madone je napisao/la:Stvarno super dao si si truda.
I daljinac svemirski.....
Tnx, a daljinac je super što podržava tzv. Aktivnosti - npr. imam aktivnost gledanje TV-a: on pogasi sve upaljene uređaje i ostavi upaljen samo TV, ili aktivnost Internet+radio (koja pali radio i TV i otvara browser) ili aktivnost MaxTV gdje gasi sve nepotrebne uređaje i pali MaxTV. Tako da s vremenom zaboraviš da zapravo imaš više različitih uređaja s kojima upravljaš, a ne samo jedan...
Šta je skupo to rezanje pleksija ili nemaš vremena ?
Nemam vremena (treba precizno izmjeriti svaki otvor i to nacrtati - što već jesam napravio ali trebam još provjeriti jednom)...
Kako kontroliraš ventilatore ? Sve preko 1100 rpm stvara buku ?
Ovi ventilatori na kućištu se ne čuju ništa (~800 rpm), a za procesor treba bit malo navrnut jer se radi o Prescottu

(ali u pravilu se ne čuje ako ne pogasim sve u sobi i približim se kućištu).
Možda bi ti bila dovoljna grafička neka bez coolera, da ne moraš sve nadograđivat.
Nađi/posudi neku pa probaj prije nego se baciš u šoping...
Imao sam u startu grafičku s pasivnim (Radeon9600Pro), ali je davno prdnula, no nova nije baš glasna (R9550) - najglasniji ventilatori su na CPU-u i napajanju.
Jesi sam radio kutiju ili si nešto upotrijebio, kad sam je vidio prvo na što me asocirala je na neki zvučnik ali on ne bi bio dovoljno dubok......
Kutiju sam napravio od crnih iverica za police

i dao sam da mi odmah narežu to na dimenzije stranica kutije, a rupe za ventilatore/kartice/DVD i ostale finese sam sam napravio te na kraju sve sklopio u vrlo čvrstu, ali dosta tešku kutiju (prednost teške kutije je što nema vibracija od diskova i drugih komponenata!).
U HR nisam nigdje našao 5.25" čitač memorijskih kartica s USB utorima i ekranom, pa sam sadašnji bio naručio za $15 iz Hong Konga
U pravilu, koliko sam truda i vremena uložio u to kućište - vjerujem da se više isplati kupiti gotovo novo za 1000+ kuna

No to sam u startu shvatio kao izazov, pa mi je sad na kraju ostalo zadovoljstvo kojeg možda ne bi bilo da sam kupio gotov HTPC.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'