Cloverleaf Linux
Moderator/ica: Moderatori/ce
Cloverleaf Linux
Mark van Tinteren iz Fuduntu tima, nakon što su ugasili razvoj istog, pokreću novi projekt: FuSe Linux, na osnovi OpenSusea.
http://www.muktware.com/5562/interview- ... -important
Fuduntu mi je bio zanimljiv, imal sam ga dugo na USBu kao rezervnu (live) distru.
Veliki sam ljubitelj Opensusea pa me baš zanima razvoj događaja.
http://www.muktware.com/5562/interview- ... -important
Fuduntu mi je bio zanimljiv, imal sam ga dugo na USBu kao rezervnu (live) distru.
Veliki sam ljubitelj Opensusea pa me baš zanima razvoj događaja.
Where there is a gui there's a way.
Re: FuSe linux
Promjeniše ime u Cloverleaf Linux
, link je isti
Ako može netko promijeniti ime teme u Cloverleaf Linux.
Hvala.
Usput, Suko, članak ti je dobar, informativan
http://www.linuxzasve.com/cloverleaf-li ... jaki-igrac
Ako može netko promijeniti ime teme u Cloverleaf Linux.
Hvala.
Usput, Suko, članak ti je dobar, informativan
http://www.linuxzasve.com/cloverleaf-li ... jaki-igrac
Re: Cloverleaf Linux
Čudi me odabir openSUSE-a kao baze... zbog svojih specifičnosti vjerojatno nije najbolji izbor za deriviranje.
Zato ni nema derivata... Ali ajde, nadam se da će Cloverleaf srušiti taj mit!
Zato ni nema derivata... Ali ajde, nadam se da će Cloverleaf srušiti taj mit!
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Ja mislim da je openSUSE fenomenalan izbor za deriviranje. Po meni je openSUSE u svemu analog Debianu u rpm svijetu.
Ovo mi se cini kontradiktorno tvojem komentaru sa naslovniceSuko je napisao/la:Ja mislim da je openSUSE fenomenalan izbor za deriviranje. Po meni je openSUSE u svemu analog Debianu u rpm svijetu.
Kako god bilo, biti ce zanimljivo pratiti ovaj projekt.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Kao što rekoh, meni se ideja sviđa. Pretpostavljam da će se držati jednog DE-a, volio bih da je to KDE, iako sumnjam. Možda ona nova light inačica KDEa, zaboravio sam naziv. Naime, računalo mi ulazi u godine, a ne ide mi se s KDEa.
No, otom-potom.
No, otom-potom.
mislim da openSUSE nije rpm Debian, već je to CentOS, iako ni on to nije u potpunosti, već samo za Stable granuSuko je napisao/la:Ja mislim da je openSUSE fenomenalan izbor za deriviranje. Po meni je openSUSE u svemu analog Debianu u rpm svijetu.
a openSUSE dođe nešto kao Ubuntu u rpm svijetu, samo ne toliko okaljan potezima kompanije koja ga uzdržava. ovo je, jasno, samo moje mišljenje
Ona light inačica - KLyDE ide prvo u openSUSE. Ako. A ako to nije bilo do sad jasno, radi se samo o suptilnijem paketiranju, tj. npr. dozvoliti korisniku micanje npr. kactivitiesa ili nepomuk-a, ako nema potrebe za time. Trenutno bi takav zahvat polomil cijeli KDE. Razlika između ovoga i gašenja tih featurea je samo u zauzimanju paketa na disku.
Ovi listari mogu eventualno maznut paketiranje, i po defaultu ne isporučivat neke komponente. A trentno dvoje ljudi radi na kirurgiji: Raymond i moja malenkost.
(Pišem ovo samo jer neki ljudi po netu misle da se čaroijom radi/piše novi, lakši KDE)
Drugi je aspekt sređivanje systemsettingsa, za lakše snalaženje "početnika", al to nema utjecaj na težinu DE-a.
Vezano za ovu novu distru, ne znam, nisam siguran. S jedne strane, oS ima fenomenalnu bazu, i mislim da se uz određeni napor da složiti nekakav Mint ekvivalent, kak se več piše po naslovnici. S druge strane, ima dosta toga za posjeći
I mislim da im je loša ideja bazirat se na Troubleweedu, ako sam dobro pročital intervju.
Živi bili pa vidjeli
Ovi listari mogu eventualno maznut paketiranje, i po defaultu ne isporučivat neke komponente. A trentno dvoje ljudi radi na kirurgiji: Raymond i moja malenkost.
(Pišem ovo samo jer neki ljudi po netu misle da se čaroijom radi/piše novi, lakši KDE)
Drugi je aspekt sređivanje systemsettingsa, za lakše snalaženje "početnika", al to nema utjecaj na težinu DE-a.
Vezano za ovu novu distru, ne znam, nisam siguran. S jedne strane, oS ima fenomenalnu bazu, i mislim da se uz određeni napor da složiti nekakav Mint ekvivalent, kak se več piše po naslovnici. S druge strane, ima dosta toga za posjeći
I mislim da im je loša ideja bazirat se na Troubleweedu, ako sam dobro pročital intervju.
Živi bili pa vidjeli
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Šteta za KLyDE, krivo sam shvatio smisao istog. Sretno s "kirurgijom".
Troubleweed
Troubleweed
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Nisi me onda shvatio. OpenSUSE je trenutno jedna od najkvalitetnijih distri. Ali trazi da neke stvari ipak znas. Isto kao i Debian. Vrhunska distra, ali samo ako se potrudis.max360se je napisao/la: Ovo mi se cini kontradiktorno tvojem komentaru sa naslovnice![]()
Ali zato mislim da je i SUSE kao i Debian vrhunski temelj za gradnju derivata. Solidna baza, siguran developer koji garantira stalan razvoj. OpenSUSE je dobar izbor.
To sto je meni openSUSE tezak je moja krivica. Nisam proucio dokumentaciju i upoznao se sa sustavom. Zato i dalje smatram da openSUSE kao i Debian nisu bas za pocetnike. Mogu biti ali zahtjevaju trud.
Mint i Ubuntu jesu. Instaliraj i vozi! U rpm svijetu nema takvih user friendly distri. Ova bi mogla biti jedna takva. S obzirom da Cliverleaf razvija kvalitetna ekipa koja se vec dokazala sa Fuduntuom, cini mi se da ce znati i taj Cloverleaf sloziti i da bi mogli imati novi rpm Mint.