Koji linux odabrati
Moderator/ica: Moderatori/ce
Koji linux odabrati
Molim preporuku znači htio bi isprobati neki linux ali neznam koji uglavnom
treba mi za surfanje internetom, poker, ponekad igranje igrica.
S linuxima se još nisam susreo pa bi mi trebao neki za početnike.
Koji preporučate
treba mi za surfanje internetom, poker, ponekad igranje igrica.
S linuxima se još nisam susreo pa bi mi trebao neki za početnike.
Koji preporučate
Re: Koji linux odabrati
xubuntu,linux mint
za početnike? linux mint 13 ako želiš podršku od 5 godina (preporuka)
- PunkBastard
- Spol: M
OpenSUSE, ZorinOS
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Zorin?? pa to je partizanština teška 
šta će mu to? baza je da početnik dobije što širu zajednicu i što veću mogućnost pomoći...a ne da čeka da developer Zorina i sličnih distri, koji jedini to koriste, udostoji upalit piđin i mail pa možda i odgovori na upit...
šta će mu to? baza je da početnik dobije što širu zajednicu i što veću mogućnost pomoći...a ne da čeka da developer Zorina i sličnih distri, koji jedini to koriste, udostoji upalit piđin i mail pa možda i odgovori na upit...
- Suko
- Site Admin
Linux Mint
- PunkBastard
Neznam kakva ti imaš iskustva s ZorinOS-om ali ja imam pozitivna, malo bugova ima ali ništa pretjerano, frendu instalirao, update napravio bez problema, nikakvih crasheva imao, sve je ok radilo.Shicy je napisao/la:Zorin?? pa to je partizanština teška
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
ma imam urođenu skepsu prema takvim projektima...pogotovo za preporučit početnicima 
nije problem šta mu sad dobro radi, ali ako nešto krene po krivu, koga će pitat za pomoć? o tome se radi...početnicima savjetujem neku distru koja ima more korisnika koji su spremni pomoć, a ne njih 8 od kojih su 3 oženjena (+ žene eto ti ih 6) i 2 maloljetna sina...
nije problem šta mu sad dobro radi, ali ako nešto krene po krivu, koga će pitat za pomoć? o tome se radi...početnicima savjetujem neku distru koja ima more korisnika koji su spremni pomoć, a ne njih 8 od kojih su 3 oženjena (+ žene eto ti ih 6) i 2 maloljetna sina...
- PunkBastard
Ali za početak neki je dobro, malo se upozna sa nekim stvarima, direktorijima i to, i onda ako se i dogodi nešto, backup podataka i druga distra, možda čak Debian ili tako neka, Zorin je recimo to tako čisto tranzicijski OS koji služi za upoznavanje sa Linuxom uz poznato sučelje windowsa
- dinosb
Pozdrav, dobrodošao. Preporuka je Linux Mint 13 kao što kaže Shicy. Pet godina podrške, a radi sasvim ok. Na linku imaš hrpu verzija pa se nemoj uplašit. Ako nisi upoznat s njima i ne znaš što određene stvari u nazivima znače, sve ok, samo pitaj što nije jasno. Skini Cinnamon 32bit (novije sučelje, fancy i ušminkano) ili MATE 32bit (izgledom klasično sučelje) verziju. Zanemari ove linkove kod kojih u zagradi stoji "no-codecs". Preporučene verzije sadrže sve što ti treba za surfanje i osnovni rad na računalu. Sretno s isprobavanjem, izvoli upute
@shicy: Slažem se potpuno, one-man distre su pain-in-d-bat kad stvari zaguste. Obično se sve vrti na ramenima dvojice ljudi od kojih jedan samo bude dostupan.
EDIT razlog: Nadopuna
@shicy: Slažem se potpuno, one-man distre su pain-in-d-bat kad stvari zaguste. Obično se sve vrti na ramenima dvojice ljudi od kojih jedan samo bude dostupan.
EDIT razlog: Nadopuna
Zadnja izmjena: dinosb, dana/u 27 ožu 2013, 23:58, ukupno mijenjano 3 puta.
Emotion 98.3 je napisao/la:Some people call the radio station and say "Fernando, are you bilingual?" I said I try anything once.