sidux

Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Starter
Spol: M

Re: sidux

Post Postao/la Starter »

zole052 je napisao/la:
Starter je napisao/la:...manje od xubutua bez obzira sto je i ovaj xfce,...
Manje od xubuntua trosi, ja mislim, svaka xfce distra :) mozda i neke gnome...
Zole kako skinut restricted-extras na siduxu? :mrgreen: Ovaj sidux je zesca zahebana distra za jednog "Startera" :D
zole052

Post Postao/la zole052 »

E neznam ni ja, samo sam ga malo u virtualboxu vrtio... i skoro pa sigurno se ne zove restricted extras... googlaj malo a ja mislim da i dokumantacija na sluzbenim stranicama nije losa pa pogledaj tamo. Ima cak masu toga na hrvatskom, imaju nekog gasterbajtera koji im prevodi izgleda :mrgreen:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Starter

Post Postao/la Starter »

zole052 je napisao/la:E neznam ni ja, samo sam ga malo u virtualboxu vrtio... i skoro pa sigurno se ne zove restricted extras... googlaj malo a ja mislim da i dokumantacija na sluzbenim stranicama nije losa pa pogledaj tamo. Ima cak masu toga na hrvatskom, imaju nekog gasterbajtera koji im prevodi izgleda :mrgreen:
Ma pola toga sam skinuo a pola ne, ima i zgodan synamptic maanger od debiana,
Ovo je distra s kojom kad naucis vise ti nijedna nece biti neki probelm :lol:
Koistinen
Kontakt:

Post Postao/la Koistinen »

Starter je napisao/la: Zole kako skinut restricted-extras na siduxu? :mrgreen: Ovaj sidux je zesca zahebana distra za jednog "Startera" :D
ne sjećam se nikakvog restricted extras. sve ide u sources.list, točnije, u siduxu ide u direktorij /etc/apt/sources.list.d/

tamo imaš fajlove debian.list i sidux.list
obavezno ubaci repose koji su ti napisani na prvoj strani sajta, a i dođu ti kao pop-up kada instaliraš sidux

meni sidux bio jedna od prvih distri (ne baš pametno), ali me baš iznenadio sa "lakoćom"
Starter

Post Postao/la Starter »

Koistinen je napisao/la:
Starter je napisao/la: Zole kako skinut restricted-extras na siduxu? :mrgreen: Ovaj sidux je zesca zahebana distra za jednog "Startera" :D
ne sjećam se nikakvog restricted extras. sve ide u sources.list, točnije, u siduxu ide u direktorij /etc/apt/sources.list.d/

tamo imaš fajlove debian.list i sidux.list
obavezno ubaci repose koji su ti napisani na prvoj strani sajta, a i dođu ti kao pop-up kada instaliraš sidux

meni sidux bio jedna od prvih distri (ne baš pametno), ali me baš iznenadio sa "lakoćom"
I jesi ga uspio savaldat kao pocetnik ili si odustao vec nakon nekoliko dana pa presao na neku drugu distru, pitam zato jer sam i ja pocetnik sto se tice linuxa.. U ubuntu je sve to laganica, toliko lagan se je jedan galabunt kao ja koji nista nije radio na kompu sem surfao i igrao igrice snasao..
Koistinen
Kontakt:

Starter je napisao/la: I jesi ga uspio savaldat kao pocetnik ili si odustao vec nakon nekoliko dana pa presao na neku drugu distru, pitam zato jer sam i ja pocetnik sto se tice linuxa.. U ubuntu je sve to laganica, toliko lagan se je jedan galabunt kao ja koji nista nije radio na kompu sem surfao i igrao igrice snasao..
nisam nikad odustao.svladat ćeš ga relativno brzo....dokumentacija im je odlična,forum mega iscrpan. još ga vrtim na virtualboxu.
prešao sam na kanotix čisto zato što mi se više sviđa ("iste" distre samo je sidux sid, a kanotix lenny) i zato otkad je KDE4 uletio u sidux priču, previše je bugova i dist-upgrade upozorenja (na to moraš paziti pa redovito čitaj forum).....sretno! ;)
Starter

Post Postao/la Starter »

Prepoznaje mi printer, danas sam ga testirao, a to mi je FULL vazno.. :)
Mislim da ne podrzava adobe flash player nego ima neku alternativu za njeg, to sam nacuo na Irc Sidux chatu..
Koistinen
Kontakt:

Starter je napisao/la:Mislim da ne podrzava adobe flash player nego ima neku alternativu za njeg, to sam nacuo na Irc Sidux chatu..
podržava, samo ne dolazi po defaultu.
apt-get install flashplugin-nonfree
(budi siguran da su uključeni potrebni reposi)
Koistinen
Kontakt:

Linux distro Sidux reborn as aptosid

"Sidux is dead" - reads the latest news post on the Sidux web site. However, Sidux fans have no cause for despair because the Sidux Linux distribution is now reborn as aptosid.
The name change is due to conflicts between the developers and the board of the registered non-profit Sidux e.V. association. Disputes between the board and the developers have been going on since mid-August and the developers decided to separate from the association shortly after the first board chairman resigned. As the Sidux domains are registered to the association, the Sidux developers have forked to a new name.
Despite the disagreements and the name change the goal of the project remains the same: a Linux distribution based on the Debian Sid branch that contains the latest versions of the Linux kernel, desktop and application software. Aptosid version 2010-02 version will use the 2.6.35 kernel and KDE 4.4.5. As was previously the case with Sidux, this will be available for downloading as a LiveCD image with an installation option. The developers plan to provide a clean upgrade path from Sidux to aptosid.
Odgovori