio nešto s konekciom i mrežom da nema više šanse da preko ijedne distre dobijem konekciju
Čak i rescue broken system nije pomogao:; Rušenje cjelog sustava pa instalacija na novo
Canonical bi trebao malo više gledat da sredi sve kako spada a ne držat se datuma, novih exe candy dodataka, tema i sl.
Odgovori