[RIJEŠENO] Podešavanje izgleda notifikacija?

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Abzeenth
Site Admin

[RIJEŠENO] Podešavanje izgleda notifikacija?

Post Postao/la Abzeenth »

Bok, opet ja pface

Od jučer mi notifikacije na KDE-u iz nekog razloga izgledaju ogromno. Nisam ništa instalirala, updejtala, brisala ni rekompajlirala. Sve što sam napravila je - promjena tema, ikona i windows dekoracija.

Prije toga su se notifikacije prikazivale kao kvadratni popup u donjem desnom kutu i bile su "normalne" veličine. Nakon što sam par puta zaredom promijenila Plasma temu i sve ostale teme, primijetila sam da su se "razvukle", ali ne znam što je točno uzrok tome. Sad se i dalje prikazuju dolje desno, ali zauzimaju pola ekrana. Stavit ću screenshot ako treba.

KDE verzija je 4.11.3. Distra je Mint 13 (Maya).

Zanima me može li se nekako podesiti veličina tih notification popupa? Znam da nema ništa takvo u System Settings modulu za notifikacije, ali možda se može direktno u nekom conf fajlu...?

Ako netko ima ideju zašto se ovo dogodilo, molim vas napišite. Također, ako treba priložiti ispis nekih logova, recite. Ili, ako ste imali sličan problem, podijelite kako ste ga riješili.
Unaprijed hvala :kinez:

Ako mi se pak želite rugati ili predložiti da instaliram Arch/prijeđem na Xfce, možete i to :D ali neću vas baš voljeti nakon toga :bleh
Cooleech
Moderator
Spol: M

Re: Podešavanje izgleda notifikacija?

Post Postao/la Cooleech »

Mislim da mijenjanjem veličine panela utječeš i na veličinu ikonica u njemu.. probaj to. ;)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Abzeenth
Site Admin

Cooleech je napisao/la:Mislim da mijenjanjem veličine panela utječeš i na veličinu ikonica u njemu.. probaj to. ;)
Kakve ikone? :hmm Ja imam problem s veličinom ovog (nije moja slika, samo primjer):
slika
blast beat

Post Postao/la blast beat »

A ako ponovo promeniš plazma temu i uradiš log out/log in, da li se nešto menja oko notifikacija?
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Sorry.. predvidio sam ono "notifikacije". :(
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Abzeenth
Site Admin

blast beat je napisao/la:A ako ponovo promeniš plazma temu i uradiš log out/log in, da li se nešto menja oko notifikacija?
E, zaboravila sam napisati to...promijenila sam temu, tj. vratila sam sve teme onako kako su bile prije tih promjena, ali problem i dalje ostaje. Probala sam i log in/out, i restart, ali ništa nije pomoglo. :(
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Abzeenth je napisao/la:Stavit ću screenshot ako treba.
Ajd stavi. Pretpostavljam da koristiš 'normalne' notifikacije, ne npr. colibri?
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Abzeenth
Site Admin

sumski je napisao/la:
Abzeenth je napisao/la:Stavit ću screenshot ako treba.
Ajd stavi. Pretpostavljam da koristiš 'normalne' notifikacije, ne npr. colibri?
Inače koristim colibri :oops ali jučer sam ga maknula nakon što se to strgalo i vratila na defaultne KDE, jer sam mislila da je problem u colibriju. Međutim, ove defaultne su isto ogromne :(

brb, idem napraviti screenshote od obje tako da možete usporediti.
Abzeenth
Site Admin

Evo, ovako izgleda s colibrijem, a ovako defaultne KDE notifikacije.

Primijetite da su defaultne još ogromnije od colibrija, isto ne znam zašto. I one se pojavljuju gore, a ne dolje desno, ali to je (valjda) zato što je panel gore.

Znam da je ovo samo kozmetički problem i da bih se trebala naviknuti da je to sad tako :ljut2
Vjerojatno nakon nekog vremena i hoću, ali svejedno mi nema nikakvog smisla da najobičnija promjena teme uzrokuje ovakav clusterfuck. :pogled_dolje
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Probaj

Kod: Označi sve

kquitapp plasma-desktop
kquitapp colibri
rm $(kde4-config --path cache)/plasma*
kstart plasma-desktop
kstart colibri
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Zaključano