Mint 13 + KDE - sitni i ne tako sitni problemi

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Abzeenth
Site Admin

Re: Najava: Mint 14 "Nadia"

Post Postao/la Abzeenth »

Je, ali ja nemam 4 već samo 1 GB. :(
sumski
Moderator
Spol: M

Re: [Draft] Najavljen Mint 14 "Nadia"

Post Postao/la sumski »

Abzeenth je napisao/la:Ja sam smušena i zaokupljena svojim KDE-spori-startup problemom pa se uopće ne mogu koncentrirati. :(
Hvala! ;)
Kak to napreduje?
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Abzeenth
Site Admin

Re: [Draft] Najavljen Mint 14 "Nadia"

Nikako :D
Abzeenth
Site Admin

Re: Mint 13 + KDE - sitni i ne tako sitni problemi

Premjestila sam i spojila postove vezane uz ovaj problem u jednu temu, da se ne širim po cijelom forumu rofl

Dakle, ako nekog zanima update: napravila sam chmod -x /usr/bin/kactivitymanagerd, ali nije pomoglo.
I dalje je jednako sporo ili tek neznatno brže. Ostaje mi još pokušati s novim, praznim korisnikom, iako mi se nekako čini da će se i dalje to događati rofl Inače uz KDE imam instaliran i LXDE, koji se uredno i brzo pokreće, kao i uvijek.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Probaj, pa javi (i pulseaudio, koristan je vrag, al zato i dosta problema zna radit).
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Linux Mint 14 Nadia To Drop Gnome 3 Shell
http://www.muktware.com/4225/linux-mint ... ell-flavor
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Branimir
Kontakt:

Post Postao/la Branimir »

Meni se rušio sat prilikom postavljanja vremena :) Redovito! Ofkors kad se ne dira, radi normalno.

Onaj update manager je smeće i pol vremena zašteka, ne volim taj idiotproof sistem, na kraju s apt-om radim. I općenito sam zbunjen s Mintom jer više ne kužim dal šljaka sudo il je root, ne volem sudo.

Uglavnom, s obzirom da je Debian zapeo u kamenom dobu s KDE-om, dao sam Mintu šansu i na kanti i na laptoru i super radi na obje mašine (13ica)! Ne da mi se probavat Suse, jer sam navikao na .deb pekiđ menđr, a nekak sam ušo u fazu da isprobavam najnoviji bling bling pa eto upravo apgrejdavam na mint 14, jer me zanima kak najzadnji KDE zgleda i radi...

Nemam dojam da sauga puno proc snage, sve radi lijepo (komp je dve i neš godine star, skoro tri, 2gb rama), prije sam imao i Gnome2 i XFCE i Openbox na istoj kanti i KDE 4.8.4 nije neka sporulja uopće, a puno bolji desktop doživljaj od bilokojih od ovih spomenutih DE-ova.

Iskreno, uopće ne kužim zašto se itko zamarao s forkanjem Gnome-a 2 (Mate?) i s Gnome 3 prilagodbom da zgleda ko dvojka (Cinnamon), kad postoji KDE kao alternativa. Enivej da ne ulazim u off, skoro će apdejt bit gotov pa javim dojmove, srdi me kaj gmail notifikacijski viđet ne radi, možda proradi sad :D
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

KDE - koliko suza treba za tako malo sna. ruga_se
"Hodor bre foobar"
Abzeenth
Site Admin

Branimir je napisao/la:Iskreno, uopće ne kužim zašto se itko zamarao s forkanjem Gnome-a 2 (Mate?) i s Gnome 3 prilagodbom da zgleda ko dvojka (Cinnamon), kad postoji KDE kao alternativa.
Ovako i ja mislim :D :ljubav

Što se tiče Update Managera, moram priznati da mi se nikad nije sviđao, a ja stvarno dugo koristim Mint. (Pa dobro, malo više od 4 godine, ne znam je li to zapravo dugo. Čini se kao da jest :D ). Zato za sve update/upgrade poslove koristim Synaptic. Istina, to se mora "ručno", u smislu da nema automatskog pokretanja i traženja novih verzija paketa, ali to dvoje može značajno usporiti već sporo/staro računalo (kao moje), pa je možda bolje naprosto maknuti Update Manager iz popisa startup aplikacija i koristiti Synaptic, ili kao što ti kažeš, apt. Za početnike bi vjerojatno bilo bolje nešto što ima GUI :D, pa onda u tom slučaju izbor pada na Synaptic (iako ne nužno, sigurna sam da postoje još neke opcije).
Odgovori