Pravila foruma PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake: Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi: [Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Ok, našao sam ti rješenje. Treba ti ispravan modul za taj komad hardweraja. No da ne pretipkavam sve, evo ti link sa točnim uputama.
Ako nisi prethodno instalirao ndiswrapper kreneš od točke 4.
Radiš sve kako tamo piše...ali prije točke 7. (Reboot) napraviš još i ovo:
uh...nije mi baš uspjelo...sve je ostalo isto...a, moram priznati da mi na toj stranici i nije sve bilo jasno...npr. negdje nisam uspio skontati dokle ide naredbeni redak (1 ili 2 reda na stranici) jer to nije nigdje naznačeno...često se događalo da sve što ima veze sa ndiswrapperom da mi izbaci "command not found" itd...a zašto je inaće to sad tako komplicirano...prije sam samo u restricted driver manageru skinuo i pokrenuo drivere i to je to, a sad sve treba ići preko terminala...
GoRun je napisao/la:Sada sam pokušao ponovno i ovako...sve mi štima do točke 5 do dijela "make" i "sudo make install"...tamo mi javlja nekakve errore 1 i 2...
Hmmm, ali prije ti je kažeš radio?? Po kolim Linuxom?
Nego, evo ti još jedan link koji djeluje jednostavnije, pa probaj prateći njega. Nego, izgleda da taj wireless ne radi bez ndiswrappera (odnosno bez da koristiš windowsove drivere pod Linuxom) zato me čudi kako ti je prije radio out-of-the-box.
Pa prije sam ga ivijek uspjevao popkrenuti preko restricted driver managera...i na kubuntuu 7.10 i ubuntuu 7.10, no sad na ovom 8.04 ja nemam restricted driver manager i tu je problem...hm, neću danas imati vremena, ali sutra ću pokušati ovu drugu varijantu...hvala